Σύγχρονη λύση με μόνιμο αποτέλεσμα για το κότσι

Σύγχρονη λύση με μόνιμο αποτέλεσμα για το κότσι Facebook Twitter
Χάρη στη σύγχρονη ιατρική αντιμετώπιση, το αντιαισθητικό κότσι μπορεί να γίνει παρελθόν με τη συνδρομή ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών. 
0


ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ παπούτσια να είναι, διαχρονικά, μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές όλων των γυναικών, ωστόσο τι γίνεται όταν το αντιαισθητικό κότσι κάνει το περπάτημα αφόρητα επώδυνο; To κότσι ή βλαισός μέγας δάκτυλος είναι η συχνότερη παραμόρφωση στα γυναικεία πόδια, η οποία, εκτός από την αντιαισθητική εικόνα, προκαλεί και πόνο κατά τη βάδιση.

Την οριστική λύση σε αυτή την περίπτωση δίνει ο εξειδικευμένος ορθοπαιδικός. Χάρη στη σύγχρονη ιατρική αντιμετώπιση, το αντιαισθητικό κότσι μπορεί να γίνει παρελθόν με τη συνδρομή ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών. 

Πως δημιουργείται το κότσι

Πρόκειται για την ασθένεια που παραμορφώνει το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού αφού αυτό κλίνει προς τα υπόλοιπα δάκτυλα, ενώ το πρώτο μετατάρσιο φέρεται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Σήμερα θεωρείται η συχνότερη παραμόρφωση στα γυναικεία πόδια. Βασική αιτία είναι η κληρονομική προδιάθεση αλλά και τα στενά, ψηλοτάκουνα παπούτσια, γι’ αυτόν τον λόγο η αναλογία για την εμφάνιση είναι 9 γυναίκες προς 1 άνδρα.

Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζεται

portrait
Άννα Σταματούκου, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί οριστικά το κότσι είναι η χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν νάρθηκες απαγωγής του μεγάλου δακτύλου, οι οποίοι μπορούν να τοποθετούνται κάθε βράδυ με στόχο την αποφυγή της επιδείνωσης, δεν αποτελούν όμως θεραπεία. Η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη που μπορεί να απαλλάξει τον ασθενή.

Πως θα μάθω ποια επέμβαση είναι κατάλληλη για μενα

Μέχρι σήμερα το κότσι αντιμετωπιζόταν με επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους που, με ανώδυνο και αναίμακτο τρόπο, επιτυγχάνουν μόνιμο αποτέλεσμα. Η επαναστατική αυτή χειρουργική μέθοδος θεραπείας για το κότσι χρησιμοποιείται σήμερα με θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής που πάσχει από κότσι είναι ότι η επιλογή της χειρουργικής επέμβασης είναι εξατομικευμένη ανάλογα με το μέγεθος της παραμόρφωσης, την ηλικία του και τις συνυπάρχουσες παθήσεις του ποδιού (αρθρίτιδα κ.ά.).

Δεν χρησιμοποιείται laser

Το laser χρησιμοποιείται ευρέως για λόγους εντυπωσιασμού και προσέλκυσης ασθενών και δεν έχει εφαρμογή σε αυτού του τύπου την παραμόρφωση.

Άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα

Η χειρουργική επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία. Διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ενώ οι νέες τεχνικές, που πραγματοποιούνται μόνο από εξειδικευμένους ορθοπαιδικούς, είναι ανώδυνες και αναίμακτες. Ο ασθενής έρχεται στο νοσοκομείο το πρωί του χειρουργείου και παραμένει για λίγες ώρες. Δεν τοποθετείται γύψος ή νάρθηκας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ένα ανοιχτό παπούτσι.

Ο ασθενής που θα χειρουργηθεί για το κότσι μπορεί να περπατήσει άμεσα με πλήρη φόρτιση του χειρουργημένου ποδιού, ενώ ανάλογα με το είδος της εργασίας του, μπορεί να επιστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αυτήν. Επιπλέον, το κότσι δεν ξαναδημιουργείται, εάν επιλεχθεί η σωστή χειρουργική επέμβαση από εξειδικευμένο ορθοπαιδικό.

Το κότσι είναι μια συχνή παραμόρφωση των ποδιών που μπορεί να κάνει επώδυνη την καθημερινότητα, αλλά τα ευχάριστα νέα είναι ότι αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα, με σύγχρονες λύσεις που έχουν οριστικό αποτέλεσμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.athensorthocenter.gr

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ