Υπάρχει μοντέρνα τέχνη αν δεν την αντιληφθεί η καθαρίστρια;

Υπάρχει μοντέρνα τέχνη αν δεν την αντιληφθεί η καθαρίστρια; Facebook Twitter
15

 

Υπάρχει μοντέρνα τέχνη αν δεν την αντιληφθεί η καθαρίστρια; Facebook Twitter

Στα σκουπίδια κατέληξε σύνθεση μοντέρνας τέχνης στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Μπάρι, αφού η καθαρίστρια δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το νόημα του έργου.

Καθώς το έργο αυτό αποτελούνταν από εφημερίδες, χαρτόνια και ψίχουλα από μπισκότα και ήταν διάσπαρτο στο δάπεδο του μουσείου, στάθηκε εύκολη λεία για την υπάλληλο στην καθαριότητα που το μάζεψε και το έριξε στον σκουπιδοτενεκέ.

"Προφανώς είμαστε πολύ λυπημένοι για αυτό που έγινε, είναι εμφανές ότι η καθαρίστρια δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για έργο τέχνης", δήλωσε ο υπεύθυνος του μουσείου και διαβεβαίωσε ότι ο καλλιτέχνης θα αποζημιωθεί με 10 χιλιάδες ευρώ, καθώς τόση υπολογίζεται ότι ήταν η αξία του έργου.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Αντί να δώσουν 10.000€ στην καθαρίστρια ως επιβράβευση προς έναν υγιή κριτικό της τέχνης, θα τα δώσουν στο μ...κα που ονόμασε «τέχνη» τις εφημερίδες και τα ψίχουλα (προφανώς είναι κι αυτοί μηδενικά από την ίδια πάστα).
Είχα παει σε μια έκθεση μοντέρνας τέχνης με τον τότε 2,5 ετών γιο μου. Σε κάποιο σημείο ειχε ενα installation piece ενος πασίγνωστου - και συνεπώς πανάκριβου - καλλιτέχνη. Το έργο είχε διάφορους τενεκέδες και σκουπίδια ριγμένα στο πάτωμα σε μια γραμμή στην μέση της αίθουσας. Ο γιός μου, ως εκ γενετής λίγο ψυχαναγκαστικός όπως ήταν φυσικό έσκυψε να τακτοποιήσει τα "σκουπίδια". Μετά περπατούσε στην αίθουσα που ειχε και ηχώ και anal τύπους με δυσκοίλια προσωπάκια φωνάζοντας "μα μαμα, ατα ειναι οοολα σκουπίντια". Ο Stephen Hicks εφτασε στο φιλοσοφικό συμπέρασμα οτι "art is something you piss on" μετα το urinal "fountain" του Duchamp. Νομίζω οτι και ο γιός μου, με λιγότερα χρόνια φιλοσοφικής αναζήτησης στις πλάτες του, έφτασε στο ακριβώς ίδιο συμπέρασμα. Μπράβο γιε μου, ειμαι περήφανη. Παρ τους τα σώβρακα!
"Προφανώς είμαστε πολύ λυπημένοι για αυτό που έγινε, είναι εμφανές ότι η καθαρίστρια δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για έργο τέχνης"Προφανώς και δεν κατάλαβε ότι τα ψίχουλα και πεταμένες εφημερίδες είναι έργο τέχνης που κοστίζει και 10.000€..Η δουλειά της είναι να τους ξεβρωμίζει και όχι να κοιτάει αριστερά και δεξιά τα έργα τέχνης...Θα φτιάξω και εγώ κάτι παρόμοιο με περιοδικά και κέτσαπ και θα πω ότι κοστίζει 15.000€ έτσι για σπάσιμο!Αυτό το πράγμα όμως που ΟΛΟΣ ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει και να κατανοεί την τέχνη πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή...
η αλήθεια είναι οτι τα μουσεία σήμερα εχουν γεμίσει από αρκετα μοντερνα σκουπίδια... κατα πάσα πιθανότητα η καθαρίστρια έβαλε το "έργο" ακριβώς στη θέση που του αναλογούσε(κακα τα ψέμματα -δε νομίζω ότι κάποιος από εμάς θα το τοποθετούσε σε κάποια περίοπτη θέση στο σπίτι του.. η μήπως θα το..αγόραζε?!)btw ΕΙΠΑΜΕ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 10.000 ΕΥΡΩ ΕΕΕ!!!!!???? (και μετα απορούμε γιατί δεν πάει ο κόσμος μπροστα..)