Street food στην καλύτερη εκδοχή του

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter
Πιάτο με κεμπάπια Φλώρινας από τον Πρίγκηπα.
0

Πρίγκιπας street food restaurant

Η απογευματινή στάση μετά το μπάνιο για εξαιρετικές ελληνικές γεύσεις.

Η Βόρεια Ελλάδα μεταφέρεται στα νότια προάστια μέσα από τις γεύσεις του Πρίγκιπα, που πολύ καλά γνωρίζεις από τα Εξάρχεια. Οι εκλεκτές επιλογές του μενού που ακολουθούν την αρχή #farmtotable περιλαμβάνουν βουβαλίσιο κρέας, μαύρο χοίρο, προβατίνα Ελασσόνας ή το εκπληκτικό λουκάνικο Τζουμαγιάς, που έρχεται από την ομώνυμη περιοχή των Σερρών. Προτάσεις που πρέπει να τις δοκιμάσεις όλες για να νιώσεις το γευστικό μεγαλείο της Ελλάδας, είτε διαλέξεις την εκδοχή της μερίδας είτε του τυλιχτού.

Στα new entries θα βρεις το μπέργκερ προβατίνας, που αλλάζει τη γεύση αυτής της κατηγορίας street food με την ξεχωριστή γεύση του. Δίπλα στα κρέατα ο Πρίγκιπας έχει να σου προσφέρει φιλέτο χέλι Ιωαννίνων και πέστροφα από τις πηγές του Λούρου, που καπνίζονται σε ειδικό καπνιστήρι και γίνονται εξαιρετικά πιάτα, αλλά και σαλάτες που κάνουν φέτος την εμφάνισή τους στον κατάλογο.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

Στα must-try η φακοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα, μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης, άκρως καλοκαιρινή και ιδιαίτερη, όπως άλλωστε όλα τα ορεκτικά του Πρίγκιπα, που έχουν εμπλουτιστεί με νέες συνταγές.

Ιδανική απογευματινή στάση μετά το μπάνιο –εκείνη τη στιγμή που θέλεις οπωσδήποτε να απολαύσεις χορταστικές και νόστιμες γεύσεις– ο Πρίγκιπας του Αλίμου, που βρίσκεται πάνω στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ακριβώς έξω από τη στάση του μετρό, για να σου προσφέρει αυθεντικές ελληνικές νοστιμιές σε ένα δροσερό περιβάλλον. Αλλά και οι βραδινές καλοκαιρινές βόλτες σε οδηγούν στο ίδιο σημείο, για να ζήσεις μια εμπειρία γεύσης που θα θυμάσαι για καιρό. Αν, πάλι, προτιμάς να απολαύσεις τις πριγκιπικές προτάσεις σπίτι σου, το delivery του Αλίμου έρχεται σ’ εσένα, αφού καλύπτει τις περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, του Ελληνικού, του Αγίου Δημητρίου και του Αλίμου.

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 560, Άλιμος, 211 182 4242, Facebook: Πρίγκιπας Streetfood Άλιμος, Instagram: prigkipas.alimos, Καλοκαιρινό ωράριο Αλίμου: 18:00-01:00 // Εξάρχεια: Χαριλάου Τρικουπη 23, 211 4050070, Facebook: Πρίγκιπας Streetfood Εξάρχεια, Instagram: prigkipas.exarcheia, Καθημερινά ανοιχτά 12:00-01:00.

Διανομή με Wolt, Efood και Box

Jailbirds

Εγκληματικά νόστιμο street food για το σπίτι.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

To Jailbirds είναι ένα σχέδιο που καταστρώθηκε εν μέσω καραντίνας. Ένα pop-up delivery concept που θα λατρέψουν οι φαν του κοτόπουλου και όχι μόνο, αφού η ιδέα είναι «εγκληματικά» καλή και οι γεύσεις «ένοχες» για τη νοστιμιά τους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε wings, chicken fingers ή crispy chicken bites και να ορίσεις το μέγεθος και τη σος στην οποία θα βουτήξεις το τρυφερό κρέας, ανάμεσα στις δώδεκα συνταγές που προτείνει το Jailbirds.

Ανάμεσα στις πιο «ένοχες» απολαύσεις θα βρεις τα Chicken Bombs. Εντυπωσιακά, «καντινιώτικα» σάντουιτς με παναρισμένο κοτόπουλο στη βάση τους και διαφορετικούς συνδυασμούς, για να επιλέξεις αυτόν που θα σε παρασύρει στα δεσμά του.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

Το Cheesy Bomb, με λιωμένο τσένταρ, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, iceberg και μαγιονέζα, είναι must try, ενώ στο Pepperoni Pizza Bomb θα βρεις μια spicy pizza «κρυμμένη» σε ένα Chicken Bomb με τραγανά φιλετάκια κοτόπουλου!

Στο Jailbirds, που έχει βρει κρησφύγετο στις κουζίνες των TGI Fridays, κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους new entries, ώστε να ολοκληρώσουν το έγκλημα της απόλυτης street food γεύσης!

Facebook: Jailbirds Chicken, Instagram: jailbirdschickengr 

Φολκ

O σεφ Πάνος Σιαφάκας επιστέφει στα Ιωάννινα και αφηγείται γευστικές ιστορίες του τόπου του.

Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter
Τρία μαγαζιά street food Facebook Twitter

Το Φolk αφηγείται ιστορίες. Ιστορίες πολιτισμού σε μια γωνιά της Ελλάδας που έχει τη δική της παράδοση. Στον πεζόδρομο Ζάππα, στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, ο σεφ Πάνος Σιαφάκας δημιουργεί ένα στριτφουντάδικο απελευθερωμένο από τις συμβάσεις της γκουρμέ μαγειρικής, προτείνοντας γεύσεις που συνδέονται με αναμνήσεις, βιώματα, μυρωδιές – όλα αυτά τα «συστατικά» που και ο ίδιος βίωσε δίπλα στη γιαγιά του, την Ελένη, και τη μαγειρική της.

Μετά από δεκαετή εμπειρία σε ξενοδοχεία της Αθήνας, ο Πάνος επέστρεψε στην πόλη του για βρεθεί εκεί όπου εξαρχής ήθελε να είναι: στον δρόμο, πίσω από έναν πάγκο και σε επαφή με τον κόσμο. Τολμηρός και αντισυμβατικός μάγειρας, αναζητά την επικοινωνία με τους ανθρώπους και το άμεσο feedback. Στόχος του –κι αυτό δεν επιτυγχάνεται μέσα σε μια κλειστή κουζίνα– είναι να προωθήσει τις ηπειρώτικες γεύσεις και να πείσει, πάνω απ’ όλα, τους ίδιους τους Ηπειρώτες για το πώς τα τοπικά προϊόντα μπορούν να έχουν μια θέση στον γαστρονομικό χάρτη.

Ανάμεσα στις δημιουργίες του μενού θα βρεις από μπέργκερ πατάτας με λιαστή ντομάτα, κέτσαπ με βασιλικό, σπαράγγια σχάρας και ρόκα και μπέργκερ φάβας με καραμελωμένο κρεμμύδι, σάλτσα πιπεριάς και μαρούλι, μέχρι μπέργκερ με κεμπάπ πρόβειο, ποπκόρν μπέικον και γουακαμόλε τσίπουρο ή φιλέτο rib eye μοσχαρίσιο με τυρί κασκαβάλ, μαγιονέζα Φolk, ρόκα και ντομάτα.

Το Φolk, που έκλεισε πρόσφατα έναν χρόνο ζωής, αντιπροσωπεύει την παράδοση, τη γαστρονομία ενός τόπου, την επαφή με τον κόσμο και τα τοπικά προϊόντα, όπως τα τυριά, η προβατίνα, η πέστροφα, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, τα χόρτα. Άλλωστε, όπως λέει ο ίδιος ο σεφ, «γαστρονομία είναι να παίρνεις την πρώτη ύλη και να την αναδεικνύεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Και η Ήπειρος έχει πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη ύλη».

Ζάππα 3, ιστορικό κέντρο, Ιωάννινα, 2651 078688, Facebook: Φolk, Instagram: folk_street_food 

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT