Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
«Ένας λόγος που νιώθουν έτσι οι Γάλλοι είναι επειδή δεν έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα της εταιρείας», λέει η έρευνα.
0
Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
Μόλις το 5% των Γάλλων εργαζομένων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τις δουλειές τους, πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 13%.


Η Γαλλία έχει το χαμηλότερο ποσοστό εργαζομένων που είναι ευχαριστημένοι με το εργασιακό τους περιβάλλον, αποδεικνύει μία έρευνα της εταιρείας παραγωγής επίπλων Steelcase. Η έρευνα κυκλοφόρησε σήμερα και δείχνει ότι οι Ινδοί απο την άλλη είναι πρώτοι στον κόσμο ως προς την ικανοποίηση για την εργασία τους. Πέντε φορές περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ινδία δήλωνουν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον χώρο που εργάζονται και με τις παροχές που τους προσφέρει η εταιρεία τους. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο Μεξικό, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Νότιο Αφρική.

 

Μόλις το 5% των Γάλλων εργαζομένων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τις δουλειές τους, πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 13%. Οι περισσότεροι από τους μισούς αισθάνονται αποξενωμένοι στις εταιρείες τους. «Ένας λόγος που νιώθουν έτσι οι Γάλλοι είναι επειδή δεν έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα της εταιρείας», λέει η έρευνα.

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
H έρευνα αποκάλυψε ένα μοτίβο: οι εργαζόμενοι σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες νιώθουν πιο ευχαριστημένοι από τις δουλειές τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους σε χώρες ανεπτυγμένων οικονομιών.

Το 28% των Ινδών εργαζομένων νιώθουν ευχαριστημένοι και δεμένοι με τους άλλους εργαζόμενους και με τους προϊστάμενούς τους. Για τα ¾ των εργαζομένων στην Ινδία η έρευνα αναφέρει, ότι το γραφείο τούς κάνει να νιώθουν «ήρεμοι και χαλαροί». Τι κρύβεται πίσω από αυτά τα μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης; «Για τους υπαλλήλους σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του πλανήτη το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προσφέρει ένα καταφύγιο σε σχέση με τον συνωστισμό που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η οικονομία στην Ινδία είναι από τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα περιβάλλον εξέλιξης και ευελιξίας.

Η έρευνα αποκάλυψε ένα μοτίβο: οι εργαζόμενοι σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες νιώθουν πιο ευχαριστημένοι από τις δουλειές τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους σε χώρες ανεπτυγμένων οικονομιών. Η έρευνα αναφέρει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες επωφελούνται από τις οικονομίες των αναπτυγμένων χωρών και στην περίπτωση της Ινδίας αυτό είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο η έρευνα προτείνει ότι πρέπει να μελετηθούν επιπλέον, πολιτιστικοί και κοινωνικοί παράγοντες.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η καθημερινή ζωή στο γραφείο δεν είναι και τόσο διασκεδαστική όσο μπορεί θα έπρεπε ίσως να είναι. Για την ακρίβεια δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από το πως ήταν κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί κλειστοί και ιδιωτικοί χώροι, τηλεφωνικές γραμμές και πολλοί υπολογιστές.

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter

Για να χρησιμοποιηθούν όλα αυτά τα ευρήματα για την καλυτερευση των συνθηκών εργασίας, η Steelcase προτείνει να δίνεται στους υπαλλήλους περισσότερη ελευθερία σχετικά με το εργασιακό τους περιβάλλον, να μπορούν να μετακινούνται κατά την διάρκεια της ημέρας και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς χώρους για διαφορετικά καθήκοντα. Να έχουν πρόσβαση σε χώρους άθλησης και χαλάρωσης και ξεχωριστούς χώρους για να κάνουν τα ραντεβού τους. Η έρευνα τέλος σημειώνει, ότι το να επιλέγουν οι υπάλληλοι τα δικά τους έπιπλα για το εργασιακό τους περιβάλλον θα βοηθούσε στο να ανέβουν τα ποσοστά ικανοποίησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Υγεία & Σώμα / Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας από πέντε ετών και άνω, έχει περιττά κιλά. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο και γι' αυτό ευθύνονται η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και οι εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουν οι γονείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Υγεία & Σώμα / Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα SMS για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρώτη φορά υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα με αποδέκτες 2,8 εκατ. πολίτες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Υγεία & Σώμα / Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Νέα μελέτη δείχνει ότι μειώνονται οι μεταστάσεις και οι θάνατοι από καρκίνο όταν τα πιο καινοτόμα φάρμακα, οι ανοσοθεραπείες, χορηγούνται νωρίς. Παράλληλα, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι για το σύστημα υγείας χάρη στην αποφυγή των επιπλοκών και των υποτροπών της νόσου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Υγεία & Σώμα / Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Οι γιατροί Κ. Πρωτοπαπάς και Ι. Κατσαρόλης καταρρίπτουν μύθους και στερεότυπα γύρω από τον HIV και περιγράφουν τις μεθόδους πρόληψης που λίγοι τελικά γνωρίζουν στην Ελλάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Υγεία & Σώμα / Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Στα τρία έως τώρα HPV εμβόλια που προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (και όχι μόνο) προστίθενται άλλα δύο. Το ένα από αυτά πήρε το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς χορηγείται σε μονοδοσικό σχήμα για την απλούστευση της εμβολιαστικής διαδικασίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού / «Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση με καρκίνο του μαστού, η Τζούλη Αγοράκη περιγράφει εκείνες τις δύσκολες πρώτες μέρες αλλά και το δώρο που έκανε στον εαυτό της.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM