Βοηθήθηκαν το «Breaking Bad» και το «Game of Thrones» από το παράνομο downloading;

Βοηθήθηκαν το «Breaking Bad» και το «Game of Thrones» από το παράνομο downloading; Facebook Twitter
1

☛ Για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του downloading έγραψε ο SpyrosVJAY και το άρθρο του ήταν από τα πιο πολυσυζητημένα του προηγούμενου τεύχους μας.

«Φυσικά, ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει και να ακούει τσάμπα, αλλά πρέπει να ξεχωρίσουμε το downloading τραγουδιών, ταινιών, βιντεοπαιχνιδιών, software. Δεν έχουν επηρεαστεί το ίδιο όλες οι κατηγορίες» σχολίασε ο Kostas Fnord Dagres.

«Το downloading μας γλίτωσε από χρήμα που θα ξοδεύαμε για κάτι που είναι πολύ μέτριο ή κακό. Η μουσική επηρεάζεται πάρα πολύ, ακόμα και όταν είναι υψηλής ποιότητας, το software το ίδιο, λόγω κόστους των αυθεντικών, αλλά στον κινηματογράφο επηρεάστηκε μόνο το μέτριο και το κακό (και όχι πάντα), και τα βιντεοπαιχνίδια, αν είναι πραγματικά καλά και έχουν μεγάλο βαθμό replayability, πολλοί θα τα αγοράσουν αυθεντικά. Π.χ. τα παιχνίδια της σειράς "Τotal War" οι περισσότεροι τα αγοράζουν. Μην ξεχνάμε και τις πρόσφατες δηλώσεις των παραγωγών του "Game of Thrones" και του "Breaking Bad" ότι το παράνομο downloading μπορεί και να βοήθησε τις συγκεκριμένες σειρές».

Πρόσθεσε ο/η Havoc88: «Ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει και να ακούει τσάμπα, απλώς θέλει πιο προσιτές τιμές. Εάν με €60-70 τον χρόνο έχω πρόσβαση σε μουσική και video on demand (αυτό που έδινα για το rapidshare, πάνω κάτω), γιατί να μην το πληρώσω; Άλλα όχι να μου ζητάνε €10 το άλμπουμ και 2+ ευρώ το blue-Ray για να βγάζουν λεφτά οι δισκογραφικές και οι εταιρείες διανομής, που στην τελική πλέον δεν είναι χρήσιμες και απλώς προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν».

Ο The Knights Who Say Ni! κατέληξε: «Υπάρχει κάτι θεμελιώδες που οι εταιρείες, οι (παλαιολιθικοί) νόμοι και τα δικαστήρια που τους επιβάλλουν αρνούνται να αναγνωρίσουν: στην ψηφιακή τεχνολογία, στους υπολογιστές δηλαδή, η αντιγραφή δεδομένων είναι τρόπος λειτουργίας! Έτσι κατασκευάστηκαν και έτσι λειτουργούν, αντιγράφουν και μεταφέρουν ψηφιακά δεδομένα (σε αντίθεση με τα παλιά αναλογικά μέσα μεταφοράς δεδομένων, όπως το χαρτί, το βινύλιο, το φιλμ ή οι μαγνητοταινίες, όπου η κάθε διαδοχική αντιγραφή απαιτούσε πρώτες ύλες, χρόνο, κόστος και το κάθε αντίγραφο υστερούσε μετά από κάθε αντιγραφή). Όταν προσπαθείς να επιβάλεις τεχνικούς περιορισμούς στην αντιγραφή ψηφιακών δεδομένων σημαίνει ότι επεμβαίνεις στην ομαλή λειτουργία των ψηφιακών συσκευών (με συστήματα όπως τα DRM), εμποδίζοντας τη μεταφορά π.χ. ενός αρχείου από το mp3 player σου στον υπολογιστή του γραφείου σου κ.λπ.».

«Ποιoς είναι ο επόμενος που θα κατατροπώσει τον Πρετεντέρη;» αναρωτήθηκε ο Άρης Δημοκίδης με αφορμή την όλο και συχνότερη παρουσία «απλού κόσμου» στις πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Άγγελος Καρδαμήλας μας έγραψε μέσω mail: «Ο κ. Δημοκίδης είδε στην παρουσία της αρχαιολόγου κ. Κουτσούμπα στην "Ανατροπή" μια όαση και επιβεβαίωσε το φυσικό φαινόμενο της οφθαλμαπάτης της ερήμου: βλέπεις οάσεις εκεί όπου δεν υπάρχουν. Παρατήρηση: αν η απάντηση στους Πρετεντέρηδες είναι οι Κατρούγκαλοι και οι Κουτσούμπες, τότε ζητείται ελπίς».

«Το επίπεδο, πάντως, των ερωτήσεων του κοινού είναι της πλάκας» σχολίασε ο Faceless.

«Χρειάζονται και εκπομπές μόνο με δημοσιογράφους και πολιτικούς που να ξέρουν τα θέματα για να βγαίνουν ειδήσεις. Την κ. Σούλα και την κ. Κούλα και τον κυρ-Χρήστο οι κάθε λογής πολιτικάντηδες τους παίζουν κομπολόι».

«Από πότε κομματικοποιημένοι, φανατικοί συνδικαλιστές που τους ενδιαφέρουν μόνο το "καλώς έχειν" και τα συμφέροντα του κλάδου τους είναι ο "απλός πολίτης;"» αναρωτήθηκε ο/η Novel_Splendours.

«Η κ. Κουτσούμπα δεν ήταν καλεσμένη στην εκπομπή ως ο εαυτός της, ως ένας αυτόνομος πολίτης που μιλάει για τα προβλήματά του, πήγε με συγκεκριμένη ατζέντα. Το ίδιο έκανε και ο Χατζηνικολάου με τους καλεσμένους-"απλούς πολίτες", που για όσους είδαν την εκπομπή με τον υπουργό Υγείας, οι καλεσμένοι στις κερκίδες ήταν όλοι, μα όλοι, πρόεδροι διάφορων συνδικαλιστικών οργάνων. Κανένας δεν μίλησε για τον απλό πολίτη, όλοι μίλησαν για τα συμφέροντά τους που βάλλονται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Άρα, λοιπόν, δεν μιλάμε για τον απλό πολίτη που εκφράζει τα παράπονά του στην εκάστοτε εξουσία και απλώς διεκδικεί το όποιο δίκιο του, αλλά για ανθρώπους με συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα, συγκεκριμένης ιδεολογίας, που ο λόγος τους δεν είναι λόγος παραπόνου αλλά κομματικός, ποτισμένος ιδεολογικά. Όσο για τον Πουλικάκο, νομίζω είναι λίγο αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο Πρετεντέρης, και ο κάθε Πρετεντέρης, θα βάλει τα χέρια του για να βγάλει τα μάτια του. Ήξερε πολύ καλά ποιος είναι ο Πουλικάκος, πώς θα συμπεριφερθεί και τι θα πει, εν γνώσει του τον κάλεσε, να κάνει τη συζήτηση λίγο πιο πικάντικη, να ανεβούν τα νούμερα τηλεθέασης. Μη γελιέστε, κ. Δημοκίδη, ο Πουλικάκος και ο κάθε Πουλικάκος είναι ακίνδυνος για το κάθε σύστημα. Τον χρειάζεται για ισορροπία, για το φαινόμενο της χύτρας, για εκτόνωση».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Προφανώς και βοηθήθηκαν. Προσωπικά δεν θα είχα δει Game of Thrones αν δεν υπήρχε για κατέβασμα. Θα το βλέπανε όσοι μπορούν να το δουν στις ΗΠΑ και κάποιοι ελάχιστοι στον υπόλοιπο κόσμο που θα πλήρωναν για να δουν τα dvds μιας αμερικάνικης σειράς.