Γιατί ο Jaden Smith φορά φούστες και φορέματα; - Ο διάσημος γιος του Γουίλ Σμιθ εξηγεί γιατί αμφισβητεί τους κανόνες

Γιατί ο Jaden Smith φορά φούστες και φορέματα; - Ο διάσημος γιος του Γουίλ Σμιθ εξηγεί γιατί αμφισβητεί τους κανόνες Facebook Twitter
8
Γιατί ο Jaden Smith φορά φούστες και φορέματα; - Ο διάσημος γιος του Γουίλ Σμιθ εξηγεί γιατί αμφισβητεί τους κανόνες Facebook Twitter

O Jaden Smith γνωρίζει και παραδέχεται ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στον κόσμο που δεν συμφωνούν με τις ιδέες του και κυρίως με το γεγονός πως επιλέγει να φορά φούστες σε πολλές από τις εμφανίσεις του. Αλλά δεν σκοπεύει να αλλάξει τη φιλοσοφία, τη στάση ζωής και κυρίως το σκοπό αυτής της τάσης που λανσάρει.

Ο 18χρονος γιος του ηθοποιού Will Smith είναι ήδη ένα από τα αγαπημένα νεαρά πρόσωπα της μόδας, έχει κάνει δεκάδες εξώφυλλα και έγινε πρωταγωνιστής της καμπάνιας του γαλλικού οίκου Louis Vuitton. Όμως ο Jaden Smith επιλέχθηκε για κεντρικό πρόσωπο της γυναικείας κολεξιόν του οίκου, στις φωτογραφίες εμφανίστηκε φορώντας μια πλισέ φούστα και πόζαρε ανάμεσα στα διάσημα μοντέλα που παρουσίαζαν τη σειρά ρούχων Womens Spring 2016. Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν μια ανελέητη συζήτηση για την σεξουαλικότητα του 18ρονου, τις εκκέντρικές του επιλογές και έκτοτε παρακολουθούσαν συνεχώς τις δημόσιες εμφανίσεις του. Εκείνος φόρεσε πολλές ακόμη φούστες και συχνά "έπαιζε " με το layering, φορώντας πολύ μακριά μπλουζάκια που έμοιαζαν με φορέματα.

Γιατί ο Jaden Smith φορά φούστες και φορέματα; - Ο διάσημος γιος του Γουίλ Σμιθ εξηγεί γιατί αμφισβητεί τους κανόνες Facebook Twitter
Γιατί ο Jaden Smith φορά φούστες και φορέματα; - Ο διάσημος γιος του Γουίλ Σμιθ εξηγεί γιατί αμφισβητεί τους κανόνες Facebook Twitter

"Ο κόσμος δεν πρόκειται να  σταματήσει να με επικρίνει για ό, τι κάνω, και εγώ απλά θα συνεχίσω να μην ενδιαφέρομαι." λέει ο Jaden στο Nylon Magazine στο οποίο έδωσε πρόσφατα συνέντευξη και εξηγεί τους λόγους που γι΄αυτόν η φούστα είναι κάτι πιο συμβολικό από το να κάνει μια ανατρεπτική στιλιστική παρέμβαση. "Θα συνεχίσω να κάνω τα ίδια πράγματα - Θα συνεχίσω να κάνω περισσότερα πράγματα και θα δέχομαι ακόμη περισσότερα χτυπήματα έτσι ώστε μέσα σε πέντε χρόνια, όταν ένα παιδί πηγαίνει στο σχολείο φορώντας φούστα, δεν θα δέχεται αυτό τόσα χτυπήματα και τα παιδιά δεν θα οργίζονται μαζί του. Παίρνω το βάρος του έτσι ώστε αργότερα, τα παιδιά μου και οι επόμενες γενιές να αντιλαμβάνονται ως πιο φυσιολογικά τα πράγματα που παλιότερα προκαλούσαν προβλήματα." αναφέρει.

Ο Jaden έγινε ο πρώτος άντρας που διαφήμισε τα γυναικεία ρούχα Louis Vuitton και σίγουρα δεν θα καταφέρει μόνος του να ανατρέψει τα στερεότυπα που προκαλεί και η ίδια η μόδα στην κοινωνία. Αλλά η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που εμφανίζεται με ένα τέτοιο ρούχο, το στιλ αυτό προκαλεί όλο και λιγότερη έκπληξη και κάπως έτσι πετυχαίνει το σκοπό του που είναι να το κάνει να πάψει να αποτελεί θέαμα, αναφέρει το περιοδικό.

'' Το σημαντικότερο μάθημα που μου έδωσαν οι γονείς μου είναι πως όποιο και αν είναι το κόστος, θα πρέπει να είσαι πάντα ο εαυτός σου και να υπερασπίζεσαι όσα πιστεύεις" αναφέρει o Jaden σε ερώτηση για τη στάση των διάσημων γονιών του απέναντι στις επιλογές του.

Μόδα & Στυλ
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιoν σχεδιαστή θα ανήκει από τα τέλη Μαΐου ο οίκος Dior; / Ποιος θα βρεθεί τελικά στο τιμόνι του Dior; / Όργιο φημών και παρασκήνιο στον οίκο Dior

Μόδα & Στυλ / Σε ποιoν σχεδιαστή θα ανήκει από τα τέλη Μαΐου ο οίκος Dior;

Με τμηματικές ανακοινώσεις και μισές αλήθειες που εμπλέκουν τον Jonathan Anderson και τη Maria Grazia Chiuri, ο ιστορικός γαλλικός οίκος πλήττει την αξιοπιστία της μόδας και εκθέτει τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Φρέντυ, τι στο καλό είναι το glass skin και γιατί το θέλουν όλοι;

Ψυχή & Σώμα / Τι στο καλό είναι το glass skin και γιατί το θέλουν όλοι;

Τι είναι αυτό που κάνει τα κορεατικά προϊόντα ομορφιάς τόσο δημοφιλή; Σε ποιο βαθμό διαμορφώνουν την αισθητική μας τα social media; Ποιες είναι οι τάσεις που κυριαρχούν στο μακιγιάζ σήμερα; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον make up artist Φρέντυ Καλομπράτσο.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Michel Gaubert: Ο dj που βάζει μουσικές στα σημαντικότερα catwalks

Βιβλίο / Michel Gaubert: Ο dj που βάζει μουσικές στα σημαντικότερα catwalks

Chanel, Dior και πολλοί ακόμα οίκοι υψηλής ραπτικής «ντύνουν» τα shows τους με τη μουσική του. Στο «Remixed», την αυτοβιογραφία-παλίμψηστο των επιρροών και των εμμονών του, ο ενορχηστρωτής της σύγχρονης catwalk κουλτούρας μας ξεναγεί σε έναν κόσμο όπου μουσική και εικόνα γίνονται ένα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Νέες σιλουέτες, ρούχα που φοριούνται και πολύ χρώμα: Τι κρατάμε από το Παρίσι

Μόδα & Στυλ / Νέες σιλουέτες, ρούχα που φοριούνται και πολύ χρώμα: Τι κρατάμε από το Παρίσι

Από τις νέες προσεγγίσεις των οίκων Givenchy και Dries Van Noten, μέχρι τις καλλιτεχνικές παραστάσεις του Comme des Garçons και τη δημιουργική ανατροπή του Duran Lantink, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, η βιομηχανία απέδειξε για άλλη μια φορά την ικανότητά της να εξελίσσεται και να εντυπωσιάζει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ντονατελισμός: Πώς να επιβιώσεις σαν τη Ντονατέλα Βερσάτσε

Μόδα & Στυλ / Ντονατελισμός: Πώς να επιβιώσεις σαν τη Ντονατέλα Βερσάτσε

Mε αφορμή την αποχώρησή της από τη θέση της δημιουργικής διευθύντριας του οίκου Versace, ανατρέχουμε στην πραγματικά αξιοσημείωτη tour de force μιας γυναίκας που κατάφερε να δώσει δεύτερη ζωή σε αυτό που δημιούργησε ο αδερφός της.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΝΗ

σχόλια

6 σχόλια
Δεν είναι κακό αυτό. Με αυτό που κάνει στηρίζει όσα παιδιά δεν έχουν την τόλμη γιατί δεν έχουν πατέρα τον Will Smith. Λογικό είναι να χρησιμοποιεί θετικά την όποια επιρροή έχει γνωρίζοντας ότι είναι πιο λάιτ για αυτόν να κυκλοφορήσει με φούστα παρά για κάποιο άλλο παιδί που δεν είναι διάσημο και θα είναι πιο απροστάτευτο στην κριτική.
Συγνώμη που θα το πω, αλλά (αν και είμαι 100% συμφωνος με αυτά που λέει) αν δεν ήταν οι γονείς του αυτοί που είναι, δε νομίζω πως θα είχε την τόλμη να κάνει αυτό που κάνει..
Λοιπόν υπάρχουν πολλοί νέοι που κάνουν ακριβώς αυτό που κάνει και δεν έχουν καμία σχέση με την διασημότητα.Απλά δεν καταλήγουν να ποζάρουν για οίκους μόδας.Η τόλμη και η προσωπική έκφραση δεν υπακούν πάντοτε στους κανόνες που εμείς πιστεύουμε.Ζήτω η φούστα.
Η πρώτη φωτογραφία από το ποστ στο Facebook όπου είναι με μια κοπέλα και φοράνε και οι δύο φορέματα είναι από τη βραδιά του χορού του σχολείου του (το prom) όταν ήταν 16 χρονών. Είχε πει τότε "looking good in our prom dresses" δίνοντας έτσι μια νέα διάσταση στο τι εστί prom dress προσπαθώντας να λυγίσει τους κανόνες μόδας, χωρίς να εισάγει κάτι το εκκεντρικό.Τότε αυτό σχολιάστηκε έντονα, ή τουλάχιστον πολύ περισσότερο από όσο χρειαζόταν. Το νόημα ήταν οτι ένα δεκαεξάχρονο έβαλε μια φούστα που του πήγαινε, όμως τα περιοδικά και οι απανταχού σχολιαστές το πήραν ως κάτι τραβηγμένο και άκρως αμφιλεγόμενο. Ίσως ήταν και ένα δείγμα του με τι ασχολούνται τα μίντια δίνοντας τόση σημασία σε μια τόσο μικρή και ασήμαντη κίνηση, και ας ήταν κατά τη γνώμη μου αρκετά ευχάριστη.