ΤΩΡΑ

Κυκλοφοριακό χάος από απεργία στο μετρό του Λονδίνου

Κυκλοφοριακό χάος από απεργία στο μετρό του Λονδίνου Facebook Twitter
1

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στη βρετανική πρωτεύουσα καθώς από χθες το βράδυ μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης το μετρό του Λονδίνου δεν λειτουργεί κανονικά.

Τα εργατικά σωματεία των σιδηροδρόμων έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία εκφράζοντας την αντίθεση τους στα σχέδια του οργανισμού να κλείσει τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Υπολογίζεται ότι έτσι θα χαθούν 950 θέσεις εργασίας.

Οι υπεύθυνοι του tube, όπως είναι γνωστός ο μεγαλύτερος υπόγειος σιδηρόδρομος του κόσμου, υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές είναι απαραίτητες για τον εκσυγχρονισμό του μετρό καθώς θα εξοικονομηθούν πάνω από 60 εκ ευρώ ετησίως. Επιπλέον επισημαίνουν ότι κανείς από τους σημερινούς εργαζόμενους τους οργανισμού δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του.

Με τη σειρά τους οι υπεύθυνοι των συνδικάτων υπογραμμίζουν «ότι κινδυνεύει η ασφάλεια του μετρό, αν χαθούν θέσεις εργασίας» ενώ παράλληλα τονίζουν ότι «η ανάπτυξη του υπόγειου σιδηροδρόμου απαιτεί την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι περικοπές αυτών».

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε την απεργία «άσκοπη» και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αλλάξει η νομοθεσία που ρυθμίζει τις απεργίες. Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε λόγο για «ντροπή» η οποία θα προκαλέσει «προβλήματα σε εκατομμύρια Λονδρέζους».

Οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους της πόλης «να αποφεύγουν ακόμη και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς», καθώς από νωρίς σήμερα το πρωί παρουσιάστηκαν φαινόμενα «έντονο συνωστισμού τόσο στις στάσεις των λεωφορείων όσο και στις πλατφόρμες του υπέργειου σιδηροδρόμου». Πολλοί κάτοικοι της πόλης πήγαν σήμερα στην δουλειά τους είτε περπατώντας είτε με το ποδήλατο ενώ πολλοί πήραν άδεια για να δουλέψουν από το σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μετρό του Λονδίνου μεταφέρει καθημερινά περίπου τρία εκατομμύρια επιβάτες.
Σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες του Λονδίνου, οι απεργίες αυτές κοστίζουν στην οικονομία της βρετανικής πρωτεύουσας περίπου 60 εκ ευρώ ημερησίως.

Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων έχει προγραμματιστεί μια ακόμη 48ώρη απεργία από τις 11 ως τις 14 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

1

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Viv Anderson: Το ιστορικό ντεμπούτο του πρώτου μαύρου παίκτη της Αγγλίας και η ανεξίτηλη μάχη του με τον ρατσισμό

Διεθνή / Viv Anderson: Πώς νίκησε τον ρατσισμό ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία - Του πετούσαν μπανάνες από τις κερκίδες

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός εκείνη την εποχή», λέει στο CNN Sport - Το ποδόσφαιρο «έχει ακόμη πολλά να μάθει» για τη διαφορετικότητα και την ανοχή, λέει ο ίδιος
LIFO NEWSROOM
Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζεται, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

Διεθνή / Diddy: «Ο γιος μου δεν είναι το τέρας που παρουσιάζουν, έκανε λάθη όπως όλοι μας», λέει η μητέρα του

«Κρίνεται για μια αφήγηση που προέκυψε από ψέματα» δήλωσε η Τζανίς Κομπς για τις κατηγορίες βιασμού, ασέλγειας σε ανήλικα και sex trafficking που αντιμετωπίζει ο ράπερ
LIFO NEWSROOM
Το τέρας του Λοχ Νες και ο μύθος του «ζουν»: Καπετάνιος υποστηρίζει πως το εντόπισε με σόναρ

Διεθνή / Το τέρας του Λοχ Νες και ο μύθος του «ζουν»: Καπετάνιος υποστηρίζει πως το εντόπισε με σόναρ

Παρά τις επιστημονικές διαψεύσεις, οι εικασίες για το θαλάσσιο ερπετό που σύμφωνα με τον μύθο ζει στη λίμνη Λοχ Νες επιμένουν να επανέρχονται στη διεθνή ειδησεογραφία 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
ρωσος εμπορος οπλων

Διεθνή / WSJ: Ο Ρώσος «έμπορος του θανάτου» επέστρεψε στο διεθνές εμπόριο όπλων μετά την απελευθέρωσή του από τις ΗΠΑ

Φέρεται να προσπαθεί να μεσολαβήσει για την πώληση μικρών όπλων στους Χούτι της Υεμένης - Ελληνοαμερικανός ο δικηγόρος της που τον εκπροσώπησε στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

Διεθνή / Η πραγματικότητα στη Γάζα όπως τη βίωσαν εθελοντές γιατροί: «Για πρώτη φορά ευχήθηκα να μην επιβιώσει ασθενής»

«Είδαμε παιδιά με τραύματα από μία μόνο σφαίρα στο κεφάλι, κάτι που πρέπει να συμπεράνετε ότι αποτελεί σκόπιμη κίνηση» καταγγέλλει ένας χειρουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το μοναδικό ίσως συνδικάτο στην Αγγλία που δεν κοιμάται τον ύπνο του δικαίου είναι το συνδικάτο των σιδηροδρομικών, το RMT. Φάρος αξιοπρέπειας και αγώνων για τους εργαζόμενους μέσα σε έναν ωκεανό ξεπουλημένου βρετανικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, παρά τη χυδαία επίθεση που δέχεται από πάμπλουτους βιομηχάνους, λονδρέζους bankers, είρωνες κυβερνητικούς εκπροσώπους κ άλλα μπουμπούκια. (...σε μια χώρα όπου ο βρετανικός λαός απλά παρατηρεί αποχαυνωμένος να παίρνονται σιγά σιγά πίσω όσες κατακτήσεις του είχαν απομείνει, με πρώτη και κύρια το σύστημα υγείας. Και όχι, εκεί δε χρειάζονται μνημόνιο, τα παίρνουν και χωρίς μνημόνιο τα μέτρα).