Ιδού το gym, ιδού και ο οργασμός!

Ιδού το gym, ιδού και ο οργασμός! Facebook Twitter
7

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

Με το νου και με το σώμα, με την έλξη και το συναίσθημα και όμως  πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν να αποκομίσουν σεξουαλική ικανοποίηση. Στις χειρότερες των περιπτώσεων, δεν έχουν γνωρίσει καν στην ζωή τους την εμπειρία του οργασμού.

Και ξαφνικά μέσα στα γυμναστήρια, στις ασκήσεις για κοιλιακούς, τις μπάρες και τις διατάσεις, απελευθέρωσαν μαζικά ένα  νέο είδος  έκστασης που προσομοιάζει με την ικανοποίηση που προσφέρει η σεξουαλική πράξη.

Το επιστημονικό όνομα που δόθηκε στον «γυμναστικό οργασμό» ή αλλιώς coregasm είναι το ΕΙΟ (Exercise Induced Orgasm)  ενώ η αυτόνομη σεξουαλική «ευεξία» που οι γυναίκες ανακάλυψαν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ονομάστηκε  EISP (Exercise Induced Sexual Pleasure).

Από τις 1000 γυναίκες που ερωτήθηκαν μέσω έρευνας αν ποτέ έχουν βιώσει οργασμό όσο αθλούνται στο γυμναστήριο, οι 146 δήλωσαν ναι ενώ ακόμα 246 περιέγραψαν μια ανεξέλεγκτη σεξουαλική ευφορία κατά την διάρκεια συγκεκριμένων ασκήσεων. Η ηδονική αυτή εμπειρία δεν  έρχεται έτσι ξαφνικά όπως αποδείχτηκε.



Σύμφωνα με τις δηλώσεις των πρώτων γυναικών που συμμετείχαν σε έρευνα του Πανεπιστήμιου της Indiana μεγάλο ποσοστό βίωσαν το φαινόμενο ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενης άσκησης. Κυρίως σε ασκήσεις πάνω στο ποδήλατο καθώς και στο captain’s chair, συνηθισμένο στα γυμναστήρια μηχάνημα για το οποίο ειδικοί της φυσιολογίας ανακάλυψαν πως κάνοντας συγκεκριμένες διατάσεις και κοιλιακούς, προφανώς ενεργοποιόταν η φυσιολογία της κολπικής και κλειτοριδικής κλιμάκωσης σχεδόν ανεξέλεγκτα.              

Ακόμα και οι ασκήσεις με βαράκια έχουν ως αποτέλεσμα τον ακούσιο γυναικείο οργασμό, όπως καταγράφηκε.   Άλλα, παρόμοιων «πολλαπλών επιδόσεων» αθλήματα είναι τα -τόσο καθημερινά- τρέξιμο, περπάτημα καθώς και η γιόγκα και το ποδήλατο. Μια γυναίκα μάλιστα περιέγραψε στους ερευνητές την πρώτη φορά που της συνέβη κάνοντας ποδήλατο σε ανηφόρα.
 
Το  40%  των γυναικών που βίωσαν  αυτή την ηδονική κατάσταση στο γυμναστήριο δήλωσαν ότι τους συνέβη  αφού επανέλαβαν  επί 10 φορές  την ίδια άσκηση.  Και αυτό έχει λογική στην επιστημονική  γνώση, γιατί  η «επανάληψη βοηθά όλα τα όργανα να αποδίδουν καλύτερα».


 
Ιδού το gym λοιπόν ιδού και ο οργασμός.   

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Υγεία & Σώμα / Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας από πέντε ετών και άνω, έχει περιττά κιλά. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο και γι' αυτό ευθύνονται η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και οι εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουν οι γονείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Υγεία & Σώμα / Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα SMS για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρώτη φορά υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα με αποδέκτες 2,8 εκατ. πολίτες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Υγεία & Σώμα / Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Νέα μελέτη δείχνει ότι μειώνονται οι μεταστάσεις και οι θάνατοι από καρκίνο όταν τα πιο καινοτόμα φάρμακα, οι ανοσοθεραπείες, χορηγούνται νωρίς. Παράλληλα, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι για το σύστημα υγείας χάρη στην αποφυγή των επιπλοκών και των υποτροπών της νόσου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Υγεία & Σώμα / Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Οι γιατροί Κ. Πρωτοπαπάς και Ι. Κατσαρόλης καταρρίπτουν μύθους και στερεότυπα γύρω από τον HIV και περιγράφουν τις μεθόδους πρόληψης που λίγοι τελικά γνωρίζουν στην Ελλάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Υγεία & Σώμα / Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Στα τρία έως τώρα HPV εμβόλια που προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (και όχι μόνο) προστίθενται άλλα δύο. Το ένα από αυτά πήρε το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς χορηγείται σε μονοδοσικό σχήμα για την απλούστευση της εμβολιαστικής διαδικασίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Αν και συμβαίνει πιο συχνά στις γυναίκες, είναι κάτι που σε μένα συμβαίνει κατά βούληση και αρκετά εύκολα. Αρκεί να κάνω άσκηση κάτω κοιλιακών με αυξημένο επίπεδο δυσκολίας. Π.χ. άρση ποδιών σε μονόζυγο. Κατά προτίμηση σπίτι βέβαια. Και συμβαίνει σε 10-15 δευτερόλεπτα το πολύ, είναι απίστευτο.