Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Το κράτος λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά στην Κεφαλονιά»

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Το κράτος λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά στην Κεφαλονιά» Facebook Twitter
6

Για αποτελεσματική διαχείριση του σεισμού από την κυβέρνηση έκανε λόγο μιλώντας στον Βήμα Fm η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. «Σε πρώτη φάση, έκτακτης ανάγκης, η γνώμη μου είναι ότι το κράτος λειτούργησε πάρα πολύ αποτελεσματικά», είπε η κ. Θεοπεφτάτου, θέτοντας ως ζητούμενο πλέον να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία»

Είπε συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Είχαμε συγκεκριμένη μνημονιακή λιτότητα και διαθεσιμότητα, που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες είχαν απογυμνωθεί από το απαραίτητο προσωπικό. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, είχαμε και προβλήματα που έχουν χρόνια όλες οι μικρές κοινωνίες, δηλαδή στέγασης δημοσίων υπηρεσιών και σχολείων κτλ. Αυτά όλα υπήρχαν έτσι ή αλλιώς και ένα τέτοιο έντονο φυσικό φαινόμενο εντείνει το πρόβλημα. Σε πρώτη φάση, έκτακτης ανάγκης, η γνώμη μου είναι ότι το κράτος λειτούργησε πάρα πολύ αποτελεσματικά. Σαν έκτακτη ανάγκη… Όμως, τώρα ζητούμενο είναι να ξεπεραστεί αυτή η γραφειοκρατία και υπάρχει πολιτική βούληση για το διά ταύτα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού το καλοκαίρι, σε θέματα στέγασης.


Γνώμη μου είναι πως είτε εδώ είναι το κέντρο (Αργοστόλι) είτε το Ληξούρι, θα πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες και υπάρχει τέτοια τάση από το συντονιστικό. Είμαι μέρος αυτής της κοινωνίας και αναγνωρίζω αυτήν την έκτακτη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί, διότι και εγώ έχω χειριστεί προσωπικά τέτοιες καταστάσεις. Ήμουν 20 χρόνια διευθύντρια (στην Πολεοδομία) και έχω χειριστεί τον «Ξενοκράτη» και αναγνωρίζω ότι σ’ αυτήν την έκτακτη ανάγκη πρέπει να λειτουργήσουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αυτό που θέλω σ’ αυτή τη φάση είναι να βοηθήσω, με τη δική μου πείρα και λόγω της ειδικότητάς μου, αλλά και ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να λειτουργήσει ο μηχανισμός σ’ αυτήν την έκτακτη ανάγκη και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το συντονιστικό, καθώς καταθέτω τις απόψεις μου και νομίζω ότι γίνονται οι περισσότερες αποδεκτές».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Η συγκεκριμένη βουλευτής πολιτεύτηκε πρόσφατα, για πρώτη φορά, και είναι εμφανές οτι παραμένει ευγενής και αντικειμενική. Με χαροποιεί που μπορεί και μιλάει νορμάλ χωρίς κασέτα. Ελπίζω με την πάροδο του χρόνου να μην αλλοιωθεί απο τη γενικότερη σαπίλα...
Μου ακούγεται ψύχραιμη και αξιοπρεπής η δήλωση αυτή της κας βουλευτού. Θα ήθελα οι βουλευτές και οι υπουργοί να μην φοβούνται αναγνωρίζουν κριτικά το έργο κάποιου πολιτικού αντιπάλου ή της κρατικής μηχανής, εφόσον αυτό βέβαια αξίζει την αναγνώριση.