Καταπολέμησε την αλλεργία σε 4 βήματα (και με 0 φάρμακα)

Καταπολέμησε την αλλεργία σε 4 βήματα (και με 0 φάρμακα) Facebook Twitter
1

Μπήκε η Άνοιξη και μαζί της ξεκίνησε η εποχή της... αλλεργίας! Σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε σπίτι, σε κάθε δρόμο θα συναντήσεις ανθρώπους με κόκκινα, πρησμένα μάτια αλλά και έντονο φτέρνισμα ή βήχα. Ίσως ακόμα αντικρίζεις καθημερινά έναν τέτοιο άνθρωπο, κοιτάζοντας τον καθρέφτη!

Πριν αρχίσεις να καταπίνεις τα αντιισταμινικά (που παρεπιπτόντως είναι από τα πιο βαριά φάρμακα) σαν να ήταν καραμέλες αξίζει να δοκιμάσεις μερικές από τις πιο διαδεδομένες και αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της εποχιακής αλλεργίας. Σύμφωνα με τους λάτρεις των φυσικών "φαρμάκων" σε δύο μόλις ημέρες αναμένεται να υποχωρήσουν σημαντικά τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας ενώ σε 5-6 ημέρες θα έχουν εξαφανιστεί!

Επειδή όμως κανένα φάρμακο, φυσικό ή μη, δεν κάνει θαύματα από μόνο του, είναι σημαντικό όταν οι αλλεργίες σου βρίσκονται σε έξαρση να κάνεις μερικές αλλαγές και στον τρόπο ζωής σου ώστε να νιώσεις καλύτερα ακόμα πιο γρήγορα!


Βήμα 1

"Διόρθωσε" τον τρόπο ζωής σου

Τρως καλά τελευταία; Κοιμάσαι αρκετά; Ασκείσαι συχνά και ήπια; Όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα ασθενεί, καλό θα είναι να του φερθείς ακόμα πιο προσεκτικά απ'ότι συνήθως. Φρόντισε να κοιμάσαι 8 ώρες κάθε βράδυ, γέμισε το ψυγείο με θρεπτικές και υγιεινές τροφές και κόψε το αλκοόλ και τον καπνό για κάποιες μέρες έστω. Κάνε μία καλή γενική καθαριότητα στο σπίτι, απομακρύνοντας τα αλλεργιογόνα που κρύβει η σκόνη, και απόλαυσε ένα χλιαρό μπάνιο.

Βήμα 2

Πάρε βιταμίνες

Ο οργανισμός σου χρειάζεται τώρα πολύ μεγαλύτερη ενίσχυση απ'ότι συνήθως. Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, προτίμησε την old school βιταμίνη C που είναι ό,τι καλύτερο για το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Σύμφωνα με έρευνες, η λήψη 2000 mg βιταμίνης C ημερησίως μειώνει τα επίπεδα ισταμίνης κατά 40%! Μια ταμπλέτα βιταμίνης C πρωί και βράδυ μπορούν να αντικαταστήσουν τα αντιισταμινικά και να σου χαρίσουν ευεξία και ενέργεια όλη μέρα.


Βήμα 3

Πολέμησε τη γύρη με... γύρη!

Ακούγεται οξύμωρο, αφού η γύρη είναι ένα από τα πολλά αλλεργιογόνα που σε βασανίζουν, αλλά η κατανάλωσή της μπορεί να σε σώσει! Βλέπεις η γύρη μέλισσας είναι αντιμυκητιασική, αντιμικροβιακή και αντιική, δρα κατά των καρκινικών κυττάρων, έχει αντιφλεγμονώδη αλλά και αντιισταμινική δράση. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας στο πρωινό σου smoothie και θα δεις άμεσα τα συμπτώματά σου να υποχωρούν.

Βήμα 4

Πιες μηλόξιδο

Το άλλοτε ταπεινό μηλόξιδο έχει πλέον αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο πολύτιμα φάρμακα της φύσης κατά των μικροβίων και των φλεγμονών. Αυτές οι ιδιότητές του το κάνουν ιδανικό και για την καταπολέμηση των αλλεργιών! Πρόσθεσε μια κουταλιά μηλόξιδο, πιπέρι καγιέν, λίγο σιρόπι σφενδάμου, λεμόνι και τζίντζερ σε ένα ποτήρι νερό και πρόσφερε στον οργανισμό σου όλα όσα χρειάζεται για να καταπολεμήσει κάθε ανεπιθύμητο... "εισβολέα".

Με στοιχεία από το thethirty.byrdie.com

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Να ξεκινησω λεγοντας πως μια συσκευασια βιταμινης C εχει παρομοιο κοστος με ενα κουτι αντιισταμινικου, για να μη θεωρηθει πως υποστηριζουμε τα φαρμακα για κερδοσκοπια... Θα θελα ομως να ξερω με ποια κριτηρια τα φαρμακα κατατασσονται σε βαρια κ ελαφρα...