Το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube.

Facebook Twitter
10

Me at the Zoo.

 

Οι τρεις ιδρυτές του YouTube : Chad Hurley, Steve Chen, Jawed Karim, πρώην υπάλληλοι και οι τρεις της εταιρείας PayPal. Τον Οκτώβρη του 2006, η εταιρεία τους εξαγοράστηκε από την Google, χωρίς να απομακρυνθούν οι Chad Hurley και Steve Chen από τις διευθυντικές τους θέσεις. Ο Jawed Karim συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford University και πρόσφατα δημιούργησε την Youniversity Karim Ventures, με σκοπό να βοηθήσει παλιούς ή νυν φοιτητές να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Βλ. LeRoy's Pink Fist.

 

Ο Jawed Karim. Από την εξαγορά του YouTube έλαβε 137.443 μετοχές της Google, αξίας περίπου $ 64 εκατομμυρίων. Βλ. vebidoo.de.

 

Ο Jawed Karim ανάμεσα σε συγγενείς στο Bangladesh. Γεννήθηκε το 1979 στην Ανατολική Γερμανία από μπαγκλαντεσιανό πατέρα και γερμανίδα μητέρα. Βλ. SkyscraperCity.

 

Ο Steve Chen και ο Chad Hurley. Βλ. Sequoia Capital.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συναρπαστικό, άχρονο, χαμένο άλμπουμ της Ούρσουλα Λε Γκεν

Πέθανε Σαν Σήμερα / Το συναρπαστικό, άχρονο, χαμένο άλμπουμ της Ούρσουλα Λε Γκεν

H πολυβραβευμένη συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας που πέθανε σαν σήμερα, το 2018, είχε συνεργαστεί με τον συνθέτη Todd Barton στη δημιουργία ενός φιλόδοξου πρότζεκτ που εκτείνονταν πέρα από τη συγγραφή.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Μπρους Τσάτουιν: Ένας αεικίνητος ταξιδιώτης

Πέθανε Σαν Σήμερα / Μπρους Τσάτουιν: Ένας αεικίνητος ταξιδιώτης

Ο αιώνιος ταξιδευτής, μυθιστοριογράφος και ταξιδιωτικός συγγραφέας περιπλανήθηκε στα πιο άβατα σημεία του κόσμου αναζητώντας το DNA των νομάδων και έζησε μια μυθιστορηματική ζωή που υπερβαίνει αυτήν που κατέγραψε στα βιβλία του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» παραμένει ακαταμάχητος μετά από τόσα χρόνια;

Σαν σήμερα έκανε πρεμιέρα / Γιατί ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» παραμένει ακαταμάχητος μετά από τόσα χρόνια;

Στις 19/12/2001 έκανε πρεμιέρα η «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού», το πρώτο μέρος του κινηματογραφικού άθλου του Πίτερ Τζάκσον που καθόρισε το σινεμά του φανταστικού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Κάτι έχει γίνει, μυρίζει μπαρούτι η ατμόσφαιρα»: Ένα χρονικό βίας στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008

Σαν σήμερα / «Κάτι έχει γίνει, μυρίζει μπαρούτι η ατμόσφαιρα»: Ένα χρονικό βίας στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008

Όσα συνέβησαν μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τις δύο εβδομάδες που θα μείνουν στη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας ως τα «σύγχρονα Δεκεμβριανά»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ

σχόλια

5 σχόλια
Όσοι λάτρεις της μουσικής ήμασταν έφηβοι στα 80's μπορούμε να εκτιμήσουμε την μαγεία του yt. Στην τηλεόραση τότε είχαμε μόνο το Μουσικόραμα να πάρουμε καμιά τζούρα από το μουσικό γίγνεσθαι μιας και δεν υπήρχε ελεύθερη ραδιοφωνία. Και ότι κάναμε μεταξύ μας με ανταλλαγές κασετών. Και τώρα με ένα κλικ έχεις μπροστά σου όλη την μουσική. Πράγματα που γινόντουσαν τότε και τα χάσαμε. Συναυλίες, μουσικές συνεργασίες on stage, ακυκλοφόρητα τραγούδια, ερασιτεχνικές μαγνητοσκοπήσεις, και άλλα πάρα πολλά ακόμα. Ένας κόσμος μαγικός με ένα κλικ στην οθόνη σου.Αν δεν έχεις ζήσει τα 80's και 90's δεν μπορείς να εκτιμήσεις τι ακριβώς έχει προσφέρει το yt.Μαγκιά τους οι ιδρυτές, καλά έκαναν και τα κονόμησαν.
...είναι όντως ένα ιστορικό γεγονός αναφορικά με το Internet. Απλά δεν ήτανε και κάτι τρομερό από άποψη σύλληψης διότι ήταν κάτι το αναμενόμενο...Κάτι σαν την φυσική εξέλιξη ων πραγμάτων... Όπως ένα παιδί που μπουσουλάει κάποια στιγμή θα το δεις και να περπατάει, και ναι και αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός στην ζωή του παιδιού. Τώρα για το αν αξίζει τα λευτά του ή όχι ο τύπος είναι ένα άλλο θέμα. Βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση αν θες; Ήτανε ποιο ικανός αν θες; Ήτανε ποιο προνοητικός ίσως; Όπως θες πες το... Σημασία έχει πως η καινοτομία σήμερα πληρώνεται αδρά, η υλοποίηση της δε ακόμα περισσότερο,και αυτό είναι το ευχάριστο και το ελπιδοφόρο!!! Ας είχαμε ξεκινήσει την βιομηχανική επανάσταση από την Ελλάδα αν ήμασταν και εμέις μάγκες στην τελική...http://chania-politis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2646.htmlΉ μάλλον μάγκες ήμασταν αλλά όχι doers!!! Τα εφαρμόσανε άλλοι μετέπειτα προφανώς.Η αναβλητικότητα, η ολιγωρία και η απραγία έχουν και αυτά το κόστος τους. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει δυστυχώς στις μέρες μας και αν θες διέψευσε με.