Τουρκία: 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε δύο δυστυχήματα- Λεωφορείο και φορτηγό παρέσυραν διασώστες

Τουρκία: Δεύτερο πολύνεκρο δυστύχημα σήμερα- Τουλάχιστον 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία σε δύο πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα, όταν ένα λεωφορείο και ένα φορτηγό παρέσυραν τους διασώστες που είχαν μεταβεί στα σημεία όπου νωρίτερα είχαν σημειωθεί άλλα ατυχήματα.

Δεκαέξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες και δημοσιογράφοι, σκοτώθηκαν στο Γκαζιαντέπ όταν ένα λεωφορείο έπεσε πάνω τους σε έναν δρόμο στα ανατολικά της πόλης αυτής, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης Νταβούτ Γκιουλ.

Άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. «Γύρω στις 10.45 σήμερα το πρωί, ανατράπηκε εδώ ένα λεωφορείο», είπε ο Γκιουλ, ο οποίος μετέβη στο σημείο.

«Ενώ η πυροσβεστική, ομάδες γιατρών και άλλοι διασώστες αντιμετώπιζαν το (πρώτο) ατύχημα, ένα δεύτερο λεωφορείο ανατράπηκε, 200 μέτρα πίσω από το πρώτο. Το δεύτερο λεωφορείο γλίστρησε μέχρι εδώ και χτύπησε τους διασώστες και τους τραυματίες» από το πρώτο ατύχημα, εξήγησε ο κυβερνήτης.

Σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων ανατολικά του Γκαζίαντεπ, στην περιοχή Ντερίκ της επαρχίας Μαρντίν, έγινε ένα σχεδόν πανομοιότυπο δυστύχημα όταν ένα φορτηγό παρέσυρε τα σωστικά συνεργεία που είχαν σπεύσει σε ένα άλλο ατύχημα.

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 29 τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Οι οκτώ από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 29 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ σοβαρά, στο δυστύχημα που σημειώθηκε όταν έσπασαν τα φρένα ενός φορτηγού το οποίο παρέσυρε το πλήθος στο Ντερίκ», στην επαρχία Μαρντίν, ανέφερε ο υπουργός Φαχρετίν Κοτζά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Με πληροφορίες του Reuters/AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM