Το ξενέρωμα μιας γυναίκας όταν ανοίγει τη ντουλάπα να ψάξει τα καλοκαιρινά της ρούχα

Το ξενέρωμα μιας γυναίκας όταν ανοίγει τη ντουλάπα να ψάξει τα καλοκαιρινά της ρούχα Facebook Twitter
0
Το ξενέρωμα μιας γυναίκας όταν ανοίγει τη ντουλάπα να ψάξει τα καλοκαιρινά της ρούχα Facebook Twitter
Γιατί μετά έρχεται η περίσκεψη, η αναποφασιστικότητα, η απογοήτευση, μια σιγουριά πως οτιδήποτε υπάρχει φέτος το καλοκαίρι στη ντουλάπα μας δεν είναι πια για εμάς, δεν μας κάνει ή ακόμη χειρότερα δεν του κάνουμε εμείς.

Μόνο για λίγα λεπτά φαίνεται να διαρκεί αυτή η αίσθηση απόλυτης ελευθερίας και ανεμελιάς που φέρνουν τα πρώτα ζεστά αγγίγματα του ήλιου. Εκείνο το ελάχιστο διάστημα, που μετά από έναν βαρύ χειμώνα βγάζουμε δειλά τα μπράτσα και τα πόδια μας γυμνά στον ωραίο καλοκαιρινό καιρό. Χωρίς κάλτσες, χωρίς γάντια και κασκόλ, χωρίς παλτά και χοντρές ζακέτες. Τι ωραία..! Και για πόσο λίγο. Γιατί τόσο κρατά η καλοκαιρινή ελευθερία, η ανεμελιά του να φοράς ό,τι θες, χωρίς να σε πιέζουν ζώνες, μπότες, δεύτερα και τρίτα πουλόβερ και φανελάκια. 

Γιατί μετά έρχεται η περίσκεψη, η αναποφασιστικότητα, η απογοήτευση, μια σιγουριά πως οτιδήποτε υπάρχει φέτος το καλοκαίρι στη ντουλάπα μας δεν είναι πια για εμάς, δεν μας κάνει ή ακόμη χειρότερα δεν του κάνουμε εμείς. Αυτόν τον προβληματισμό - αθώο, ίσως και ελαφρύ, ωστόσο δεδομένο - κατέγραψε σε ένα ρεαλιστικό, καθόλου ρομαντικό άρθρο της η Mary Vale της Guardian, καταγράφοντας όσα σκεφτόμαστε, σκανδαλωδώς ίσως, μπροστά σε μία γκαρνταρόμπα γεμάτη από ρούχα και παπούτσια, που, όμως, δεν αισθανόμαστε καλά να φορέσουμε και φέτος. 

Ανάμεσα σε στοίβες ολόκληρες παλιών ρούχων και με τα κιλά του χειμώνα να δυσκολεύουν άντρες και γυναίκες λίγο πριν την μεγάλη έξοδο στην παραλία, οι επιλογές μοιάζουν απελπιστικά λίγες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η καλοκαιρινή ανεμελιά στο ντύσιμο, πολύ σύντομα αποδεικνύεται μεγάλη ταλαιπωρία, σωματική, ψυχική, πνευματική, γιατί οι περισσότερες επιλογές σε φορέματα, σορτσάκια, φούστες, παπούτσια, κάθε χρόνο που περνάει (και δεδομένων των αλλαγών στο σώμα μας) μπορεί να επιφυλάσσουν μικρές ή μεγαλύτερες ταπεινώσεις. Τις οποίες αν δεν θέλουμε να υποστούμε, ξεχνάμε την ανεμελιά, γιατί -καλοκαιριάτικα- υποκύπτουμε στην ανάγκη ενός μικρού κορσέ. Το λαστέξ που προστατεύει από ένα κάπως άβολο θέαμα με την εφαρμογή ενός πιο εφαρμοστού φορέματος. Και μετά εκείνη η φούστα, φέτος δείχνει λίγο πιο κοντή απ' ό,τι πέρσι. Πως κάθεται κανείς σταυροπόδι, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσει τη δροσιά που εξασφαλίζει ένα τέτοιο ρούχο; 

Ή εκείνο το στράπλες μπλουζάκι; Που για να φορεθεί κομψά χρειάζεται τον σωστό στηθόδεσμο και ένα λινό γιλέκο για να προσαρμοστεί στο dress code του γραφείου; Δύσκολα πράγματα, περισσότερα ρούχα, καμία ανεμελιά και μια αιώνια προσπάθεια η δροσερή στιλιστική επιλογή -σε μια πόλη που καίγεται από τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες- να είναι και κομψή και κυρίως να μη μας εκθέτει (αν και αυτό το τελευταίο αφορά περισσότερο το πως νιώθουμε εμείς).  

Πολύ σύντομα, γράφει η Vale, όλο αυτό και μάλιστα σε καθημερινή βάση γίνεται μία τεράστια σπαζοκεφαλιά, που κάνει τις περισσότερες να νοσταλγούν τον χειμώνα και τις άπειρες επιλογές του. Και μετά, είναι τα παπούτσια, αναφέρει η αρθρογράφος. Τα ψηλοτάκουνα πέδιλα είναι πολύ κομψά, οι πλατφόρμες επίσης, αλλά σίγουρα δεν βολεύουν κάποια που κινείται όλη μέρα μέσα στην πόλη. Τα ίσια σανδάλια είναι μια καλή επιλογή, όχι όμως για κάθε μέρα και ειδικά από τη στιγμή που δεν προλαβαίνεις να κάνεις όλη αυτή την περιποίηση των ποδιών που απαιτείται για να μην είναι αποκρουστικό το θέαμα. Και καταλήγουμε στα κλειστά παπούτσια, μπαλαρίνες ή sneakers που όμως απαιτούν κάλτσα, γιατί τα πόδια ιδρώνουν και τα αποτελέσματα ενός κλειστού παπουτσιού, χωρίς κάλτσες το κατακαλόκαιρο, το γνωρίζουμε όλοι. "Για ποια ελευθερία μιλάμε, λοιπόν", αναρωτιέται.

Αν και στην υπερβολή της ένα δίκιο το έχει. Ανάμεσα σε στοίβες ολόκληρες παλιών ρούχων και με τα κιλά του χειμώνα να δυσκολεύουν άντρες και γυναίκες λίγο πριν την μεγάλη έξοδο στην παραλία, οι επιλογές μοιάζουν απελπιστικά λίγες. Το βολικό τζιν στους 42 βαθμούς δεν αντέχεται και κάποτε το καλοκαίρι μοιάζει να απαιτεί τόσο styling - όσο χρειάζεται για να... καλλωπίσει όσα μήνες κρύβονταν ή καμουφλάρονταν κάτω από -αληθινά- βολικά ρούχα. 

Υπάρχουν εναλλακτικές, ειδικά όταν δεν είναι κάποια διατεθειμένη να κάνει τόσες θυσίες σε χρήμα και χρόνο, αλλά θέλει να μένει δροσερή και τηρώντας τα βασικά της urban κομψότητας; Απ' ό,τι φαίνεται ναι. Καφτάνια, δροσερά λινά φορέματα στο μήκος που δεν αισθανόμαστε ότι μας εκθέτει, σεμιζιέ φορέματα που με μία ζώνη κι ένα ζευγάρι σανδάλια σε πάνε παντού και πραγματική -εσωτερική- ηρεμία. Δεν είναι το καλοκαίρι για ατέλειωτο προβληματισμό μπροστά στην γκαρνταρόμπα και φυσικά υπάρχει και η τόλμη που κρύβεται μέσα στην κάθε μία και μπορεί να μετατρέψει το παλιό ρούχο σε κάτι ολοκαίνουριο που φοριέται και φέτος, έστω και με τροποποιήσεις. 

Δεν θα σκάσουμε κιόλας, κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Με στοιχεία από Guardian, Vogue.uk

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ