16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter
0

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΨΑΣΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΜΟΝΗ ΣΟΥΡΣΟΥ

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

To Πιάτο της Βούλας

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 210 9802903, Αγίων Αναργύρων 6, Ψυρρή (νέο κατάστημα), 210 3211441

Κλασικό μεζεδοπωλείο-εστιατόριο που χάρη στην ωραία ατμόσφαιρα, στις χαμηλές τιμές και στους χαμηλούς τόνους που δίνουν την άνεση επιλογής από δεκάδες επώνυμους και φυσικά τους σπιτικούς, παραδοσιακούς μεζέδες έχει καταφέρει να χτίσει τη φήμη του σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στο Πιάτο της Βούλας θα βρείτε επιλογές για κάθε γούστο, όπως χταποδάκι ξιδάτο, μύδια αχνιστά, μυδοπίλαφο, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια χωριάτικα, γίγαντες, ταραμοσαλάτα, φάβα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, σουπιές σπανάκι, καλαμαράκια τηγανητά, καλαμάρι pesto, μύδια τηγανητά-σκορδαλιά, γαρίδες δενδρολίβανο, γαρίδες σαγανάκι, γαριδάκι ψιλό, γαριδομακαρονάδα κ.ά. Θα το βρείτε ανοιχτό καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 το βράδυ.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Το Μικιό

Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, 6946 995740

Μικιό και αγαπημένο, το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο στο Παλαιό Φάληρο που ενώ ξεκίνησε δειλά πριν από τέσσερα χρόνια να προσφέρει τους γνήσιους κρητικούς μεζέδες του, κατάφερε, με τη νοστιμιά των πιάτων, τη διάχυτη φιλοξενία και το γουστόζικο περιβάλλον, να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων και να έχει το δικό του φανατικό κοινό! Ο Πέτρος και η Ελίζα, ιδιοκτήτες του Μικιού, με γνώμονα τη μαγειρική της Χανιώτισσας γιαγιάς Ελισάβετ, καθημερινά μαγειρεύουν και σερβίρουν πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς, όλα με αγνά υλικά και προϊόντα που προέρχονται αποκλειστικά από την Κρήτη. Μust η σαλάτα με το σταμναγκάθι,το τρυφερό χοιρινό απάκι,τα μυζηθρένια καλτσουνάκια και οι αριστοτεχνικά λεπτές του πίτες (μαραθόπιτα και σφακιανή). Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα υπέροχα σκιουφιχτά με στάκα και ξινομυζήθρα και το μοναδικό απάκι κοτόπουλο με μουστάρδα που θα βρείτε μόνο εκεί! Φυσικά, για την απογείωση των παραπάνω γεύσεων, συνοδέψτε με σπιτική ρακή Κισσάμου ή με αρωματικό μαρουβά και συμπληρώστε το απόλυτα γευστικό σας ταξίδι στην Κρήτη! Εxtra Tip: Σε όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής το Μικιό σερβίρει παραδοσιακά νηστήσιμα πιάτα! Καλώς να ορίσετε! Ανοιχτά καθημερινά, εκτός από Δευτέρα.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Caffé Duetto
All Day Caffé Bistrot

Κρατίνου 7, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα, 210 3311611, Fb.: Caffe Duetto

Στην πιο όμορφη πλατεία της Αθήνας, την πλατεία Κοτζιά, με τα υπέροχα νεοκλασικά και το δημαρχείο ακριβώς απέναντι, σας περιμένει ένα all day caffé-bistrot. Mπαίνοντας κάποιος στο cafe θα εντυπωσιαστεί από τους 2 πίνακες του Μποτιτσέλι πάνω από το μπαρ, δείγμα της ιταλικής φιλοσοφίας του μαγαζιού. Το αξιόλογο μενού του caffé Duetto που έχει επιμεληθεί ο έμπειρος σεφ Φάνης Γκιώνης (με πολυετή πείρα στο Hilton της Αθήνας και στο Vincenzo στη Γλυφάδα) εστιάζει στην ιταλική και μεσογειακή κουζίνα με νόστιμα, ευφάνταστα πιάτα. Όταν το επισκεφθείτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γαλλικά κρουασάν και τα υπέροχα σάντουιτς με κύρια χαρακτηριστικά τους το καλό ψωμί και τα διαλεχτά υλικά, ενώ από το κυρίως μενού ξεχωρίζουν η σαλάτα προσούτο με φρούτα εποχής και μασκαρπόνε, οι μελιτζάνες με σκαρμότσα και παρμεζάνα και, φυσικά, το σπαγγέτι με ναπολιτάνικα κεφτεδάκια. Στα συν του μαγαζιού ο φρεσκοκομμένος καφές portioli και, φυσικά, τα σπιτικά γλυκά όπως η πορτοκαλόπιτα και το banofi με μπισκότο, μπανάνα, καραμέλα και κρέμα γάλακτος που φτιάχνει η σύζυγος του ιδιοκτήτη. Θα το βρείτε ανοιχτό από τις 06.30 το πρωί μέχρι τις 22.00 καθημερινά.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Vinarte

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, 210 8941511

Ολοκαίνουργιο wine bar-restaurant που ήρθε για να εγκατασταθεί σε μία από τις πιο ήσυχες γειτονιές της Γλυφάδας. Από το όνομά του και μόνο ξεχωρίζουν οι ιταλικές του ρίζες. Με σύνθημα «vino, gastronomia, arte, musica», το Vinarte γοητεύει χάρη στη φιλοσοφία της κουζίνας και της κάβας του αλλά και στην καλαίσθητη διακόσμηση. Οι δερμάτινοι καναπέδες, τα έργα τέχνης, το ξύλο και η ολοζώντανη ελιά που κοσμούν το εσωτερικό του αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του επισκέπτη. Οι λάτρεις του οίνου θα βρουν στο Vinarte το στέκι τους με περισσότερες από 70 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα (25 σερβίρονται και σε ποτήρι) που ανανεώνονται συχνά και επιμελείται ο somelier του, οι οποίες συνοδεύονται άψογα με ποικιλίες ιταλικών τυριών και αλλαντικών. Ο Ιταλός σεφ επιμελείται ένα πλούσιο γαστριμαργικό μενού με εξαιρετικά ορεκτικά και φυσικά αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα. Extra tip: Το μαγαζί φιλοξενεί συχνά DJs, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και live σε στυλ swing jazz.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Cross

Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7, περιοχή Χίλτον, 210 7470028

Δεκαοχτώ χρόνια τώρα έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται στα πιο διαχρονικά εστιατόρια της Αθήνας. Σχετικά πρόσφατα μεταφέρθηκε από τα Ιλίσια, σε έναν καινούργιο, καλαίσθητο χώρο στην περιοχή του Hilton. Σε ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον, όπου κυριαρχούν οι ξύλινες πινελιές και τα γήινα χρώματα, οι λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας θα μπορέσουν να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Οι διαλεχτές πρώτες ύλες που έρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι δροσερές σαλάτες, η μεγάλη ποικιλία σε ζυμαρικά και τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα εγγυώνται μία αυθεντική και υψηλού επιπέδου γαστριμαργική εμπειρία. Η εμπειρία συμπληρώνεται από μία ενημερωμένη λίστα κρασιών σε πολύ καλές τιμές. Extra tip: To Cross σας περιμένει από νωρίς το πρωί με καλό καφέ. Ωράριο λειτουργίας: 9.00 π.μ.-1.00 μ.μ..

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Tsipoutapas

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 210 2828848

Ένα παλιό οινομαγειρείο που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’50 μεταμορφώθηκε σ’ έναν χώρο όπου η πέτρα και το ξύλο συνδυάζονται αρμονικά για να υποδεχθούν ένα πρωτότυπο ελληνικό tapas bar που δίνει έμφαση στους μικρούς μεζέδες και στο καλό, αυθεντικό τσίπουρο. Η κουζίνα του Tsipoutapas δημιουργεί συνεχώς εμπνευσμένους μεζέδες που συνδυάζουν απρόσμενες γεύσεις όπως ο παστουρμάς καμήλας, το τουρσί σταφύλι, τα παστά ορτύκια και το τυρί Βολάκι Τήνου.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Αρισμαρί & Αβάρσαμο

Σύρου 13-15, Γαλάτσι, 21 0292 3401
facebook.com/pages/ΑΡΙΣΜαΡί-ΑΒάΡΣαΜΟ

Καινούργιο στέκι, γεμάτο ενδιαφέροντα πιάτα και γεύσεις που μυρίζουν Αρισμαρί & Αβάρσαμο. Για να ανακαλύψετε τι σημαίνουν οι λέξεις αυτές στην κρητική διάλεκτο θα πρέπει να επισκεφτείτε τον ζεστό και φιλόξενο χώρο που εμπνεύστηκαν οι ιδιοκτήτες του Σάββας Μπάρκουλας και Ζαχαρίας Μαυρομανωλάκης. Θα γευτείτε αμιγώς κρητικές συνταγές όπως οι χοχλιοί μπουμπουριστοί, το απάκι τηγανιά, το σύγκλινο Κρήτης με στάκα και αυγά, η σφακιανή πίτα, αλλά και ξεροτήγανα, καθώς και άλλες παραδοσιακές ή μη συνταγές από την ελληνική ύπαιθρο με διαφορετική μαγειρική οπτική.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, 210 3845978

Μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες των Εξαρχείων άνοιξε πρόσφατα καινούργιο κεφάλαιο με νέους ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να προσδώσουν στον χώρο και στην κουζίνα έναν δροσερό αέρα ανανέωσης. Στη νέα του μορφή θα βρείτε το αυθεντικό μεζεδοπωλείο «Άμα Λάχει στης Νεφέλης» με νόστιμους μεζέδες από ελληνικά προϊόντα και δίπλα ακριβώς το γαλλικό μπιστρό «Άμα Λάχει στης Βιολέτ», για όσους προτιμούν τις γεύσεις της γαλλικής κουζίνας. Στα συν η μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιού και αποστάγματα που θα βρείτε και στους δύο χώρους.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Pentagram
Beer House and Live Music

Πράσινου Λόφου 5, Νέο Ηράκλειο, 697 719 1220, facebook.com/pages/Pentagram-Beer-House-Live-Music

Η μοντέρνα διακόσμηση και τα ζωντανά χρώματα που κυριαρχούν στον χώρο του δίνουν ζεστή και φιλόξενη όψη. Στο Pentagram Beer House oι λάτρεις τις μπίρας μπορούν να απολαύσουν περισσότερες από 60 ετικέτες, καθώς και μεγάλη ποικιλία από βαρελίσιες που συνοδεύονται από λαχταριστούς μεζέδες για κάθε γούστο. Extra tip: Ο «μυστικός» καταπράσινος κήπος που θα σας μαγέψει και οι ωραίες ροκ μουσικές. Ακολουθήστε το Pentagram Βeer Ηouse στο Τwitter και το Facebook για να ενημερώνεστε για τα live events που διοργανώνει κάθε εβδομάδα.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Street Bar & Restaurant

Λ. Κηφισίας 310, Ν. Ψυχικό, 210 6710688

Σημείο συνάντησης στα βόρεια προάστια για καλό κρέας και ποτό. Σε έναν χώρο που σας καλωσορίζει με την ευγένεια των ανθρώπων του και τους άνετους καναπέδες θα γευτείτε ζουμερά burger, υγιεινές σαλάτες, κρεατικά α' διαλογής, εκτελεσμένα άψογα σε κάθε τρόπο μαγειρέματος, και πεντανόστιμα γλυκά. Τώρα που σιγά σιγά ανοίγει ο καιρός, ο εξωτερικός του χώρος προσφέρεται για να πάτε με την παρέα σας, να πιείτε κοκτέιλ, να φάτε και να ακούσετε καλή μουσική με θέα τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Athens Bakery

Σόλωνος 62 & Σίνα, Κολωνάκι, 2103610450, www.athensbakery.gr

O αγαπημένος φούρνος στην καρδιά της πόλης προσφέρει πλέον και εκλεκτό μαγειρευτό φαγητό. Δοκιμάστε ρεβιθάδα σιφναίικη, πέρκα αλά σπετσιώτα και δεκάδες άλλες υπέροχες γεύσεις που παρασκευάζονται με αγάπη και μεράκι καθημερινά από έναν έμπειρο σεφ, σε ένα μενού που εναλλάσσεται κάθε εβδομάδα και ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του Athens Bakery. Το φαγητό σερβίρεται 12:00-17:00, ενώ γίνεται και «κράτηση» μερίδας αλλά και διανομή στην περιοχή.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Ελιές

Ξενοφώντος 155, Καλλιθέα, 210 9431698

Φιλόξενος, προσεγμένος και πολύ περιποιημένος χώρος που προσφέρει μια πολύ καλή εκδοχή της ελληνικής κουζίνας. Ο μάγειρας Άγγελος Σαρμπάνης βάζει όλη του τη μαεστρία και μαζί την υπογραφή του σε μια σειρά από εξαιρετικά πιάτα όπως το σαγανάκι, η τηγανιά μανιταριών, το κρητικό ζυμαρικό «καλογέρικο» και, φυσικά, οι λουκουμάδες κολοκυθιού. Συνοδέψτε το φαγητό σας με κάποιο από τα κρασιά που διαθέτει και απολαύστε μια ολοκληρωμένη γαστριμαργική εμπειρία.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Γάνεμα

Αιολέων 40 & Καλλισθένους, Πετράλωνα, , 211 4072325

Μετρά μόλις λίγους μήνες λειτουργίας σε μία από τις πιο γοητευτικές γειτονιές των Πετραλώνων. Οι επιρροές της κουζίνας έχουν τις καταβολές τους στην αιγαιοπελαγίτικη γαστριμαργική κουλτούρα της Σερίφου, κάτι που υποδηλώνει και το όνομά του που προέρχεται από την ομώνυμη παραλία του νησιού. Ο χώρος ξεχωρίζει για τη λιτή, ανεπιτήδευτη επίπλωση του και την προσεγμένη διακόσμηση. Στο μενού θα βρείτε πολλές επιλογές από παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και σεριφιώτικες συνταγές. Όταν το επισκεφθείτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε πιάτα όπως οι ψαροκεφτέδες με μπακαλιάρο, το μυδοπίλαφο με σαφράν και οι μαραθοτηγανίτες του Βίτου.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Mπερεκέτι

Σιβιτανίδου & Γράμμου 1 Καλλιθέα, 210 9512430

Μικρό και ζεστό, έχει δημιουργήσει ένα υπέροχο μενού που χαρακτηρίζεται ακριβώς από αυτό που δηλώνει το όνομά του στα πολίτικα: αφθονία αρωμάτων και γεύσεων. Στο Μπερεκέτι σας περιμένει μεγάλη ποικιλία από πολίτικα πιάτα, όπως το υπέροχο και ζεστό γιογουρτλού (κιοφτέδες με γιαούρτι, σάλτσα ντομάτας, πίτα) αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από ρύζια όλων των ειδών. Για την περίοδο της Σαρακοστής έχει ετοιμάσει μια σειρά από προσεγμένα πιάτα όπως η πολίτικη σαλάτα, η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, το πλιγούρι από την πόλη, το πιλάφι με δαμάσκηνα, φαλάφελ και πολίτικο με καρολίνα Σερρών και πολλά άλλα πιάτα που επιβεβαιώνουν το μότο του μαγαζιού αυτήν τη Σαρακοστή: «το Μπερεκέτι είναι πρώτο στην αμαρτία, πρώτο και στη νηστεία». Ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι έως τη 1 το βράδυ.

 

16 μέρη για να φας καλά στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Εστία

Κηφισίας 1 Ηράκλειο, 210 2843440

Η φιλική ατμόσφαιρα, η παιχνιδιάρικη διακόσμηση με τις έντονες αντιθέσεις χρωμάτων και το πρωτότυπο ντεκόρ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο αίθριο έχουν καθιερώσει την Εστία ως πραγματικό στέκι χαλάρωσης. Οι γαστρονομικοί πειρασμοί που θα βρείτε δεν θα σας αφήσουν να ξεγλιστρήσετε εύκολα, ενώ το ράκομελο παραμένει σταθερή αξία, φτιαγμένο με κρητική ρακή. Οι βραδιές στην Εστία συμπληρώνονται με μοναδικά live events που καλύπτουν όλα τα γούστα.

 

 

Μυρωδιές

Ευφράνορος 31-33, Παγκράτι, 210 7010567, 6975818545, www.mirodies.gr

Το Μυρωδιές προσφέρει τις σπιτικές γεύσεις της μαμάς και της γιαγιάς σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, για να τις δοκιμάσετε στο τραπέζι σας. Με αγνά υλικά και παραδοσιακές μυρωδιές εμπλουτίζουμε την καθημερινή σας διατροφή με ποικιλία μαγειρευτών. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για το μενού ημέρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ