Γιορτάζοντας τα 29α γενέθλια του Nike Air Max

Γιορτάζοντας τα 29α γενέθλια του Nike Air Max Facebook Twitter
0

Ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας των sneakers έχει τα βήματα σου. Όταν μάλιστα εσύ υπήρξες οπαδός μιας συγκεκριμένης τάσης νιώθεις πως συνέβαλες έστω και στο ελάχιστο στη δημιουργία μιας ιστορικής συγκυρίας.

Αυτή είναι η περίπτωση του Nike Air Max. Αυτού του εμβληματικού sneaker που κυκλοφόρησε πρώτη φορά στις 26 Μαρτίου 1987 δημιουργώντας επανάσταση στο χώρο της street culture. Στις αρχές του ’90 ήμασταν χωρισμένοι σε δυο κατηγορίες: σε εκείνους που είχαν δώσει κάποια στιγμή τις οικονομίες τους για να αποκτήσουν ένα τέτοιο ζευγάρι και εκείνους που μάζευαν χρήματα για να το αποκτήσουν. Η ορατή αερόσολα και ο φουτουριστικός σχεδιασμός του Nike Air Max είχε καταφέρει το ακατόρθωτο (τουλάχιστον στη δική μου παρέα): για πρώτη φορά κορίτσια και αγόρια συμφωνούσαμε σε κάτι! Τόσο από πλευράς αισθητικής όσο και κοινωνικής αυτό που ξεκίνησε σαν πείραμα έγινε σύντομα το εμβληματικό sneaker που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Η Nike συνεργάζεται με την PANSiK για να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα του Air Max. Στις 26 Μαρτίου οι σπουδαστές μόδας του γνωστού ομίλου θα δημιουργήσουν τα δικά τους art installations αλλά και τα δικά τους NikeiD σχέδια σε μια πολύ ιδιαίτερη γιορτή στο κεντρικό κτήριο της σχολής στο Σύνταγμα

Είναι φυσικό η Nike να γιορτάζει κάθε χρόνο το Air Max και το ίδιο θα έπρεπε να κάνουμε και όλοι εμείς που το λατρέψαμε, το φορέσαμε, καυχηθήκαμε για το απόκτημά μας και το αφήσαμε να μας οδηγήσει με την ορατή αερόσολα του στα βάθη της εφηβείας και στην αρχή της ενήλικης ζωής μας. Είναι ορισμένα αντικείμενα στη ζωή σου που σημαδεύουν τις πιο σημαντικές στιγμές της νεότητάς σου και το Air Max είναι σίγουρα ένα από αυτά! Αν μάλιστα, κάποια στιγμή σκέφτηκες να σημαδέψεις με κάποιο τρόπο το δικό σου ζευγάρι για να ξεχωρίζει από αυτό που φορούσε ο κολλητός σου, η Nike σου δίνει αυτή την ευκαιρία (και καλό είναι να την πάρεις έστω και καθυστερημένα.)

Γιορτάζοντας τα 29α γενέθλια του Nike Air Max Facebook Twitter

Για τα 29α γενέθλια του Air Max και από τις 18 ως τις 24 Μαρτίου η υπηρεσία NIKEiD θα είναι διαθέσιμη σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους  στα καταστήματα της Ερμού και της Γλυφάδας και οι λάτρεις του συγκεκριμένου sneaker θα μπορούν να μάθουν πώς να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό παπούτσι, ενώ στα καταστήματα θα είναι διαθέσιμα τα sneaker services όπου όλοι θα μπορούμε να περιποιηθούμε τα sneakers μας όπως τους αξίζει, με τις συμβουλές που θα μας δώσουν οι ειδικοί.

Κι επειδή το Nike Air Max είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο σημαντικό είναι να πειραματίζεσαι με τη μόδα για να βρεθείς ένα βήμα μπροστά από την εποχή σου, η Nike συνεργάζεται με την PANSiK για να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα του Air Max. Στις 26 Μαρτίου οι σπουδαστές μόδας του γνωστού ομίλου θα δημιουργήσουν τα δικά τους art installations αλλά και τα δικά τους NikeiD σχέδια σε μια πολύ ιδιαίτερη γιορτή στο κεντρικό κτήριο της σχολής στο Σύνταγμα. Εκεί, το Air Max θα γίνει πηγή έμπνευσης για μια σειρά από έργα που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπαμε μέχρι τώρα τα sneaker. O σπουδαστής που θα σχεδιάσει το πιο ιδιαίτερο NikeiD θα βραβευτεί για το έργο του.

Γιορτάζοντας τα 29α γενέθλια του Nike Air Max Facebook Twitter
Γιορτάζοντας τα 29α γενέθλια του Nike Air Max Facebook Twitter
Γιορτάζοντας τα 29α γενέθλια του Nike Air Max Facebook Twitter

Το Air Max έγινε κιόλας 29... Μεγάλωσε και μεγαλώσαμε κι εμείς μαζί του! Η γιορτή του θα κορυφωθεί στις 26 Μαρτίου με ένα μεγάλο event, ανοιχτό σε όλους, που θα γίνει στο κεντρικό κτήριο της Pansik στο Σύνταγμα και θα έχει τα πάντα! Mόδα, φαντασία, ματιές στο μέλλον αλλά και αναμνήσεις από το παρελθόν του καθενός μας. Δημιουργήστε κι εσείς το δικό σας Air Max εδώ: http://gonike.me/HTM_GR

Γιορτάζοντας τα 29α γενέθλια του Nike Air Max Facebook Twitter

 Μοιράστε την αγάπη σας για τα Air Max ανεβάζοντας τη δική σας αγαπημένη φωτογραφία με hashtags #AIRMAX #AIRMAXDAY @NikeSportswear.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες σιλουέτες, ρούχα που φοριούνται και πολύ χρώμα: Τι κρατάμε από το Παρίσι

Μόδα & Στυλ / Νέες σιλουέτες, ρούχα που φοριούνται και πολύ χρώμα: Τι κρατάμε από το Παρίσι

Από τις νέες προσεγγίσεις των οίκων Givenchy και Dries Van Noten, μέχρι τις καλλιτεχνικές παραστάσεις του Comme des Garçons και τη δημιουργική ανατροπή του Duran Lantink, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, η βιομηχανία απέδειξε για άλλη μια φορά την ικανότητά της να εξελίσσεται και να εντυπωσιάζει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ντονατελισμός: Πώς να επιβιώσεις σαν τη Ντονατέλα Βερσάτσε

Μόδα & Στυλ / Ντονατελισμός: Πώς να επιβιώσεις σαν τη Ντονατέλα Βερσάτσε

Mε αφορμή την αποχώρησή της από τη θέση της δημιουργικής διευθύντριας του οίκου Versace, ανατρέχουμε στην πραγματικά αξιοσημείωτη tour de force μιας γυναίκας που κατάφερε να δώσει δεύτερη ζωή σε αυτό που δημιούργησε ο αδερφός της.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΝΗ
Τί κρατάμε από το Μιλάνο

Μόδα & Στυλ / Κουρελιασμένα ντένιμ, κουλ κορίτσια, νέα κόλπα: Τι κρατάμε από το Μιλάνο

Το Μιλάνο αλλάζει τον τρόπο που βλέπει τη μόδα – τσαλακώνει βεβαιότητες, ανοίγεται στην κουλτούρα του δρόμου και, ενώ τιμά τους θρύλους του, αφήνει χώρο σε νέες εμπειρίες μόδας. Και όλα αυτά χωρίς να απαρνιέται τον μαξιμαλισμό και τους κώδικες της ιταλικής κομψότητας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μια Κυψελιώτισσα ζωγραφίζει τα πάντα όλα

Lifo Videos / Μια Κυψελιώτισσα ζωγραφίζει τα πάντα όλα

Η Χριστίνα Κουτσολιούτσου, η εικαστικός που αναζητά τα τροπικά στοιχεία στην πόλη και έχει γεμίσει με χρώμα την Κυψέλη, δεν περιορίζει τη δημιουργικότητά της μόνο στους καμβάδες. Η τέχνη της ζωντανεύει σε ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και στους τοίχους του σπιτιού της, συνδυάζοντας την καθημερινότητα με την καλλιτεχνική έκφραση.
THE LIFO TEAM
Dilara Findikoglou: H μάγισσα του σκότους

Μόδα & Στυλ / Είναι η Dilara Findikoglou o νέος Alexander McQueen;

Πριν από μία εβδομάδα, πολλοί δεν γνώριζαν την ύπαρξή της, ώσπου η σχεδιάστρια αποκάλυψε τις άσωτες Αφροδίτες της σε μια αποθήκη που στεγάζει το μακροβιότερο goth club του Λονδίνου και – μόνη της, κυριολεκτικά – αποκατέστησε τη φήμη της πόλης ως τόπου που θρέφει τις πιο αλλόκοτες «φωνές» της μόδας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
ΕΠΕΞ Μια έκθεση με τον θεατρικό και σουρεαλιστικό κόσμο των ρούχων της Ελένης Καββάδα

Εικαστικά / Tα ρούχα που σχεδιάζει η Ελένη Καββάδα είναι σαν έργα τέχνης

Οι δημιουργίες της ελληνίδας σχεδιάστριας παρουσιάζονται ως εκθεσιακά γλυπτά στην Intermission. Ογκώδη, σουρεαλιστικά, ποιητικά, ξεπερνούν τα όρια της μόδας και αγγίζουν την τέχνη. Πρόκειται με διαφορά για ό,τι πιο ενδιαφέρον έχει να παρουσιάσει η Ελλάδα στον χώρο της μόδας και αξίζει μια βόλτα στον Πειραιά για να τα δείτε.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ