Όμιλος ΙΑΣΩ: 8 βραβεία για το κορυφαίο νοσοκομείο που «αγκαλιάζει» και τα παιδιά

Όμιλος ΙΑΣΩ: 8 βραβεία για το κορυφαίο νοσοκομείο που «αγκαλιάζει» και τα παιδιά Facebook Twitter
Φωτ.: Shutterstock
0



ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Το ΙΑΣΩ, το ισχυρότερο brand name στη φροντίδα του παιδιού και της μαμάς, έχει κρατήσει αμέτρητα μωρά στην «αγκαλιά» του και για τις κορυφαίες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει, μαζί με την κοινωνική του προσφορά, απέσπασε μια... αγκαλιά βραβεία.

Συγκεκριμένα, τη μοναδική διάκριση «Κορυφαίο Νοσοκομείο» και μαζί με το ΙΑΣΩ Παίδων 7 ακόμα βραβεία για την καινοτομία και την πρωτοπορία της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας των παιδιατρικών check-ups του ΙΑΣΩ Παίδων, όπως και για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Δίπλα σας», που επιστρέφει το καλό στην κοινωνία με δράσεις στήριξης όσων έχουν ανάγκη.


Η Χριστίνα Ταμπουρέα, chief commercial officer του Ομίλου ΙΑΣΩ, είπε: «Για μια ακόμη χρονιά, ο Όμιλος ΙΑΣΩ ξεχώρισε στη συνείδηση του κόσμου. Μας τιμάει και μας συγκινεί, γιατί είναι η ομαδική προσπάθεια του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού ανθρώπινου δυναμικού».

Tο ΙΑΣΩ απέσπασε τη μοναδική διάκριση «Κορυφαίο Νοσοκομείο» και μαζί με το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασαν ακόμα 7 βραβεία.

Ποια βραβεία απέσπασε ο όμιλος ΙΑΣΩ

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ έλαβε τo χρυσό βραβείο (Gold) για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Δίπλα σας», καλύπτοντας έμπρακτα τις ανάγκες υγείας των συνανθρώπων μας. Από το 2015, το πρόγραμμα στηρίζει και συνεργάζεται με περισσότερους από 20 μη κυβερνητικούς οργανισμούς και συλλόγους και έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 3.400 δωρεάν χειρουργεία, δωρεάν τοκετούς και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις.


Το ΙΑΣΩ διακρίθηκε, επίσης, στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας με silver βραβείο για την Πρωτοπορία στη Μαιευτική-Γυναικολογία-Τεχνητή Γονιμοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας χρησιμοποιεί από το 2019 το Σύστημα Διεγχειρητικής Αυτομετάγγισης Cell-Saver στις περιπτώσεις διεισδυτικού πλακούντα. Την έμπειρη ομάδα του αποτελούν ο Σταύρος Φωτόπουλος, μαιευτήρας-γυναικολόγος, διευθυντής χειρουργείου - Αίθουσα Τοκετών ΙΑΣΩ και η Μαρία-Ευαγγελία Νικολαΐδου, μαιευτήρας-γυναικολόγος, συνεργάτις ΙΑΣΩ.


Το ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ Παίδων έλαβαν bronze βραβείο στην κατηγορία δράσεων αντιμετώπισης του Covid-19 για την ασφάλεια, την υποστήριξη και την ενημέρωση των εργαζομένων, καθώς και για την ολοκληρωμένη στρατηγική marketing και επικοινωνίας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών αλλά και του προσωπικού. Η Επιτροπή Λοιμώξεων, με πρόεδρο τον Μάριο Λαζανά, παθολόγο-λοιμωξιολόγο, διευθυντή Παθολογικής - Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ, τη Μαρία Μέλιου, παθολόγο-λοιμωξιολόγο, επιμελήτρια Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ και την Ελένη Παπασταμούλη, μαία, προϊσταμένη Λοιμώξεων ΙΑΣΩ, συντονίζουν και εποπτεύουν το έργο διαχείρισης των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας.

Όμιλος ΙΑΣΩ: 8 βραβεία για το κορυφαίο νοσοκομείο που «αγκαλιάζει» και τα παιδιά Facebook Twitter


Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε άλλα τέσσερα βραβεία. Το bronze βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας για την πρωτοποριακή επιτυχή επέμβαση αντιμετώπισης της συγγενούς στένωσης τραχείας σε νεογνό 10 ημερών. Η επέμβαση διενεργήθηκε από την εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής-Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών του ΙΑΣΩ Παίδων υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Αυξέντιου Καλαγκού, της καρδιοχειρουργού Ευαγγελίας Νταλαρίζου, του καρδιοχειρουργού Παναγιώτη Σφυρίδη, του καρδιοχειρουργού Πρόδρομου Αζαριάδη και με την υποστήριξη της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΙΑΣΩ Παίδων.


Επίσης, κέρδισε το silver βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας για την ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με λέιζερ (μέθοδος EPSiT-Εndoscopic Pilonidal Sinus Treatment) σε παιδιά. Το Παιδοχειρουργικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων εφαρμόζει νέο, προηγμένο τρόπο χειρουργικής προσέγγισης για την αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος με ενδοσκοπικό λέιζερ, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στα παιδιά, όπως εξηγούν οι διευθυντές του Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, Γεώργιος Περγάμαλης και Αρσένιος Γεωργιάδης.


Επιπλέον, το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε και το silver βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας για την πρωτοποριακή επιτυχή επέμβαση τοποθέτησης πνευμονικής βαλβίδας σε 12χρονη καρδιοπαθή χωρίς εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από τη σφαγίτιδα φλέβα. Η επέμβαση διενεργήθηκε από την εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος και του Αιμοδυναμικού Εργαστήριου του ΙΑΣΩ Παίδων υπό τη διεύθυνση του δρος Γεωργίου Τσαούση και την επιστημονική και τεχνική καθοδήγηση του καθηγητή Βασιλείου Θανόπουλου, κορυφαίου Έλληνα επεμβατικού καρδιολόγου.


Τέλος, το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το silver βραβείο στην κατηγορία της επικοινωνίας για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής των παιδιατρικών check-ups. Η επικοινωνία του προγράμματος έχει αποσπάσει ήδη 4 βραβεία Ermis Awards και διεθνή αναγνώριση στο Lürzer's Archive magazine!

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM