4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter
0

Κυβέλη μεζεδοπωλείο

Ελληνικές γεύσεις με σπιτική φροντίδα στο στέκι της Κυψέλης.

Η Κυβέλη είναι το στέκι της Κυψέλης που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ, αφού πάντα έχει να σου προσφέρει τις νοστιμιές που βγάζει η κουζίνα της και να σου παρουσιάσει τους γαστρονομικούς θησαυρούς της Ελλάδας για να θυμηθείς ότι αυτή είναι η πιο ευλογημένη χώρα του κόσμου. Ο σεφ Γιώργος Κόντας, που γνωρίζει πολύ καλά τη γαστρονομία του τόπου μας, έχει δημιουργήσει ένα ανανεωμένο μενού, το οποίο θα απολαύσεις όλο τον χειμώνα στον ζεστό χώρο της Κυβέλης με όλη την ασφάλεια που απαιτείται, αλλά και στα τραπεζάκια της πλατείας, που θα σε φιλοξενήσουν τις ηλιόλουστες μέρες.

Τα κλασικά μπιφτεκάκια με πατάτες τηγανητές, το ψαρονέφρι σοτέ αλλά και οι τηγανιές με συκώτι ή χοιρινό είναι στα must-try, ενώ από τον κατάλογο δεν λείπουν οι προτάσεις με ψάρι, όπως το φιλέτο τσιπούρας αλλά και η εξαιρετική τσιροσαλάτα με καπνιστό σκουμπρί σε καρέ ντομάτας και κρεμμυδάκι. Εξάλλου, τα πιάτα ημέρας, που εναλλάσσονται συνεχώς, περιλαμβάνουν προτάσεις όπως ο τηγανητός μπακαλιάρος ή το θράψαλο με ταμπουλέ, αλλά και συνταγές από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας σε θεματικά αφιερώματα που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία. Οι γεύσεις είναι τέτοιες που μένουν στη μνήμη και τις αποζητάς όταν επιθυμείς ένα περιποιημένο φαγητό που θα σε κάνει να νιώσεις τη σπιτική φροντίδα. Γι' αυτό όλα τα πιάτα έρχονται και στον χώρο σου και η Κυβέλη αποδεικνύει πως η έννοια του delivery μπορεί να σε φέρει λίγο πιο κοντά στην αυθεντική ελληνική παράδοση.

Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, delivery: 210 8219406, Facebook, Instagram

Μπούφαλος - Μπέργκερ και τα συναφή

Πληθωρικές γεύσεις που έχουν κάτι από american dream.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Το μπέργκερ είναι ίσως η πιο σημαντική συμβολή της Αμερικής στην παγκόσμια γαστρονομία. Το μπέργκερ είναι και η συμβολή του Μπούφαλου στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, με πληθωρικές συνταγές εμπνευσμένες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού που σε οδηγούν στην Κυψέλη. Στο μενού, το οποίο επιμελείται ο Γιώργος Κόντας, θα βρεις λαχταριστές επιλογές, όπως το Big Αpple, που σε ταξιδεύει κατευθείαν στην Αμερική, αλλά και το μοναδικό «Μπούφαλος», που δικαίως έχει πάρει το όνομα του χώρου. Οι vegetarian –και όχι μόνο– θα λατρέψουν το «Βαβέλ», με μπιφτέκι λαχανικών, ενώ οι πιο τολμηροί θα γίνουν φαντατικοί του Extreme, όπου όλα είναι διπλά! Δύο μπιφτέκια μοσχαρίσια, διπλό μπέικον, διπλό τσένταρ, αυγό τηγανητό, καραμελωμένα και τραγανά κρεμμύδια, ντομάτα, πράσινη σαλάτα και spicy cocktail sauce. Κι επειδή αυτή η συνταγή είναι από τις πιο κλασικές αμερικανικές, θα τη βρεις και σε μονή εκδοχή, με την ίδια extreme γεύση!

Στα must-try τα Corn Dogs με ψητή βάφλα αλλά και τα σάντουιτς, που τα λες και τεράστια! Τα γλυκά έχουν την υπογραφή της Kayak, που σημαίνει πως δεν φεύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τον πύργο σοκολάτας με φιστικοβούτυρο και καραμέλα, ενώ θα πρέπει να τολμήσεις να συνοδεύσεις το μπέργκερ σου με κάποιο από τα milkshakes για να πεις ότι έζησες το american dream στην κατηγορία «γεύση». Εκτός από take-away, όλα τα πιάτα έρχονται στον χώρο σου με delivery μέσω Wolt, e-food και box, αλλά ο pop art Μπούφαλος με τα τραπεζάκια στην πλατεία είναι πάντα εκεί για να σου προσφέρει μπέργκερ και τα συναφή όπως μόνο αυτός ξέρει.

Επτανήσου 13, Κυψέλη, 210 8238082, Facebook, Instagram

Σαλός Λαγός

Στην Κυψέλη θα βρεις το γνωστό στέκι που είναι πάντα ανοιχτό για όλους!

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Από τα Πετράλωνα στην Κυψέλη και από την Κρήτη στην Αθήνα, η έννοια των αποστάσεων αλλάζει όταν από πίσω υπάρχει πολλή αγάπη και λίγη τρέλα για να μπορείς να προσφέρεις το καλύτερο. Ο Σαλός Λαγός, που πήρε το όνομά του από τον πίνακα του André Gill, σε τραβά κοντά του όπου κι αν βρίσκεται και, παρότι βρίσκεται στην Κυψέλη πλέον, ξέρεις ότι τίποτε απ' όλα όσα το έκαναν γνωστό στέκι των Πετραλώνων δεν έχει αλλάξει. Συνταγές από την Κρήτη αλλά και μεζεδάκια από διάφορα μέρη της Ελλάδας φτιάχνονται με αγνά υλικά της ελληνικής παράδοσης και προσφέρονται σε τιμές που θα σε ενθουσιάσουν, αφού όλα κοστίζουν 3,50 ευρώ! Ανάμεσα σ' εκείνα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η ποικιλία ρακής, που περιλαμβάνει τηγανιά, φάβα, ντολμαδάκια, τηγανητές πατάτες και σπετζοφάι, για να συνοδεύσεις την μπιρίτσα, το κρασί σου και, φυσικά, την κρητική ρακή που εδώ θα βρεις με 3,50 ευρώ.

Άλλωστε, στον Σαλό Λαγό μπορείς να είσαι σίγουρος για την ποιότητα των αποσταγμάτων αλλά και των ποτών. Αν, λοιπόν, είσαι λάτρης του κλασικού αλκοόλ, θα βρεις όποιο ποτό θέλεις στην πιο καθαρή εκδοχή του και με μόλις 5 ευρώ, αλλά και δροσιστικά κοκτέιλ με 5,50 ευρώ, για να περάσεις μοναδικές στιγμές με επιλογές έντεχνης μουσικής που μία φορά την εβδομάδα θα απολαύσεις σε live. O Σαλός Λαγός είναι εκείνο το στέκι που σε κάνει νιώθεις άνετα, σαν να είσαι στο σπίτι κάποιου φίλου και χαίρεσαι την περιποίησή του. Κι αυτή η αίσθηση είναι αρκετή για να σου φτιάχνει το κέφι κάθε φορά που βρίσκεσαι εκεί.

Φαιδριάδων 2, πλατεία Κυψέλης, 210 8695036, Facebook, Instagram, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-2:00.

Amalur (Μάνα Γη)

Το στέκι που ήρθε για να αναβιώσει την αίγλη της Φωκίωνος Νέγρη.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Η Φωκίωνος Νέγρη είναι μια ιστορική περιοχή που φέρνει στο μυαλό σου στιγμές από το παρελθόν, τότε που η διασκέδαση διαμόρφωνε ακόμα την εναλλακτική της ταυτότητα. Σε αυτή την περιοχή ήρθε το Amalur –σημαίνει «μάνα γη»–, το στέκι που από το πρωί μέχρι το βράδυ θα σου προσφέρει ό,τι ακριβώς θέλεις, και μάλιστα σε τιμές εντελώς φιλικές, θυμίζοντας την έννοια του οικείου χώρου. Εδώ θα απολαύσεις εξαιρετικό καφέ, συνοδεύοντάς τον με γεύσεις όπου συνυπάρχουν η υψηλή ποιότητα και οι χαμηλές τιμές, ικανοποιώντας όσους είναι απαιτητικοί με τα αλμυρά, όπως τάρτες, ομελέτες και πίτσα, αλλά και προτάσεις για τους λάτρεις των γλυκών, όπως το λαχταριστό κέικ σοκολάτας με βατόμουρο. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα το απολαύσεις σε μια φιλική ατμόσφαιρα που σου φτιάχνει τη διάθεση.


Το βράδυ το Amalur γίνεται το στέκι που θα σε ξεσηκώσει με χορευτικά sets από διαφορετικούς DJs που ανεβαίνουν στα decks από τις 7 το απόγευμα, προσφέροντας αυθεντικές στιγμές διασκέδασης, καθώς απολαμβάνεις το ποτό σου. Στα κοκτέιλ θα βρεις κλασικές αλλά και εξωτικές προτάσεις που θα συνοδεύσουν τα βράδια σου. Βράδια που γίνονται ξεχωριστά, χάρη στα καθαρά ποτά αλλά και την up-lifting διάθεση. Το Amalur είναι ένας χώρος που θυμίζει ισπανικό μπαρ και σε καλωσορίζει σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με έντονα εναλλακτικά στοιχεία. Οι παλιές δόξες της Φωκίωνος Νέγρη αναβιώνουν σε ένα στέκι φιλόξενο και ανοιχτό σε όλους.

Φωκίωνος Νέγρη 30, Κυψέλη, 210 8820756, Facebook, Instagram, Ώρες λειτουργίας 10:00-2:30

 

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ