Ένας σεφ μετατρέπει τα πιάτα του σε έργα τέχνης

Ένας σεφ μετατρέπει τα πιάτα του σε έργα τέχνης Facebook Twitter
0

Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin βρετανός σεφ, Heston Blumenthal, θεωρείται μοναδικός στο είδος του, καθώς η αγάπη του για τη μαγειρική τον έκανε να ψάχνει συνεχώς το κάτι παραπάνω. 

Ο ίδιος λοιπόν, αφού στιγματίστηκε από μία επίσκεψη στη Γαλλία, άρχισε να φτιάχνει πιάτα που έχουν μοναδική παρουσίαση. Μιλώντας στο CNN, ο Blumenthal εξηγεί πώς κατάφερε να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο δημιουργίας και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Τα πιάτα του είναι «ζωντανά» και θυμίζουν αναμνήσεις και εμπειρίες μιας ζωής. Σκοπός του είναι να κάνει τον πελάτη του να ζει το φαγητό, το οποίο θα ντρεπόταν κανείς να ακουμπήσει, καθώς τα παραμυθένια έργα τέχνης που δημιουργεί ο καλλιτέχνης μάγειρας είναι ανεπανάληπτα.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ