Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0

Los Loros Arepas & Empanadas

Νίκης 14 & Ξενοφώντος, Σύνταγμα, 210 3243232

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Tυλιχτή καλαμποκένια ψητή πίτα με κεφτέ μαύρου φασολιού, plantain, καλαμπόκι, κινόα, γουασακάκα και salsa picada. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν

Big Mouth

Πραξιτέλους 20, Σύνταγμα, 210 3250449

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Ζεστό σάντουιτς με λευκό χωριάτικο ψωμί με προζύμι και καπνιστό μπούτι χοιρινό, μπέικον, μανιτάρια και κρεμμύδια σοτέ, σος από blue cheese, σπανάκι και μουστάρδα. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν

Taqueria Μaya 

Πετράκη 10, Σύνταγμα, 211 2167081

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Μπουρίτο με ψητές γλυκοπατάτες, λουκάνικο τσορίθο, πίκλες κρεμμυδιού και Pico de Gallo, πίκλες Jalapenos, guacamole και σάλτσα από ψητές πιπεριές Chipotle. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν

Chef and the dog

Λουκιανού 9, Κολωνάκι, 210 7248889

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Hot dog με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα, ρόκα και τριμμένο κουκουνάρι. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν

 

 

Guarantee

Βεΐκου 41, Κουκάκι, 210 9226924

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Σάντουιτς σε μαύρο ψωμί καμπαγιού, ομελέτα, κατσικίσιο κορμό, σαλάμι τσορίθο, ρόκα, μαρούλι και ντιζονέζ. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ