Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
«Ένας λόγος που νιώθουν έτσι οι Γάλλοι είναι επειδή δεν έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα της εταιρείας», λέει η έρευνα.
0
Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
Μόλις το 5% των Γάλλων εργαζομένων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τις δουλειές τους, πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 13%.


Η Γαλλία έχει το χαμηλότερο ποσοστό εργαζομένων που είναι ευχαριστημένοι με το εργασιακό τους περιβάλλον, αποδεικνύει μία έρευνα της εταιρείας παραγωγής επίπλων Steelcase. Η έρευνα κυκλοφόρησε σήμερα και δείχνει ότι οι Ινδοί απο την άλλη είναι πρώτοι στον κόσμο ως προς την ικανοποίηση για την εργασία τους. Πέντε φορές περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ινδία δήλωνουν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον χώρο που εργάζονται και με τις παροχές που τους προσφέρει η εταιρεία τους. Ακολουθούν οι εργαζόμενοι στο Μεξικό, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Νότιο Αφρική.

 

Μόλις το 5% των Γάλλων εργαζομένων δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τις δουλειές τους, πολύ πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι 13%. Οι περισσότεροι από τους μισούς αισθάνονται αποξενωμένοι στις εταιρείες τους. «Ένας λόγος που νιώθουν έτσι οι Γάλλοι είναι επειδή δεν έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και δεν τους παρέχεται η δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα της εταιρείας», λέει η έρευνα.

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter
H έρευνα αποκάλυψε ένα μοτίβο: οι εργαζόμενοι σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες νιώθουν πιο ευχαριστημένοι από τις δουλειές τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους σε χώρες ανεπτυγμένων οικονομιών.

Το 28% των Ινδών εργαζομένων νιώθουν ευχαριστημένοι και δεμένοι με τους άλλους εργαζόμενους και με τους προϊστάμενούς τους. Για τα ¾ των εργαζομένων στην Ινδία η έρευνα αναφέρει, ότι το γραφείο τούς κάνει να νιώθουν «ήρεμοι και χαλαροί». Τι κρύβεται πίσω από αυτά τα μεγάλα ποσοστά ικανοποίησης; «Για τους υπαλλήλους σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του πλανήτη το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προσφέρει ένα καταφύγιο σε σχέση με τον συνωστισμό που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η οικονομία στην Ινδία είναι από τις πιο αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου, αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα περιβάλλον εξέλιξης και ευελιξίας.

Η έρευνα αποκάλυψε ένα μοτίβο: οι εργαζόμενοι σε χώρες με αναπτυσσόμενες οικονομίες νιώθουν πιο ευχαριστημένοι από τις δουλειές τους, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους σε χώρες ανεπτυγμένων οικονομιών. Η έρευνα αναφέρει ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αναπτυσσόμενες οικονομίες επωφελούνται από τις οικονομίες των αναπτυγμένων χωρών και στην περίπτωση της Ινδίας αυτό είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο η έρευνα προτείνει ότι πρέπει να μελετηθούν επιπλέον, πολιτιστικοί και κοινωνικοί παράγοντες.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι η καθημερινή ζωή στο γραφείο δεν είναι και τόσο διασκεδαστική όσο μπορεί θα έπρεπε ίσως να είναι. Για την ακρίβεια δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από το πως ήταν κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί κλειστοί και ιδιωτικοί χώροι, τηλεφωνικές γραμμές και πολλοί υπολογιστές.

Οι Γάλλοι μισούν τις δουλειές τους ενώ οι Ινδοί τις αγαπούν Facebook Twitter

Για να χρησιμοποιηθούν όλα αυτά τα ευρήματα για την καλυτερευση των συνθηκών εργασίας, η Steelcase προτείνει να δίνεται στους υπαλλήλους περισσότερη ελευθερία σχετικά με το εργασιακό τους περιβάλλον, να μπορούν να μετακινούνται κατά την διάρκεια της ημέρας και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς χώρους για διαφορετικά καθήκοντα. Να έχουν πρόσβαση σε χώρους άθλησης και χαλάρωσης και ξεχωριστούς χώρους για να κάνουν τα ραντεβού τους. Η έρευνα τέλος σημειώνει, ότι το να επιλέγουν οι υπάλληλοι τα δικά τους έπιπλα για το εργασιακό τους περιβάλλον θα βοηθούσε στο να ανέβουν τα ποσοστά ικανοποίησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ