Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
«Ένας λόγος που νιώθουν έτσι οι Γάλλοι είναι επειδή δεν έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα της εταιρείας», λέει η έρευνα.
0
Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
Μόλις το 5% των Γάλλων εργαζομένων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τις δουλειές τους, πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 13%.


Η Γαλλία έχει το χαμηλότερο ποσοστό εργαζομένων που είναι ευχαριστημένοι με το εργασιακό τους περιβάλλον, αποδεικνύει μία έρευνα της εταιρείας παραγωγής επίπλων Steelcase. Η έρευνα κυκλοφόρησε σήμερα και δείχνει ότι οι Ινδοί απο την άλλη είναι πρώτοι στον κόσμο ως προς την ικανοποίηση για την εργασία τους. Πέντε φορές περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ινδία δήλωνουν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον χώρο που εργάζονται και με τις παροχές που τους προσφέρει η εταιρεία τους. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο Μεξικό, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Νότιο Αφρική.

 

Μόλις το 5% των Γάλλων εργαζομένων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τις δουλειές τους, πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 13%. Οι περισσότεροι από τους μισούς αισθάνονται αποξενωμένοι στις εταιρείες τους. «Ένας λόγος που νιώθουν έτσι οι Γάλλοι είναι επειδή δεν έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα της εταιρείας», λέει η έρευνα.

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
H έρευνα αποκάλυψε ένα μοτίβο: οι εργαζόμενοι σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες νιώθουν πιο ευχαριστημένοι από τις δουλειές τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους σε χώρες ανεπτυγμένων οικονομιών.

Το 28% των Ινδών εργαζομένων νιώθουν ευχαριστημένοι και δεμένοι με τους άλλους εργαζόμενους και με τους προϊστάμενούς τους. Για τα ¾ των εργαζομένων στην Ινδία η έρευνα αναφέρει, ότι το γραφείο τούς κάνει να νιώθουν «ήρεμοι και χαλαροί». Τι κρύβεται πίσω από αυτά τα μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης; «Για τους υπαλλήλους σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του πλανήτη το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προσφέρει ένα καταφύγιο σε σχέση με τον συνωστισμό που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η οικονομία στην Ινδία είναι από τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα περιβάλλον εξέλιξης και ευελιξίας.

Η έρευνα αποκάλυψε ένα μοτίβο: οι εργαζόμενοι σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες νιώθουν πιο ευχαριστημένοι από τις δουλειές τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους σε χώρες ανεπτυγμένων οικονομιών. Η έρευνα αναφέρει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες επωφελούνται από τις οικονομίες των αναπτυγμένων χωρών και στην περίπτωση της Ινδίας αυτό είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο η έρευνα προτείνει ότι πρέπει να μελετηθούν επιπλέον, πολιτιστικοί και κοινωνικοί παράγοντες.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η καθημερινή ζωή στο γραφείο δεν είναι και τόσο διασκεδαστική όσο μπορεί θα έπρεπε ίσως να είναι. Για την ακρίβεια δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από το πως ήταν κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί κλειστοί και ιδιωτικοί χώροι, τηλεφωνικές γραμμές και πολλοί υπολογιστές.

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter

Για να χρησιμοποιηθούν όλα αυτά τα ευρήματα για την καλυτερευση των συνθηκών εργασίας, η Steelcase προτείνει να δίνεται στους υπαλλήλους περισσότερη ελευθερία σχετικά με το εργασιακό τους περιβάλλον, να μπορούν να μετακινούνται κατά την διάρκεια της ημέρας και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς χώρους για διαφορετικά καθήκοντα. Να έχουν πρόσβαση σε χώρους άθλησης και χαλάρωσης και ξεχωριστούς χώρους για να κάνουν τα ραντεβού τους. Η έρευνα τέλος σημειώνει, ότι το να επιλέγουν οι υπάλληλοι τα δικά τους έπιπλα για το εργασιακό τους περιβάλλον θα βοηθούσε στο να ανέβουν τα ποσοστά ικανοποίησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ