Το μέγεθος μετράει: νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες από τους σεξουαλικούς τους συντρόφους

Το μέγεθος μετράει: νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες από τους σεξουαλικούς τους συντρόφους Facebook Twitter
Όταν οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν ποιο από τα ομοιώματα που τους δόθηκαν ανταποκρινόταν στις προτιμήσεις τους, κατά γενική ομολογία η απάντηση κυμάνθηκε σε μεγέθη που δεν ξεπερνούσαν τα 16 εκ. μήκος στην καλύτερη περίπτωση και τα 12 εκ. στη χειρότερη.
18

Κατά καιρούς, διάφορες επιστημονικές έρευνες επιχείρησαν να ανατρέψουν τον μύθο ότι το μέγεθος -του πέους- μετράει στις σεξουαλικές επιλογές μιας γυναίκας. Προέκυψαν μελέτες που ανέφεραν πως οι γυναίκες δεν αισθάνονται άνετα κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής με πέη, τα οποία ξεπερνούσαν κατά πολύ τον μέσο όρο, σε άλλες περιπτώσεις αναφέρονταν πόνος και δυσφορία κατά τη διείσδυση και άλλα, τα οποία περισσότερο αποπροσανατόλιζαν (άντρες και γυναίκες) για το τι συνιστά το ιδανικό μέγεθος, που με τη σειρά του (ως γνώση) θα προσέφερε υγιείς και ευτυχισμένες επαφές. 

Τώρα, όμως, μία νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες προτιμούν ένα ελαφρώς μεγαλύτερο πέος -σε συγκεκριμένη στιγμή της ζωής τους- και ακόμη πιο συγκεκριμένα εκτιμούν το θέμα του μεγέθους μόνο κατά τη διάρκεια περιστασιακών σχέσεων και επαφών και όχι κατά τη διάρκεια μίας μακροχρόνιας σχέσης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, αλλά και του Νέου Μεξικό εφοδίασαν γυναίκες που δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα με 33 διαφορετικά ομοιώματα πέους, διαφορετικών μεγεθών, σε μπλε χρώμα (και αυτό προκειμένου να ελαττωθεί το ενδεχόμενο φυλετικής δυσθυμίας και πάντα εξαιτίας της απόχρωσης του δέρματος).  Οι γυναίκες -75 στο σύνολο τους και ηλικίας από 18 έως 65 ετών- κλήθηκαν κατ' αρχάς να επιλέξουν το μέγεθος της αρεσκείας τους και στη συνέχεια να απαντήσουν σε ένα σχετικό ερωτηματολόγιο. 

Και ιδού οι απαντήσεις που προέκυψαν: όταν οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν ποιο από τα ομοιώματα που τους δόθηκαν ανταποκρινόταν στις προτιμήσεις τους, κατά γενική ομολογία η απάντηση κυμάνθηκε σε μεγέθη που δεν ξεπερνούσαν τα 16 εκ. μήκος στην καλύτερη περίπτωση και τα 12 εκ. στη χειρότερη.

Ειδικότερα, και πάντα βάσει των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο, ένα 7% των γυναικών χώρισε γιατί το πέος του συντρόφου τους ήταν "πολύ μεγάλο", ενώ ένα 20%, επειδή ήταν "πολύ μικρό".

Ωστόσο, όταν η ερώτηση γινόταν πιο συγκεκριμένη, για το μέγεθος που θα προτιμούσε κάποια στην περίπτωση που επιθυμούσε μία one night stand εμπειρία, η απάντηση χωρούσε τροποποίηση: τα 16,3 εκ. κρίνονταν ικανοποιητικά για τη συγκεκριμένη περίσταση. Για το συγκεκριμένο πείραμα, ας σημειωθεί, ότι χρησιμοποιήθηκαν 3D ομοιώματα και σε μία προσπάθεια να υπάρξει εμπεριστατωμένη απάντηση σε προηγούμενες έρευνες που είχαν γίνει με 2D ομοιώματα: το ζητούμενο ήταν να απαντηθεί ότι το ιδανικό πέος είναι κατά τι μεγαλύτερο από αυτό που κατά μέσο όρο περιγραφόταν μέχρι σήμερα...

Μετά τη φάση, με τις αυθόρμητες απαντήσεις των γυναικών στη θέα των ομοιωμάτων διαφόρων μεγεθών, ο ανδρολόγος και επικεφαλής της έρευνας δρ. Nicole Prause, μαζί με ομάδα συνεργατών του, έδωσε στις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο θα έπρεπε με ειλικρίνεια να απαντήσουν για παρελθοντικές εμπειρίες της σεξουαλικής τους ζωής. Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν ένα μια αρκετά μεγάλη γκάμα μεγεθών, που ξεκινούσε από τα 6 εκ. και έφτανε τα 20. Επίσης, από τις ειλικρινείς αυτές απαντήσεις προέκυψε ότι -ναι- το μέγεθος του πέους είναι αιτία χωρισμού, καθώς ένα 27% των γυναικών απάντησε ότι το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους ήταν λόγος ικανός για να μη συνεχίσουν μία σχέση. 

Ειδικότερα, και πάντα βάσει των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο, ένα 7% των γυναικών χώρισε γιατί το πέος του συντρόφου τους ήταν "πολύ μεγάλο", ενώ ένα 20%, επειδή ήταν "πολύ μικρό".  

Με στοιχεία από τον Guardian 

18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

10 σχόλια
Δεν καταλαβαίνω το νόημα για να πω την αλήθεια, έχουμε αυτό που έχουμε, εμείς είμαστε άνετα με αυτό, δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε αν κάποια το θέλει μεγαλύτερο ή μικρότερο;
Γιατί τοση πίκρα απο το αντρικό κοινό άραγε; Για χρόνια οι γυναίκες ηταν καταδικασμένες σε μια μετριοτατη εως κάκιστη σεξουαλική ζωή. Σκεφτείτε τη νοοτροπία, τα κλισέ και τα ταμπού ανα τους αιώνες. Ε ναι λοιπόν το μέγεθος μετράει, όπως και η διάρκεια άλλωστε. Ας μάθει το αντρικό κοινό και ας επιμορφωθει εν τέλει για το τι θέλει μια γυναίκα και το πώς το θέλει, αντι να αναλώνεται σε γκρίνιες και σε ξαφνικές σεξιστικές υπεραυαισθησιες.
Θα ήταν το καλύτερο το σεξ να γίνεται πάντα λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες της παρτενέρ και του παρτενέρ. Εγώ δεν παίρνω σαν δεδομένο ότι οι άντρες δεν ενδιαφέρονται για την ικανοποίηση των γυναικών, αν και δεν τολμώ να μιλήσω για τις εμπειρίες οποιασδήποτε άλλης, διότι είναι ευαίσθητο θέμα. Δεν νομίζω ότι ο δρόμος γι αυτό είναι να προτείνονται "ιδανικά" μεγέθη, διότι οι γυναίκες το έχουμε φάει πολύ στη μάπα αυτό και λειτουργεί και αντίστροφα. Απαντάω σε εσάς διότι αφενός συμφωνώ απόλυτα στο να εξωτερικεύονται με λιγότερη ενοχή οι γυναικείες ανάγκες και απαιτήσεις στο σεξ. Όμως οι γυναικείες ανάγκες, όπως και κάθε ανθρώπινη ανάγκη, ποικίλουν ανά περίσταση και ανά άνθρωπο, όπως λέει και η παραπάνω έρευνα. Νομίζω δεν υπάρχει άντρας που να μην γνωρίζει ότι όλα παίζουν ρόλο στο σεξ, το βιώνουν και οι ίδιοι(συμπεριλαμβανομένου και του μεγέθους και άλλων πολυεπίπεδων στοιχείων). Δεν είναι μονολιθικά όντα οι άντρες. Ο σεξιστικός λόγος είναι απαράδεκτος και φυσικά θα πρέπει να εξαλειφθεί, αλλά δεν βρίσκω κανένα λάθος στο "δεν είμαστε μόνο τα εκατοστά μας". Ίσα-ίσα το θεωρώ την πιο ανθρώπινη και ειλικρινή δήλωση. Αυτό δεν στερεί το δικαίωμα από κάθε γυναίκα να κάνει σεξ με όποιον τρόπο την ικανοποιεί και να χωρίζει εάν δεν ικανοποιείται. Η αφήγηση όμως στο γιατί τα εκατοστά πρέπει να είναι πολλά αλλιώς δεν είσαι "σωστός" άντρας είναι βαθιά, βουρκωμένη και καταπιεστική. Σε αυτό θέλω να πιστεύω ότι αντιδράνε και καλά κάνουν που αντιδράνε οι άντρες. Δεν παίρνω και όρκο βέβαια, διότι άντρας δεν είμαι, όμως έχω εμπιστοσύνη στο ότι εδώ δεν "παίζουμε" πόλεμο τα δύο φύλα, αλλά ψάχνουμε την αμοιβαία κατανόηση και αποδοχή.
Θα σου απαντήσω ως άνδρας που εξέφρασε "σεξιστικές υπερευαισθησίες". Προσωπικά συμφωνώ με την έρευνα και με αυτό που λες. Το σεξ πρέπει να είναι καλο και για τους δυο, και όταν αρέσει στη γυναίκα γίνεται καλύτερο. Όταν όμως βομβαρδιζόμαστε τα τελευταία χρόνια από το politically correct για το γυναικείο σώμα και από ένα πόλεμο προς τα λεγόμενα προτυπα που αντανακλούν "χαρακτηριστικά μοντέλων", και ουσιαστικά ντρέπεσαι να σκεφτείς ότι σ αρέσει η γυναίκα με μεγάλα οπίσθια η' μεγάλο στήθος και επίπεδη κοιλιά, δεν είναι λίγο υποκριτικό να λέτε οι γυναίκες ότι το μέγεθος μετράει;;
Για να κάνουμε αυτήν την "κουβέντα" Κακιασμένε, θα πρέπει να ξέρω ότι μιλάω σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει ήδη και παραδέχεται ότι η γυναικεία σεξουαλικότητα και σώμα έχει καταπιεστεί,χειραγωγηθεί και αντικειμενοποιηθεί για αιώνες- και συνεχίζει και στις μέρες μας- από την κυρίαρχη πατριαρχική λογική/κουλτούρα. Αν δεν δέχεσαι αυτό, μέχρι να το αποδεχτείτε ως γεγονός θα κάνουμε κύκλους σε σχέση με το τι είναι υποκριτικό και τι όχι. Την πολιτική ορθότητα να την αφήσεις εκεί που είναι, καθώς υπάρχει για να προστατεύει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν υποστεί μεγαλύτερη καταπίεση από τα "εκατοστά" και τα "μεγέθη". Σε ό,τι αφορά το άγχος που δημιουργεί η κατεστημένη αντίληψη για την διαρκή επιβεβαίωση της αρρενωπότητας-όπως πχ τα εκατοστά της π@υτσας- κατανοώ απολύτως την πίεση που δέχονται οι άντρες και θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει και εκεί είναι το μόνο σημείο που θα με βρεις σύμμαχο στα λεγόμενά σου. Μπορείς να φαντασιώνεσαι όποια θέλεις και να την βρίσκεις με όποια σεξουαλικά χαρακτηριστικά θέλεις, αρκεί ταυτόχρονα να γνωρίζεις ότι οι "πραγματικές" γυναίκες-αυτές που βρίσκονται εκεί έξω-δεν οφείλουν να τα ικανοποιούν κιόλας,ούτε δικαιούσαι να προβάλλεις απαίτηση πάνω στις γυναίκες που καλύτπουν τα κριτήριά σου ή να τους μιλάς/συμπεριφέρεσαι με τρόπο που τις φέρνει σε δύσκολη θέση, όπως ακριβώς το διαχωρίζουμε,το κατανοούμε και πράττουμε αντίστοιχα η πλειονότητα των γυναικών και αρκετοί άντρες.
Τόσα χρόνια μας είχαν πρήξει με τις "ιδανικές" αναλογίες στις γυναίκες, τώρα θα μας πρήξουν με την "ιδανική" ψ@λή στους άντρες. Κόμπλεξ να γεμίζει ο κόσμος!Ώχου, κάποιες τον θέλουνε: μικρό, μεσαίο, μεγάλο, χοντρό, κοντό, λεπτό, κοντόχοντρο, μακρύστενο,μικρομέγαλο κλπ κλπ κλπ!Όπως τον θέλουν τον θέλουν!Όλα τα γούστα υπάρχουν! Από την άλλη τα εκατοστά σε κάθε σώμα θέμα τύχης είναι, δεν είναι κανά κατόρθωμα...ή μήπως να τρέχουμε να κάνουμε πλαστικές; #λευτεριά-σ'ολα-τα-κορμιά-παναθεμάσας!
"27% των γυναικών απάντησε ότι το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους ήταν λόγος ικανός για να μη συνεχίσουν μία σχέση"Μα τι ζώα!!!???Δηλαδή αγαπάς και νοιάζεσαι κάποιον/α και θα χωρίσεις επειδή τα γεννητικά του/της όργανα δεν έχουν το μέγεθος που θες?Εεεελεος...
Είναι απολύτως λογικό. Το σεξ σε μια σχέση είναι πάρα πολύ σημαντικό αν θέλεις να μακροημερεύσει, οπότε αν κάποιος δεν σε ικανοποιεί από την αρχή τότε η σχέση αυτή δεν θα πάει μακρυά, είναι σαν να χτίσεις ένα σπίτι με αδύναμα θεμέλια.
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου στη σημασία της σεξουαλικής ικανοποίησης. Και ναι το μέγεθος μετράει (άσχετα αν πιθανόν υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις). Σκέψου όμως τι θα γινόταν αν υπήρχε έρευνα σε άντρες και ένα 27% έλεγε ότι χώρισε τη σύντροφο του γιατί το μέγεθος του στήθους η' των οπισθιων ήταν μικρό, η' ακόμα χειρότερα αν ο κόλπος δεν ήταν αρκετά στενός... Θα έλεγες το ίδιο;;;
Κακιασμενος, νομιζω οτι λιγο πολυ ολοι εχουμε υπαρξει μαρτυρες των σχολιων που αφορουν γυναικες τυπου: ξεχειλωμενο κτλ.. εχει ηδη συμβει..( τεκμηριωμενο επιστημονικα δεν ξερω). Για τον καθενα υπαρχει το ιδανικο, οποιο και αν ειναι αυτο..
Το θέμα δεν είναι τόσο αυτό, γιατί το σεξ είναι όντως σημαντικό σε μια σχέση. Το θέμα είναι ότι αν πει άντρας κάτι αντίστοιχο θα τον στολίσουν με όμορφες κουβέντες: "σεξιστή", "γουρούνι", "επιφανειακό", "πεινασμένο" κλπΓιατί όπως λένε και με περισπούδαστο ύφος: "Άλλο ρόλο έχει το στήθος στο σεξ και άλλο το πέος". Που να'ξεραν...Τέλοσπάντων το θέμα είναι ότι αντί να βελτιώνονται τα πράγματα στις σχέσεις των ανθρώπων χειροτερεύουν. Λαμπρά.