Το Πακιστάν κατατάσσεται ως η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες. Μια στις τρεις παντρεμένες πακιστανές αναφέρει ότι αντιμετωπίζει σωματική βία από τον σύζυγό της (αν και οι ανεπίσημες εκτιμήσεις είναι πολύ υψηλότερες). Χιλιάδες γυναίκες δολοφονούνται κάθε χρόνο από μέλη της οικογένειας τους και καταγράφονται ως "δολοφονίες τιμής".
Πολλές περισσότερες βασανίζονται, ακρωτηριάζονται και κακοποιούνται στο σπίτι τους. Ο γάμος στην παιδική ηλικία, μια παράδοση που εξακολουθεί να εφαρμόζεται, παραμένει μια σοβαρή ανησυχία. Σε έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερες από τις μισές ερωτηθείσες σε μία επαρχία του Πακιστάν απάντησαν ότι πιστεύουν πως είναι αποδεκτό, κάτω από ορισμένες συνθήκες, ένας άνδρας να δέρνει τη σύζυγό του. Αυτές οι αντιλήψεις δεν είναι και πολύ διαφορετικές και στην υπόλοιπη χώρα.
Στην Πακιστανική κοινωνία, οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τα ποσοστά παιδείας στις γυναίκες είναι από τα χαμηλότερα στον πλανήτη. Για τις γυναίκες που εργάζονται, οι διακρίσεις και η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας είναι εκτός ελέγχου. Εκτιμάται ότι 11 εκατομμύρια παιδιά απασχολούνται επί του παρόντος σε καταναγκαστική εργασία και τουλάχιστον το 40% από αυτά είναι νεαρά κορίτσια.
Τρεις θαρραλέες Πακιστανές- η Tabassum Adnan, μια πρώην παιδί-νύφη, η Saima Sharif, μια αστυνομικός και η Syeda Ghulam Fatima, μια ακτιβίστρια - τάσσονται στη πρώτη γραμμή του αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Η βραβευμένη με Όσκαρ Πακιστανικής καταγωγής σκηνοθέτις Sharmeen Obaid-Chinoy, συνενώνει τις ιστορίες τους σε αυτό το σύντομο ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται Freedom Fighters.
Προειδοποιούμε ότι είναι οδυνηρό στην παρακολούθηση.