TO BLOG ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ
Facebook Twitter

Καταστρέφοντας ανέμελα την πόλη




Καταστρέφοντας ανέμελα την πόλη

Δυο λόγια για την ως τώρα θητεία του νέου δημάρχου.

δδ Facebook Twitter
Φωτ.: Γ.Σ./ LIFO
Καταστρέφοντας ανέμελα την πόλη Facebook Twitter
Φωτ.: Γ.Σ./ LIFO

«Επιστρέφοντας απόψε από το γραφείο, πέρασα από τη Κολοκοτρώνη και είδα πως έχουν σκάψει στο τέλος της, προς τη Σταδίου, στο πεζοδρόμιο από τη πλευρά της Παλιάς Βουλής, για να πακτώσουν κάδους σκουπιδιών στο σημείο ακριβώς που απο το σκάψιμο αποκαλύφθηκε ένα κομμάτι από το Θεμιστόκλειο τείχος διατηρημένο άψογα. Κι εκεί ακριβώς ο Δήμος, συνέχισε και παράχωσε τους κάδους σκουπιδιών ανασκαλοπίζοντας επι πλέον τα αρχαία μάρμαρα. Μπορεί να είναι τόσο άσχετοι, αμόρφωτοι, ξιπασμένοι;
Στείλε κάποιον, δίπλα σας είναι, να βγάλει καμία φωτό και να τους πληροφορήσει ότι αυτό που κάνουν είναι άθλιο. Κι ότι αυτός ο δήμαρχος είναι τραγικός. Μα πραγματικά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι».


Αυτά μου έστειλε χθες βράδυ φίλος σοβαρός, που ξέρει και από Αρχαιολογία και από Δίκαιο.

Δεν χρειάζεται να στείλουμε κανέναν. Παραθέτω τις φωτογραφίες του. Δεν ξέρω αν είναι όντως τα Θεμιστόκλεια ή το Βαλεριάνειο τείχος― δεν με εκπλήττει πάντως αυτή η συμπεριφορά.  Η στάση του Δήμου στο θέμα των αρχαιοτήτων πέριξ της Βασιλίσσης Όλγας, η στάση του στο θέμα της Ακαδημίας Πλάτωνος ή τις αρχαιότητες των Δυτικών Λόφων της Ακρόπολης δείχνουν ότι δεν έχει την αρχαιολογία και τη μνήμη της πόλης σε μεγάλη υπόληψη.

Γιά το θέμα πέριξ της Βασιλίσσης Όλγας έχει ασχοληθεί η Ντίνα Καράτζιου: 

Για τα τείχη της Αθήνας έχουμε ασχοληθεί συστηματικά στη LIFO:

Δράττομαι όμως της ευκαιρείας να πω δυο λόγια για την ως τώρα θητεία του νέου δημάρχου.

δδ Facebook Twitter
Τα τείχη της Αθήνας. Διακρίνεται το πέρασμά τους από τη συμβολή Κολοκοτρώνη και Σταδίου.



Κάτι για τον δήμαρχο επ' ευκαιρία

σ
Χάρης Δούκας, εξαιρετικά σίγουρος, εξαιρετικά χαρούμενος, εξαιρετικά ΠΑΣΟΚ

Καταρχάς, βρίσκω την Αθήνα πιο βρόμικη από ποτέ. Ασύλληπτα βρόμικη. Μόνο επί του επίσης τραγικού Κακλαμάνη έβλεπες αρουραίους να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στο κέντρο.

Δεύτερον, με απωθεί η επικοινωνιακή του τακτική. Αντί να μας λέει τι πράττει, βγάζει ανακοινώσεις όπου μας λέει τι οραματίζεται ότι ΘΑ πράξει. Με έργο γλίσχρο, υποτυπώδες, προς το παρόν.

Τρίτον, όταν του κάνουν κριτική για συγκεκριμένες αποφάσεις του, χωρίς ίχνος παρρησίας αντεπιτίθεται μιλώντας για fake news και μπουρδουκλώνοντας την αλήθεια. 

Τέταρτον, έχει ως μυστικοσύμβουλο τον Λαλιώτη, έναν πολιτικό που πρωταγωνίστησε στην παρακμή της χώρας και την εισαγωγή της στρεψόδικης πανουργίας στον πολιτικό λόγο (στον οποίο διακρίθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα).

Με λίγα λόγια, αυτό το πρόσωπο που νομίζαμε ότι θα κάνει καινοτομίες, οικολογικές κυρίως, και το στηρίξαμε προεκλογικά, σφίγγεται να κάνει τα στοιχειώδη, μας έχει πήξει στην ανεφάρμοστη θεωρία και αποπνέει αεριτζίδικη πασοκίλα από τα έιτις.

Βλέπω πώς αγκομαχάει ο Ανδρουλάκης να σταθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο: μια νωθρή μετριότητα ή όλες αυτές οι λιμασμένες ύαινες που διαγκωνίζονται να του πάρουν τα σκήπτρα;
 

δδ Facebook Twitter
Το παλιό «καλό» ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Στο Α' νεκροταφείο... Φωτ.: EUROKINISSI
Ημερολόγιο

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ