Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα piercing;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα piercing; Facebook Twitter
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την φροντίδα και την επούλωση του νέου σας piercing.
0

ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ αυτιού σας (και του υπόλοιπου σώματός σας), χρειάζεται συγκεκριμένο χρόνο για την επούλωση του piercing. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τρύπες σας μπορεί να κλείσουν χωρίς την κατάλληλη φροντίδα ή να δημιουργήσουν μολύνσεις. 

Πόσο χρόνο χρειάζεται το piercing αυτιών για να επουλωθεί;

Ο χρόνος επούλωσης ποικίλλει, ανάλογα με το πού βρίσκεται η τρύπα. Οι λοβοί του αυτιού αποτελούνται κυρίως από συνδετικό ιστό, δέρμα και λίπος. Έχουν καλή αιμάτωση και επουλώνονται σχετικά γρήγορα – περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Η κορυφή και οι πλευρές του αυτιού, ωστόσο, περιέχουν χόνδρο κάτω από το δέρμα αντί για λίπος. Τα τρυπήματα σε αυτές τις περιοχές χρειάζονται από τέσσερις μήνες έως έναν χρόνο για να επουλωθούν πλήρως.

Ο χρόνος επούλωσης ποικίλλει, ανάλογα με το πού βρίσκεται η τρύπα.

Πόσο χρόνο επούλωσης χρειάζονται τα τρυπήματα στο υπόλοιπο σώμα;

Αν κάνετε piercing σε άλλα σημεία του προσώπου ή του σώματός σας, μπορείτε να συμβουλευτείτε τοv παρακάτω οδηγό επούλωσης:

• φρύδια: 2-3 μήνες

• μύτη: 2-3 μήνες

• χείλη και γλώσσα: 3-4 μήνες

• θηλές: 10-12 μήνες

• αφαλός: έως ένα έτος

• piercing γεννητικών οργάνων (ανδρικά και γυναικεία): ποικίλλει ανάλογα με την ακριβή θέση, από 2 μήνες έως ένα έτος

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ένα piercing; Facebook Twitter
Η φροντίδα του νέου piercing κατά την επούλωση περιλαμβάνει την περιστροφή του κοσμήματος και την εφαρμογή ενός καθαριστικού διαλύματος, δύο ή τρεις φορές την ημέρα.

Πώς να αποφύγετε τις μολύνσεις κατά τη διάρκεια της επούλωσης

Μολύνσεις μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια επούλωσης ή μετά από ένα piercing. Ο πρώτος κανόνας είναι να βρείτε έναν αξιόπιστο piercer και στη συνέχεια να ελέγξετε τις εγκαταστάσεις για την καθαριότητα τους. Φροντίστε να ρωτήσετε για τη διαδικασία αποστείρωσης των εργαλείων, καθώς και των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται τα σκουλαρίκια που χρησιμοποιούνται. 

Για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης, ο piercer σας θα τοποθετήσει ένα αποστειρωμένο, χωρίς νικέλιο, σκουλαρίκι. Το αρχικό σκουλαρίκι θα πρέπει να μείνει ανέπαφο για τουλάχιστον 6 εβδομάδες για τα τρυπήματα στους λοβούς των αυτιών και για 12 εβδομάδες για τα τρυπήματα στους χόνδρους.

Ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται το piercing σας, διατηρήστε το σημείο καθαρό και μην ασκείτε πίεση, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ή φορώντας κράνος ή στενά ακουστικά. Κάθε φορά που το ακουμπάτε θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα χέρια σας είναι καθαρά. Το πρήξιμο στην περιοχή του piercing είναι αναμενόμενο, επομένως είναι ανάγκη το αρχικό κόσμημα να διαθέτει τον απαραίτητο «χώρο» ώστε να επιτρέψει στο πρήξιμο να υποχωρήσει φυσιολογικά.

Η φροντίδα του νέου piercing κατά την επούλωση περιλαμβάνει την περιστροφή του κοσμήματος και την εφαρμογή ενός καθαριστικού διαλύματος, δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό για το καθάρισμα του σημείου.

Τα piercing γεννητικών οργάνων πρέπει να γίνονται μόνο από άτομα με μεγάλη εμπειρία. Οι οδηγίες για τη φροντίδα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το πού ακριβώς βρίσκεται το piercing σας. Η καθαριότητα, φυσικά, είναι απαραίτητη. Το ίδιο ισχύει και για την αποφυγή κάθε είδους πίεσης, τριβής ή σεξουαλικής δραστηριότητας για το χρονικό διάστημα που θα υποδείξει ο piercer σας.

Πότε πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό;

Ερυθρότητα, έκκριμα και πρήξιμο είναι αναμενόμενα για μία ή δύο ημέρες μετά το piercing. Ωστόσο, εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα σημάδια μόλυνσης, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν ειδικό. Προσέξτε για:

• υπερβολικό ή επιδεινούμενο πρήξιμο

• ερυθρότητα που επιμένει

• έκκριμα πράσινου ή κίτρινου χρώματος

• πόνο που εμφανίζεται χωρίς άγγιγμα

• δημιουργία θρόμβων

• δέρμα που είναι ευαίσθητο στην αφή

• πυρετό ή κόπωση (σημάδια ότι η μόλυνση έχει αρχίσει να εξαπλώνεται)

Ενδέχεται επίσης να δείτε σημάδια αλλεργικής αντίδρασης στο αρχικό σας σκουλαρίκι. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, εξανθήματα ή ακόμη και φουσκάλες, σε σοβαρές περιπτώσεις.

Μόλις η τρύπα επουλωθεί πλήρως, θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε την υπέροχη νέα σας εμφάνιση.

Με πληροφορίες από το Well+Good

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ