Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες αφήνουν τα μαλλιά τους (φυσικά) γκρι;

Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες αφήνουν τα μαλλιά τους (φυσικά) γκρι; Facebook Twitter
3

Το Ιnstagram συχνά μας στρεσάρει καθώς σκρολάρουμε εικόνες από τέλεια σώματα, τέλεια πρόσωπα, τέλειες διακοπές, τέλεια παιδιά, τέλεια ζωή. Φυσικά, κανένας από αυτούς που «διαφημίζουν» την τέλεια ζωή τους δεν είναι πραγματικά τόσο άψογος όσο φαίνεται.

Ο λογαριασμός Grombre από την άλλη, ο οποίος μετράει ήδη 30,000 followers, δείχνει γυναίκες όλων των ηλικιών των οποίων τα μαλλιά έχουν γκριζάρει –σε άλλες λιγότερο και σε άλλες περισσότερο–, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια κοινότητα γυναικών που είπαν αντίο στις βαφές μαλλιών.

Η λέξη «Grombre» προέρχεται από το το grey (γκρι) και το το ombré (ομπρέ), το τρεντ στα μαλλιά που ήταν πανταχού παρόν πριν από κάποια χρόνια.

View this post on Instagram

A post shared by Going grey with (grohm)(bray) (@grombre) on

Δημιουργός του Grombre είναι η 26χρονη γραφίστρια Martha Truslow Smith η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει τον λογαριασμό όταν διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει υποστήριξη για τις γυναίκες που γκριζάρουν φυσικά.

Σημειωτέον ότι η ίδια είδε τις πρώτες γκρι τρίχες στα μαλλιά της από την ηλικία των δεκατεσσάρων ενώ πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να σταματήσει να τα βάφει. 

Η Truslow Smith δεν θέλει να θεωρηθεί ότι ο λογαριασμός της λειτουργεί ως επικριτής κατά γυναικών που βάφουν τα μαλλιά τους διότι, όπως λέει η ίδια, κατανοεί ότι υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες το κάνουν: με αυτόν τον τρόπο αισθάνονται ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

«Δημιούργησα τον λογαριασμό για τις γυναίκες που νιώθουν ντροπή και αμηχανία για τις γκρίζες τους τρίχες ή ακόμα και για εκείνες που μπορεί να έχουν αλλεργίες στη βαφές μαλλιών αλλά εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν λόγω των προτύπων ομορφιάς» λέει.

View this post on Instagram

A post shared by Going grey with (grohm)(bray) (@grombre) on

Οι γυναίκες εδώ και χρόνια αισθάνονται την «υποχρέωση» να μην αφήνουν τον χρόνο να φαίνεται πάνω στην εμφάνισή τους. Κάνουν μπότοξ και πλαστικές για να κρύψουν τις ρυτίδες τους, χαλάνε έναν σωρό λεφτά σε αντιγηραντικές κρέμες και φυσικά βάφουν τα μαλλιά τους για να κρύψουν τις γκρίζες τρίχες.

Όμως τα τελευταία χρόνια που ο φεμινισμός ξαναμπήκε δυναμικά στις ζωές μας υπήρξε κάποια αναθεώρηση και στα πρότυπα ομορφιάς. Διάσημες γυναίκες όπως η Lady Gaga και η Ariana Grande βοήθησαν στη δημοτικότητα των γκρίζων μαλλιών, βάφοντας τα δικά τους ασημένια.

Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες αφήνουν τα μαλλιά τους (φυσικά) γκρι; Facebook Twitter
Διάσημες γυναίκες όπως η Lady Gaga και η Ariana Grande βοήθησαν στη δημοτικότητα των γκρίζων μαλλιών, βάφοντας τα δικά τους ασημένια.

Εκτός από το Grombre εμφανίστηκαν και άλλοι λογαριασμοί στο Instagram που υποστηρίζουν τις γκρίζες τρίχες: young_and_gray, saltandpeperpixie, gray.and.beyond. Είναι, όπως φαίνεται, πολλές πλέον οι γυναίκες που αποφασίζουν πως είναι καιρός να σταματήσει η εξάρτησή τους από τις βαφές μαλλιών.

View this post on Instagram

A post shared by Going grey with (grohm)(bray) (@grombre) on

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Γιατι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να μεγαλώνεις και να φαίνεται.Γιατι σε μερικές ταιριάζει πολύ.Γιατι υπάρχει μια φάμπρικα απο πίσω που είναι έτοιμη να σε γεμίσει ενοχές και ντροπή και να σε χαρακτηρίσει απεριποίητη επειδη δεν της κάνεις τη χάρη να χρησιμοποιήσεις τα προιόντα της.Επειδή δεν ενδιαφερόμαστε για τις προβολές των άλλων πάνω μας.Γιατι μπορεί να έχουμε αλλεργία στις βαφές.ΓΙατί μας κάνει να νιώθουμε γοητευτικές.Και λοιπά και λοιπά...