The Cooler

Facebook Twitter
0


Βασισμένο σε αλήθινή ιστορία.

Ο Cooler είναι αυτός που θα του προτείνεις να έρθει σε ένα νέο εστιατόριο, ενώ ξέρεις ότι θα το μετανιώσεις. Έχεις καιρό να του προτείνεις κάτι κι έχεις απωθήσει το γεγονός ότι είναι ο Cooler – ακόμα χειρότερα, μπορεί να νομίζεις ότι θα έχει αλλάξει.

Ο Cooler δεν απορρίπτει προσκλήσεις. Όχι από ευγένεια, αλλά επειδή δεν τον καλούν συχνά.

Ο Cooler παρκάρει ένα μισάωρο μακριά από το εστιατόριο γιατί το να πληρώσει πάρκινγκ του φαίνεται εξωφρενικό. Όταν θα μπει στην αίθουσα θα του πεις όλο χαρά «ωραία δεν είναι;» προσπαθώντας να ανεβάσεις τη διάθεση. Ο Cooler θα ρίξει μια ματιά στο ταβάνι και θα πει «καλά είναι» ενώ αυτό που ψάχνει είναι αν έχει διαθέσιμες γυναίκες. Εσύ θα ξαναθυμηθείς γιατί είχες καιρό να βγεις μαζί του.

O Cooler δε θα ρίξει ούτε ματιά στο σερβιτόρο, εκτός αν ο σερβιτόρος είναι διαθέσιμη γυναίκα. Δε θα εντυπωσιαστεί από το μεγάλο όνομα που υπογράφει το μενού ή ούτε από τον φούρνο με ξύλα. Όχι επειδή είναι σνομπ, αλλά επειδή δεν έχει ιδέα ποιος είναι αυτός ο σεφ κι επίσης, φούρνους με ξύλα είχε και στο χωριό του (όχι μεταφορικά).

Ο Cooler θα μελετήσει αμίλητος τον κατάλογο λες και πρόκειται να δώσει εξετάσεις. Δεν θα του αρέσει τίποτα, εκτός κι αν υπάρχει το φαγητό που του έφτιαχνε η μαμά του όταν είχε πυρετό. Δεν θα αναγνωρίσει τα μισά συστατικά του καταλόγου αλλά δε θα ρωτήσει να μάθει γιατί νομίζει ότι τα ξέρει. Αν δεν έχεις βαρεθεί ήδη, μπορείς να τον ρωτήσεις τι είναι η salsa verde. Θα σου πει ότι είναι κέτσαπ με μαγιονέζα και θα το λέει στα σοβαρά.

Ο Cooler θα κάνει πολλές ερωτήσεις στο σερβιτόρο γιατί νομίζει ότι είναι εκλεκτικός. Τελικά θα παραγγείλει κάτι που δεν υπάρχει στον κατάλογο. Ο ευγενικός σερβιτόρος μπορεί να του προτείνει ένα συνδυασμό από αυτά που υπάρχουν. Θα το δεχτεί με συγκαταβατικότητα αυτοκράτορα.

Όσο περιμένετε το φαγητό θα πει πόσο ακριβά είναι όλα. Εσύ δεν θα ξέρεις τι να πεις γιατί ο λόγος που σου αρέσει το εστιατόριο είναι η σχέση ποιότητας-τιμής. Δεν τολμάς να προτείνεις να πάρετε και κρασί. Τελικά ο Cooler θα το προτείνει μόνος του, απαιτώντας να είναι αυτός που θα το διαλέξει, λέγοντας ότι «αφού δε θα φάμε καλά, τουλάχιστον ας πιούμε», συντρίβοντας οριστικά κάθε πιθανότητα διασκέδασης. Η επιλογή του κρασιού θα γίνει με γνώμονα την γεωγραφική του εγγύτητα με το χωριό του.

Όταν θα έρθει το πρώτο πιάτο θα γουρλώσει τα μάτια και θα πει «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ;» Αυτό το βιολί θα συνεχιστεί και την ώρα που θα το καταβροχθίζει χωρίς να προσέχει τι τρώει, ενώ κάνει υπολογισμούς για το πόσο κοστίζει κάθε μπουκιά. Αν του πεις «μα η ζύμη είναι πολύ καλή» θα πει «σιγά το δύσκολο» ενώ δεν έχει μαγειρέψει ποτέ στη ζωή του. Στο σπίτι του έχει έναν καταψύκτη γεμάτο με φαγητά της μαμάς του.

Όταν εσύ είσαι στη δεύτερη μπουκιά αυτός το έχει φάει όλο και κοιτάζει επίμονα το πιάτο σου. Αν δεν προσφερθείς να του δώσεις, θα το ζητήσει μόνος του. Εσύ μπορεί να σκέφτεσαι ότι τρως ένα καταπληκτικό φαγητό, αλλά δε θα το πεις. Αυτός θα πει ότι έχει φάει καλύτερα. Αν ρωτήσεις που, θα σου πει μια ταβέρνα –που αλλού; Στο χωριό του.

Την άλλη μέρα θα σου πει εμπιστευτικά «συγνώμη που σου το λέω, αλλά το χθεσινό εστιατόριο ήταν εντελώς μάπα». Εσύ θα υποσχεθείς σιωπηλά να μην φας ποτέ ξανά μαζί του.


The Cooler

Στην ταινία του 2003, ο Cooler είναι ένας άντρας με τόσο κακή αύρα, που χαλάει την διάθεση όλων όπου εμφανίζεται. Η μοναδική του ιδιότητα θα τον κάνει απαραίτητο σε ένα καζίνο.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ