Τζαμάλ Κασόγκι: Η αρραβωνιαστικιά του αντιδρά στη «συγχώρεση» των δολοφόνων από την οικογένεια

Τζαμάλ Κασόγκι: Η αρραβωνιαστικιά του αντιδρά στη «συγχώρεση» των δολοφόνων από την οικογένεια Facebook Twitter
Ο Τζαμάλ Κασόγκι με την Χατιτσέ Τσενγκίζ (Πηγή φωτό Τwitter)
0

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να συγχωρέσει τους δολοφόνους του Τζαμάλ Κασόγκι, τόνισε η αρραβωνιαστικιά του, Χατιτσέ Τσενγκίζ, μετά την ανακοίνωση της οικογένειας του δημοσιογράφου.

Ο Σαλάχ Κασόγκι, ένας από τους γιους του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, έγραψε στο Τwitter ότι η οικογένεια συγχωρεί τους δράστες.

Η Χατιτσέ Τσενγκίζ αντέδρασε στην κίνηση αυτή της οικογένειας, που προκάλεσε αίσθηση. «Ο Τζαμάλ Κασόγκι έχει γίνει διεθνές σύμβολο, μεγαλύτερο από οποιονδήποτε από εμάς, που το θαυμάζουν και το αγαπούν. Η ενέδρα και η στυγερή δολοφονία του δεν παραγράφεται και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να συγχωρέσει τους δολοφόνους του. Εγώ και άλλοι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη για τον Τζαμάλ», έγραψε στο Τwitter η γυναίκα που επρόκειτο να παντρευτεί τον Κασόγκι.

Η σορός του αρθρογράφου της Washington Post δεν βρέθηκε ποτέ. Φέρεται να διαμελίστηκε μέσα στο προξενείο. Τον Δεκέμβριο του 2019, δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε σε θάνατο 5 άνδρες- που δεν κατονομάστηκαν- για τον ρόλο τους στη φρικτή δολοφονία. Η ειδική επιτετραμμένη του ΟΗΕ, Ανιές Κάλαμαρντ, είχε χαρακτηρίσει τη δίκη «αντίθεση της δικαιοσύνης» και είχε κάνει έκκληση για διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας.

«Ο Τζαμάλ δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του, ενώ έπαιρνε έγγραφα για τον γάμο μας. Οι δολοφόνοι ήρθαν από τη Σαουδική Αραβία έχοντας προσχεδιάσει να τον παρασύρουν, να τον αιφνιδιάσουν και να τον σκοτώσουν. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να συγχωρήσει τους δολοφόνους. Δεν θα συγχωρήσουμε τους δολοφόνους, ούτε αυτούς που διέταξαν τη δολοφονία», ανέφερε σε επόμενη ανάρτησή της η Τσενγκίζ.


Δύο ημέρες νωρίτερα, ο γιος του δημοσιογράφου, Σαλάχ Κασόγκι, είχε γράψει ότι η οικογένεια συγχωρεί τους δράστες. «Σε αυτήν την ευλογημένη νύχτα του ευλογημένου μήνα [του Ραμαζανιού] θυμόμαστε το ρητό του Θεού: Αν κάποιος συγχωρήσει και κάνει συμφιλίωση, η ανταμοιβή του θα οφείλεται από τον Αλλάχ. Γι 'αυτό εμείς, οι γιοι του μάρτυρα Τζαμάλ Κασόγκι, ανακοινώνουμε τη συγχώρεση εκείνων που σκότωσαν τον πατέρα μας, αναζητώντας τον παντοδύναμο Θεό», έγραψε στο Twitter.

Λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, είχε προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση η φωτογραφία του γιου του, Σαλάχ, τη στιγμή που έδινε το χέρι του στον πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, τον άνθρωπο που σύμφωνα με πολλούς διέταξε την εκτέλεσε τους δημοσιογράφου. Τον Οκτώβριο του 2019, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του πατέρα του, ο Σαλάχ είχε εκφράσει απόλυτη εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ καταφέρθηκε εναντίον όσων «προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την υπόθεση για να πλήξουν τη χώρα μου και τους ηγέτες της».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Η 43χρονη αποκάλυψε την περίοδο όπου αντιμετώπιζε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και παράλληλα έπρεπε να ανταποκρίνεται και στις δημόσιες υποχρεώσεις της ως Δούκισσα του Σάσεξ
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Η νομική διαμάχη του με το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε το 2020, όταν η επιτροπή RAVEC αποφάσισε ότι, εφόσον δεν είναι πλέον «ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας», δεν δικαιούται κρατική φύλαξη
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δύο άτομα φυλακίστηκαν στο Λονδίνο για ξέπλυμα £6,6 εκατ. μέσω ψεύτικης εξαγωγικής εταιρείας και κρυπτονομισμάτων. Εμπλέκονται Ουκρανία και Ρώσος ενορχηστρωτής.
LIFO NEWSROOM
Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Διεθνή / Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί από τους απελαθέντες είναι «στην πραγματικότητα τρομοκράτες, εγκληματίες πολέμου και μέλη συμμοριών», ακόμη και αν δεν έχουν ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM