Μια γυναίκα με διαταραχές άγχους σκιτσάρει την καθημερινότητα της

Μια γυναίκα με διαταραχές άγχους σκιτσάρει την καθημερινότητα της Facebook Twitter
Η κατά Correll - και όχι μόνο - ζωή μιας γυναίκας στον κόσμο της ψηφιακής ζωής, των trolls και των διαδικτυακών γαμπρών
0

Μια γυναίκα με διαταραχές άγχους σκιτσάρει την καθημερινότητα της Facebook Twitter
Η χώρα της κατάθλιψης


Πώς αντιμετωπίζεται το άγχος και η κλινική κατάθλιψη; 
Όταν τα φάρμακα και οι κουβέντες με τον ψυχοθεραπευτή δεν δίνουν λύση, το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι το χιούμορ. Κάπως έτσι αντιμετώπισε τη δική της πάλη με τις διαταραχές άγχους, η Βρετανίδα κομίστρια Gemma Correll, η οποία μετέτρεψε τις κρίσεις πανικού της σε κάτι πραγματικά διασκεδαστικό που απευθύνεται στις σύγχρονες γυναίκες και όλες τις στρεσογόνες καταστάσεις με τις οποίες πρέπει να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητα τους.

 

Μια γυναίκα με διαταραχές άγχους σκιτσάρει την καθημερινότητα της Facebook Twitter
Τα πραγματικά θρίλερ της καθημερινότητας μας

Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Norwich, η Correll χώρεσε στα στριπάκια της, όλα εκείνα που ταλαιπωρούν την ίδια που υποφέρει από κλινική κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές, ωστόσο, αυτά τα σκίτσα φαίνεται ότι κατάφεραν να «μιλήσουν» σε πολύ κόσμο. Άλλωστε, σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς επιστημονικές εκτιμήσεις περισσότεροι από 6 εκ. Βρετανοί θα υποφέρουν από κλινική κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές σε κάποια φάση της ζωής τους.

Μια γυναίκα με διαταραχές άγχους σκιτσάρει την καθημερινότητα της Facebook Twitter
Να τι υπάρχει στην καρδιά ενός εσωστρεφούς ανθρώπου εκτός από μοναξιά;

Για να μην αναφέρουμε τα 350 εκ. ανθρώπων που ήδη υποφέρουν από αυτά. Στο νέο της βιβλίο κόμικ με τίτλο «Η καρδιά ενός εσωστρεφούς» παρουσιάζονται τα... «θρίλερ» της καθημερινότητας μας, όπως το να χτυπήσει το τηλέφωνο και στην άλλη γραμμή να είναι κάποιος ανεπιθύμητος, την απολύτως ακατάλληλη στιγμή, μέχρι το να σου πιάνουν κουβέντα τα γκαρσόνια τη στιγμή που θες να μείνεις για λίγο μόνος. Plus τις απροειδοποίητες επισκέψεις συγγενών και φίλων.

Μια γυναίκα με διαταραχές άγχους σκιτσάρει την καθημερινότητα της Facebook Twitter
Να λύνονταν όλα μας τα προβλήματα με ένα... τσιρότο, όπως κόβεται το κάπνισμα. Ή έστω να επιβραβεύονταν οι σκληρές προσπάθειες μας για κάτι (όχι και τόσο) απλό.

Η Correll ελπίζει ότι τα κόμικ της θα βοηθήσουν κόσμο να «πετάξει» από πάνω του το στίγμα που ακολουθεί όσους υποφέρουν από τέτοιου είδους νευρώσεις. Και φυσικά, δεν χρειάζεται να υποφέρεις από κάτι τέτοιο για να μη γελάσεις με τον τρόπο που τα σκίτσα της παρουσιάζουν τα όσα ζει μια γυναίκα στην εποχή της ψηφιακής πραγματικότητας. Με το bulling, τα αμέτρητα τρολ και τα «καμάκια» των social media.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ