Υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Κύπρο: Με ανάγκασαν να αποσύρω την καταγγελία, λέει τώρα η Βρετανίδα

Υπόθεση ομαδικού βιασμού στην Κύπρο: Με ανάγκασαν να αποσύρω την καταγγελία, λέει τώρα η Βρετανίδα Facebook Twitter
2

Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση με την Βρετανίδα φοιτήτρια που κατηγορείται ότι κατήγγειλε ψευδώς ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς εφήβους στην Κύπρο.

Η 19χρονη, που κινδυνεύει με φυλάκιση ενός έτους αν βρεθεί ένοχη, φέρεται να υποστηρίζει τώρα ότι εξαναγκάστηκε να αποσύρει την καταγγελία της και δεν της επέτρεψαν να συμβουλευτεί δικηγόρο. Σύμφωνα με φίλο της, η νέα γυναίκα κατηγορεί επίσης αξιωματικούς της αστυνομίας ότι της υπαγόρευσαν την ομολογία ψευδούς καταγγελίας και την έβαλαν να την υπογράψει, ενώ η ίδια ήταν σε κακή κατάσταση και εξαντλημένη ύστερα από 8 ώρες στο αστυνομικό τμήμα. 

Σύμφωνα με τον Βρετανό δικηγόρο Μίκαελ Πόλακ που ασχολείται με την υπόθεση και μίλησε στην εφημερίδα Sun «η ομολογία υπεγράφη κάτω από πίεση, δεδομένων των απειλών που είχαν γίνει. Δεν την ενημέρωσαν για τη δική της προστασία, ούτε της δόθηκε πρόσβαση σε δικηγόρο», όπως προβλέπουν τα ευρωπαϊκώς κατοχυρωμένα δικαιώματα, πρόσθεσε. 

Ο Πόλακ, που εργάζεται για την οργάνωση "Justice Abroad" («Δικαιοσύνη στο Εξωτερικό») τονίζει επίσης πως η φοιτήτρια δεν πληροφορήθηκε από τις αρχές ότι μπορούσε να αποχωρήσει από το αστυνομικό τμήμα, ούτε της δόθηκε αυτή η δυνατότητα. «Επίσης, όπως έγινε αντιληπτό, δυστυχώς καμία από τις σχετικές διαδικασίες στο Α/Τ (σ.σ καταγγελία, κατάθεση, ομολογία) δεν κατεγράφησαν». Η μαγνητοσκόπηση των καταθέσεων είναι βασικό προαπαιτούμενο βάσει του βρετανικού νόμου. 

Όπως μεταδίδει η Sun, λίγα λεπτά πριν από την απαγγελία κατηγοριών, η νέα γυναίκα έστειλε έντρομη ένα μήνυμα σε φίλους της όπου έγραφε: «Είναι τρελό. Δε με αφήνουν να μιλήσω σε κανέναν». Στην αρχική της καταγγελία, η 19χρονη είχε υποστηρίξει ότι ήρθε σε επαφή με έναν από τους Ισραηλινούς, με τον οποίο είχε συνευρεθεί ακόμη δύο φορές στο παρελθόν. Η ίδια υποστήριξε ότι η σεξουαλική επίθεση συνέβη όταν ένα βράδυ πήγαν στο δωμάτιο που μοιραζόταν και με άλλους εφήβους. 

Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο Ισραηλινός έγινε ξαφνικά βίαιος και εκείνη τον παρακάλεσε να σταματήσει, αλλά αυτός αρνήθηκε και παρότρυνε τους φίλους του να κάνουν σεξ με τη φοιτήτρια. Η αστυνομία αρχικά συνέλαβε για την υπόθεση 12 άτομα, ηλικίας 16 έως 19 ετών και πήρε δείγματα DNA. Πέντε είχαν αφεθεί αμέσως ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι είχαν τεθεί υπό κράτηση. 

Όμως μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και την εξέταση των ψηφιακών δεδομένων η αστυνομία συνέλαβε την φοιτήτρια που σε νέα κατάθεση, είπε ότι συνευρέθηκε με τους νεαρούς με τη θέλησή της, αφού προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί και, όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι την κινηματογραφούσαν, προέβη στη σχετική καταγγελία.

Οι επτά Ισραηλινοί που τελούσαν υπό κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι και η 19χρονη είναι τώρα αντιμέτωπη με την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, λόγω ψευδούς κατάθεσης, που σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα επισύρει ποινή φυλάκισης ενός χρόνου ή χρηματική ποινή. Οι Ισραηλινοί κινούνται επίσης εναντίον της και αρκετοί από αυτούς σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αγωγές εναντίον της.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM
Δασμοί, Σεξισμός και Οικονομία: Η Incel ιδεολογία και η σύνδεση με την πολιτική Τραμπ

Διεθνή / Κι όμως κάποιοι άνδρες πιστεύουν ότι οι δασμοί του Τραμπ θα τους βοηθήσουν να βρουν σύντροφο

Η σύνδεση δασμών του Τραμπ με την υποτιθέμενη καταπίεση των ανδρών από τις γυναίκες στον εργασιακό χώρο αποκαλύπτει μια επικίνδυνη, μισογυνική κοσμοθεωρία
LIFO NEWSROOM
Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM
Η CIA αποκαλύπτει αρχείο της KGB: Εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες

Διεθνή / Όταν οι εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες - Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο της CIA που έγινε viral

Μια έκθεση της CIA αποκαλύπτει την ιστορία σοβιετικών στρατιωτών που φέρεται να μετατράπηκαν σε πέτρα μετά από συνάντηση με εξωγήινο αντικείμενο, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμό
LIFO NEWSROOM
Άγρια επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN: «Είστε άρρωστοι, μισείτε τη χώρα»

Διεθνή / Επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN: «Μισείτε τη χώρα - Είστε άρρωστοι, γι' αυτό δεν σας βλέπει κανείς»

Η δημοσιογράφος του CNN ρώτησε για την υπόθεση του Κίλμαρ Αμπρέγκο Γκαρσία, ο οποίος απελάθηκε «κατά λάθος» από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ελ Σαλβαδόρ
LIFO NEWSROOM
«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Απάντηση στο: Ερωτευμένος Σεξπηρ6.8.2019 | 01:17. Φαντάζομαι ότι όπως οι σημερινές φεμινίστριες είναι για εσένα μια ασήμαντη μειοψηφία που πιστεύεις ότι θα εξαφανιστεί, έτσι και πριν εκατό χρόνια κάποιοι άντρες θα πίστευαν το ίδιο για τις γυναίκες που διεκδικούσαν το δικαίωμα να ψηφίζουν ή να πηγαίνουν σχολείο. Όμως, το μέλλον τούς διέψευσε όπως θα διαψεύσει κι εσένα.