16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter
0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΨΑΣΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΜΟΝΗ ΣΟΥΡΣΟΥ

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

To Πιάτο της Βούλας

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 210 9802903, Αγίων Αναργύρων 6, Ψυρρή (νέο κατάστημα), 210 3211441

Κλασικό μεζεδοπωλείο-εστιατόριο που χάρη στην ωραία ατμόσφαιρα, στις χαμηλές τιμές και στους χαμηλούς τόνους που δίνουν την άνεση επιλογής από δεκάδες επώνυμους και φυσικά τους σπιτικούς, παραδοσιακούς μεζέδες έχει καταφέρει να χτίσει τη φήμη του σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στο Πιάτο της Βούλας θα βρείτε επιλογές για κάθε γούστο, όπως χταποδάκι ξιδάτο, μύδια αχνιστά, μυδοπίλαφο, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια χωριάτικα, γίγαντες, ταραμοσαλάτα, φάβα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, σουπιές σπανάκι, καλαμαράκια τηγανητά, καλαμάρι pesto, μύδια τηγανητά-σκορδαλιά, γαρίδες δενδρολίβανο, γαρίδες σαγανάκι, γαριδάκι ψιλό, γαριδομακαρονάδα κ.ά. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το βράδυ.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Το Μικιό

Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, 6946 995740

Μικιό και αγαπημένο, το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο που ενώ ξεκίνησε δειλά πριν από τέσσερα χρόνια να προσφέρει τους γνήσιους κρητικούς μεζέδες του, κατάφερε, με τη νοστιμιά των πιάτων, τη διάχυτη φιλοξενία και το γουστόζικο περιβάλλον, να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων και να έχει το δικό του φανατικό κοινό! Ο Πέτρος και η Ελίζα, ιδιοκτήτες του Μικιού, με γνώμονα τη μαγειρική της Χανιώτισσας γιαγιάς Ελισάβετ, καθημερινά μαγειρεύουν και σερβίρουν πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς, όλα με αγνά υλικά και προϊόντα που προέρχονται αποκλειστικά από την Κρήτη. Μust η σαλάτα με το σταμναγκάθι,το τρυφερό χοιρινό απάκι,τα μυζηθρένια καλτσουνάκια και οι αριστοτεχνικά λεπτές του πίτες (μαραθόπιτα και σφακιανή). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα υπέροχα σκιουφιχτά με στάκα και ξινομυζήθρα και το μοναδικό απάκι κοτόπουλο με μουστάρδα που θα βρείτε μόνο εκεί! Φυσικά, για την απογείωση των παραπάνω γεύσεων, συνοδέψτε με σπιτική ρακή Κισσάμου ή με αρωματικό μαρουβά και συμπληρώστε το απόλυτα γευστικό σας ταξίδι στην Κρήτη! Εxtra Tip: Σε όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής το Μικιό σερβίρει παραδοσιακά νηστήσιμα πιάτα! Καλώς να ορίσετε! Ανοιχτά καθημερινά, εκτός από Δευτέρα.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Caffé Duetto
All Day Caffé Bistrot

Κρατίνου 7, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα, 210 3311611, Fb.: Caffe Duetto

Στην πιο όμορφη πλατεία της Αθήνας, την πλατεία Κοτζιά, με τα υπέροχα νεοκλασικά και το δημαρχείο ακριβώς απέναντι, σας περιμένει ένα all day caffé-bistrot. Mπαίνοντας κάποιος στο cafe θα εντυπωσιαστεί από τους 2 πίνακες του Μποτιτσέλι πάνω από το μπαρ, δείγμα της ιταλικής φιλοσοφίας του μαγαζιού. Το αξιόλογο μενού του caffé Duetto που έχει επιμεληθεί ο έμπειρος σεφ Φάνης Γκιώνης (με πολυετή πείρα στο Hilton της Αθήνας και στο Vincenzo στη Γλυφάδα) εστιάζει στην ιταλική και μεσογειακή κουζίνα με νόστιμα, ευφάνταστα πιάτα. Όταν το επισκεφθείτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γαλλικά κρουασάν και τα υπέροχα σάντουιτς με κύρια χαρακτηριστικά τους το καλό ψωμί και τα διαλεχτά υλικά, ενώ από το κυρίως μενού ξεχωρίζουν η σαλάτα προσούτο με φρούτα εποχής και μασκαρπόνε, οι μελιτζάνες με σκαρμότσα και παρμεζάνα και, φυσικά, το σπαγγέτι με ναπολιτάνικα κεφτεδάκια. Στα συν του μαγαζιού ο φρεσκοκομμένος καφές portioli και, φυσικά, τα σπιτικά γλυκά όπως η πορτοκαλόπιτα και το banofi με μπισκότο, μπανάνα, καραμέλα και κρέμα γάλακτος που φτιάχνει η σύζυγος του ιδιοκτήτη. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 06.30 το πρωί μέχρι τις 22.00 καθημερινά.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Vinarte

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511

Ολοκαίνουργιο wine bar-restaurant που ήρθε για να εγκατασταθεί σε μία από τις πιο ήσυχες γειτονιές της Γλυφάδας. Από το όνομά του και μόνο ξεχωρίζουν οι ιταλικές του ρίζες. Με σύνθημα «vino, gastronomia, arte, musica», το Vinarte γοητεύει χάρη στη φιλοσοφία της κουζίνας και της κάβας του αλλά και στην καλαίσθητη διακόσμηση. Οι δερμάτινοι καναπέδες, τα έργα τέχνης, το ξύλο και η ολοζώντανη ελιά που κοσμούν το εσωτερικό του αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του επισκέπτη. Οι λάτρεις του οίνου θα βρουν στο Vinarte το στέκι τους με περισσότερες από 70 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα (25 σερβίρονται και σε ποτήρι) που ανανεώνονται συχνά και επιμελείται ο somelier του, οι οποίες συνοδεύονται άψογα με ποικιλίες ιταλικών τυριών και αλλαντικών. Ο Ιταλός σεφ επιμελείται ένα πλούσιο γαστριμαργικό μενού με εξαιρετικά ορεκτικά και φυσικά αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. Extra tip: Το μαγαζί φιλοξενεί συχνά DJs, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και live σε στυλ swing jazz.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Cross

Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, περιοχή Χίλτον, 210 7470028

Δεκαοχτώ χρόνια τώρα έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στα πιο διαχρονικά εστιατόρια της Αθήνας. Σχετικά πρόσφατα μεταφέρθηκε από τα Ιλίσια, σε έναν καινούργιο, καλαίσθητο χώρο στην περιοχή του Hilton. Σε ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον, όπου κυριαρχούν οι ξύλινες πινελιές και τα γήινα χρώματα, οι λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας θα μπορέσουν να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Οι διαλεχτές πρώτες ύλες που έρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι δροσερές σαλάτες, η μεγάλη ποικιλία σε ζυμαρικά και τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα εγγυώνται μία αυθεντική και υψηλού επιπέδου γαστριμαργική εμπειρία. Η εμπειρία συμπληρώνεται από μία ενημερωμένη λίστα κρασιών σε πολύ καλές τιμές. Extra tip: To Cross σας περιμένει από νωρίς το πρωί με καλό καφέ. Ωράριο λειτουργίας: 9.00 π.μ.-1.00 μ.μ..

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Tsipoutapas

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 210 2828848

Ένα παλιό οινομαγειρείο που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’50 μεταμορφώθηκε σ’ έναν χώρο όπου η πέτρα και το ξύλο συνδυάζονται αρμονικά για να υποδεχθούν ένα πρωτότυπο ελληνικό tapas bar που δίνει έμφαση στους μικρούς μεζέδες και στο καλό, αυθεντικό τσίπουρο. Η κουζίνα του Tsipoutapas δημιουργεί συνεχώς εμπνευσμένους μεζέδες που συνδυάζουν απρόσμενες γεύσεις όπως ο παστουρμάς καμήλας, το τουρσί σταφύλι, τα παστά ορτύκια και το τυρί Βολάκι Τήνου.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Αρισμαρί & Αβάρσαμο

Σύρου 13-15, Γαλάτσι, 21 0292 3401
facebook.com/pages/ΑΡΙΣΜαΡί-ΑΒάΡΣαΜΟ

Καινούργιο στέκι, γεμάτο ενδιαφέροντα πιάτα και γεύσεις που μυρίζουν Αρισμαρί & Αβάρσαμο. Για να ανακαλύψετε τι σημαίνουν οι λέξεις αυτές στην κρητική διάλεκτο θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ζεστό και φιλόξενο χώρο που εμπνεύστηκαν οι ιδιοκτήτες του Σάββας Μπάρκουλας και Ζαχαρίας Μαυρομανωλάκης. Θα γευτείτε αμιγώς κρητικές συνταγές όπως οι χοχλιοί μπουμπουριστοί, το απάκι τηγανιά, το σύγκλινο Κρήτης με στάκα και αυγά, η σφακιανή πίτα, αλλά και ξεροτήγανα, καθώς και άλλες παραδοσιακές ή μη συνταγές από την ελληνική ύπαιθρο με διαφορετική μαγειρική οπτική.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978

Μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες των Εξαρχείων άνοιξε πρόσφατα καινούργιο κεφάλαιο με νέους ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να προσδώσουν στον χώρο και στην κουζίνα έναν δροσερό αέρα ανανέωσης. Στη νέα του μορφή θα βρείτε το αυθεντικό μεζεδοπωλείο «Άμα Λάχει στης Νεφέλης» με νόστιμους μεζέδες από ελληνικά προϊόντα και δίπλα ακριβώς το γαλλικό μπιστρό «Άμα Λάχει στης Βιολέτ», για όσους προτιμούν τις γεύσεις της γαλλικής κουζίνας. Στα συν η μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιού και αποστάγματα που θα βρείτε και στους δύο χώρους.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Pentagram
Beer House and Live Music

Πράσινου Λόφου 5, Νέο Ηράκλειο, 697 719 1220, facebook.com/pages/Pentagram-Beer-House-Live-Music

Η μοντέρνα διακόσμηση και τα ζωντανά χρώματα που κυριαρχούν στον χώρο του δίνουν ζεστή και φιλόξενη όψη. Στο Pentagram Beer House oι λάτρεις τις μπίρας μπορούν να απολαύσουν περισσότερες από 60 ετικέτες, καθώς και μεγάλη ποικιλία από βαρελίσιες που συνοδεύονται από λαχταριστούς μεζέδες για κάθε γούστο. Extra tip: Ο «μυστικός» καταπράσινος κήπος που θα σας μαγέψει και οι ωραίες ροκ μουσικές. Ακολουθήστε το Pentagram Βeer Ηouse στο Τwitter και το Facebook για να ενημερώνεστε για τα live events που διοργανώνει κάθε εβδομάδα.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Street Bar & Restaurant

Λ. Κηφισίας 310, Ν. Ψυχικό, 210 6710688

Σημείο συνάντησης στα βόρεια προάστια για καλό κρέας και ποτό. Σε έναν χώρο που σας καλωσορίζει με την ευγένεια των ανθρώπων του και τους άνετους καναπέδες θα γευτείτε ζουμερά burger, υγιεινές σαλάτες, κρεατικά α' διαλογής, εκτελεσμένα άψογα σε κάθε τρόπο μαγειρέματος, και πεντανόστιμα γλυκά. Τώρα που σιγά σιγά ανοίγει ο καιρός, ο εξωτερικός του χώρος προσφέρεται για να πάτε με την παρέα σας, να πιείτε κοκτέιλ, να φάτε και να ακούσετε καλή μουσική με θέα τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Athens Bakery

Σόλωνος 62 & Σίνα, Κολωνάκι, 2103610450, www.athensbakery.gr

O αγαπημένος φούρνος στην καρδιά της πόλης προσφέρει πλέον και εκλεκτό μαγειρευτό φαγητό. Δοκιμάστε ρεβιθάδα σιφναίικη, πέρκα αλά σπετσιώτα και δεκάδες άλλες υπέροχες γεύσεις που παρασκευάζονται με αγάπη και μεράκι καθημερινά από έναν έμπειρο σεφ, σε ένα μενού που εναλλάσσεται κάθε εβδομάδα και ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του Athens Bakery. Το φαγητό σερβίρεται 12:00-17:00, ενώ γίνεται και «κράτηση» μερίδας αλλά και διανομή στην περιοχή.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Ελιές

Ξενοφώντος 155, Καλλιθέα, 210 9431698

Φιλόξενος, προσεγμένος και πολύ περιποιημένος χώρος που προσφέρει μια πολύ καλή εκδοχή της ελληνικής κουζίνας. Ο μάγειρας Άγγελος Σαρμπάνης βάζει όλη του τη μαεστρία και μαζί την υπογραφή του σε μια σειρά από εξαιρετικά πιάτα όπως το σαγανάκι, η τηγανιά μανιταριών, το κρητικό ζυμαρικό «καλογέρικο» και, φυσικά, οι λουκουμάδες κολοκυθιού. Συνοδέψτε το φαγητό σας με κάποιο από τα κρασιά που διαθέτει και απολαύστε μια ολοκληρωμένη γαστριμαργική εμπειρία.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Γάνεμα

Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Πετράλωνα, , 211 4072325

Μετρά μόλις λίγους μήνες λειτουργίας σε μία από τις πιο γοητευτικές γειτονιές των Πετραλώνων. Οι επιρροές της κουζίνας έχουν τις καταβολές τους στην αιγαιοπελαγίτικη γαστριμαργική κουλτούρα της Σερίφου, κάτι που υποδηλώνει και το όνομά του που προέρχεται από την ομώνυμη παραλία του νησιού. Ο χώρος ξεχωρίζει για τη λιτή, ανεπιτήδευτη επίπλωση του και την προσεγμένη διακόσμηση. Στο μενού θα βρείτε πολλές επιλογές από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και σεριφιώτικες συνταγές. Όταν το επισκεφθείτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε πιάτα όπως οι ψαροκεφτέδες με μπακαλιάρο, το μυδοπίλαφο με σαφράν και οι μαραθοτηγανίτες του Βίτου.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Mπερεκέτι

Σιβιτανίδου & Γράμμου 1 Καλλιθέα, 210 9512430

Μικρό και ζεστό, έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο μενού που χαρακτηρίζεται ακριβώς από αυτό που δηλώνει το όνομά του στα πολίτικα: αφθονία αρωμάτων και γεύσεων. Στο Μπερεκέτι σας περιμένει μεγάλη ποικιλία από πολίτικα πιάτα, όπως το υπέροχο και ζεστό γιογουρτλού (κιοφτέδες με γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας, πίτα) αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από ρύζια όλων των ειδών. Για την περίοδο της Σαρακοστής έχει ετοιμάσει μια σειρά από προσεγμένα πιάτα όπως η πολίτικη σαλάτα, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, το πλιγούρι από την πόλη, το πιλάφι με δαμάσκηνα, φαλάφελ και πολίτικο με καρολίνα Σερρών και πολλά άλλα πιάτα που επιβεβαιώνουν το μότο του μαγαζιού αυτήν τη Σαρακοστή: «το Μπερεκέτι είναι πρώτο στην αμαρτία, πρώτο και στη νηστεία». Ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι έως τη 1 το βράδυ.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Εστία

Κηφισίας 1 Ηράκλειο, 210 2843440

Η φιλική ατμόσφαιρα, η παιχνιδιάρικη διακόσμηση με τις έντονες αντιθέσεις χρωμάτων και το πρωτότυπο ντεκόρ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο αίθριο έχουν καθιερώσει την Εστία ως πραγματικό στέκι χαλάρωσης. Οι γαστρονομικοί πειρασμοί που θα βρείτε δεν θα σας αφήσουν να ξεγλιστρήσετε εύκολα, ενώ το ράκομελο παραμένει σταθερή αξία, φτιαγμένο με κρητική ρακή. Οι βραδιές στην Εστία συμπληρώνονται με μοναδικά live events που καλύπτουν όλα τα γούστα.

 

 

Μυρωδιές

Ευφράνορος 31-33, Παγκράτι, 210 7010567, 6975818545, www.mirodies.gr

Το Μυρωδιές προσφέρει τις σπιτικές γεύσεις της μαμάς και της γιαγιάς σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, για να τις δοκιμάσετε στο τραπέζι σας. Με αγνά υλικά και παραδοσιακές μυρωδιές εμπλουτίζουμε την καθημερινή σας διατροφή με ποικιλία μαγειρευτών. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για το μενού ημέρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT