10 βήματα προσαρμογής στη δουλειά μετά τις γιορτές

10 βήματα προσαρμογής στη δουλειά μετά τις γιορτές Facebook Twitter
0

 

Το πάρτι τελείωσε, το νέο έτος υπόσχεται πολλά, αλλά μέχρι να τα δείτε θα περάσει και καιρός και η ρουτίνα –και οι αυξημένες οικονομικές ανάγκες- θέλουν τους πάντες πίσω στη δουλειά άμεσα. Όμως, για το ανθρώπινο σώμα –και την ψυχή, βεβαίως- έστω και λίγες μέρες ανάπαυλας καθιστούν βασανιστική την επιστροφή στα αναγκαία και κυρίως στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το να προσαρμοστεί κάποιος στα ίδια και τα ίδια θέλει τρόπο, διαχείριση, χιούμορ και βήματα.

1.

Ξυπνήστε με μουσική. Και φτάστε μέχρι τη δουλειά με μουσική. Προτιμήστε να περπατήσετε λίγο. Το περπάτημα μέσα στην πόλη που ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της λειτουργεί τονωτικά στην ψυχολογία των εργαζομένων.

2.
Σπάστε τη μέρα σε κομμάτια. Μην πέσετε μονομιάς στις σκληρές εκκρεμότητες. Ξεκινήστε από τα βασικά και τα πιο εύκολα.

3.

Χαμογελάστε πρώτοι. Οι συνάδελφοι νιώθουν όπως εσείς: λίγο μίζερα. Αν φτάσουν όλοι στη δουλειά με τον τρόπο που εσείς σκέφτεστε –μουτρωμένοι κι αμίλητοι- το κλίμα θα γίνει ακόμη χειρότερο.

4.

Ένα μικρό κέρασμα και λίγο χιούμορ φτιάχνει τη διάθεση. Λίγες σοκολάτες, ένας καφές, ένα μικρό κοινόχρηστο δωράκι, λίγα λουλούδια και ένα έξυπνο αστείο μπορούν να μεταμορφώσουν τον εργασιακό χώρο.

5.

Ευχηθείτε, αγκαλιάστε, προσπαθήστε να είστε εγκάρδιοι και ευγενείς. Ακόμη κι αν δεν νιώθετε τρομερή οικειότητα, μπορείτε να είστε ευχάριστοι και δοτικοί.

6.

Δείξτε ενδιαφέρον για το πώς πέρασαν οι άλλοι στις γιορτές τους και αν ρωτηθείτε εσείς δείξτε ειλικρίνεια. Ακόμη κι αν σας πληγώσουν οι απαντήσεις, μπορεί να εκπλαγείτε από το ότι κι άλλοι μπορεί να μην πέρασαν ακριβώς τέλεια σ’ αυτές τις γιορτές. Επίσης, αποφύγετε τις εντάσεις που καραδοκούν, αφού όλοι νιώθουν εκνευρισμό, καθώς εγκατέλειψαν (το ίδιο απρόθυμα με εσάς) οικογένεια και αγαπημένους.

7.

Κάντε ένα μικρό ξεκαθάρισμα στο γραφείο ή τον χώρο εργασίας. Πετάξτε ό,τι παλιό και άχρηστο.

8.

Δοκιμάστε να παρηγορήσετε αυτόν που νιώθει το ίδιο και χειρότερα με εσάς και δεν το κρύβει. Καμιά φορά μια καλή κουβέντα έχει θεαματικά αποτελέσματα.

9

Προτείνετε έναν καφέ ή ένα διάλειμμα με όλους –ή έστω τους πιο κοντινούς σας- συναδέλφους. Όλοι έχουν ανάγκη από λίγη –εκτός προγράμματος- παρέα.

10.

Την πρώτη μέρα στη δουλειά κανονίστε κάτι με φίλους: θα σας βάλει πιο ήπια στη ρουτίνα της επόμενης μέρας.

Με στοιχεία από Daily Telegraph, HealthDigezt.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM