Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα, τότε όλα τελειώνουν

Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα, τότε όλα τελειώνουν Facebook Twitter
10

Εάν η Ελλάδα δεν θέλει ένα νέο πρόγραμμα, τότε όλα τελειώνουν ("then, that's it"), δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters. Πρόσθεσε επίσης ότι αναμένει να ακούσει κάτι «δεσμευτικό από την Αθήνα» την Τετάρτη στο έκτακτο Eurogroup.

Επίσης διέψευσε τα δημοσιεύματα, που θέλουν την Κομισιόν να έχει έρθει σε συμφωνία με την Ελλάδα, και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα διαπραγματευτούν ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, πως κανείς εκτός της Ελλάδας δεν πρέπει να κατηγορείται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
@Planet Earthποιος ρε κουμπάρε ζούσε τόσα χρόνια με δανεικά? Δούλευαν και πληρώνονταν οι άνθρωποι. Η κρίση, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, ξεκίνησε από το τραπεζικό σύστημα, τότε το '08 αν θυμάσαι, που οι αμερικανικές τράπεζες (τις οποίες χρηματοδοτούσε το κράτος από τους φόρους των πολιτών του, όταν χρειαζόταν), έδινε στεγαστικά δάνεια (δηλαδή τα χρήματα που έπαιρνε από το κράτος το οποίο τα έπαιρνε από τους φόρους κτλ κτλ), με υψηλότατα επιτόκια, και από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να ξεπληρωθούν τα δάνεια αυτά, μπούχτισε το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ με ακίνητη περιυσία από τις κατασχέσεις. Παρόμοια, ή σχεδόν παρόμοια και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τότε, πάλι το ΄08 όταν ο Καραμανλής προικοδότησε τις τράπεζες με 20 δις. Θες να μιλήσουμε και για την ΄΄κρίση χρέους''? όλα τα κράτη έχουν αντίστοιχο χρέος, όλα τα κράτη δανείζονται και σε όλα τα κράτη η αποπληρωμή καταλαμβάνει ένα μεγάλο ποσοστό επί του ΑΕΠ. Η ''ελληνική κρίση'' είχε να κάνει με τα παιχνίδια των αγορών, με το τζογάρισμα των οίκων αξιολόγησης κτλ κτλΌλα τα άλλα, ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας και άλλα τέτοια γραφικά, όταν ο βασικός μισθός προ κρίσης έφτανε μόλις τα 800 ευρώ περίπου, είναι τα ιδεολογήματα που περνούσε το ΠΑΣΟΚ, ο Πάγκαλος, οι Παπαδήμοι κτλ προκειμένου πολιτικά οφέλη. Δεν υπάρχει ''νοοτροπία του Έλληνα'', ούτε η άλλη μαλακία της ''ψωρικώσταινας'' και ναι, αυτά που εισπράττουν από την Ελλάδα είναι πολλαπλάσια αυτών που παίρνει η Ελλάδα, και ναι, τα μέτρα της τελευταίας 5ετίας αύξησαν το χρέος και επέβαλαν την φτωχοποίηση της κοινωνίας για ένα χρέος που δεν δημιούργησε αυτή.
ρε κουμπαρε ποιοι μισθοι ηταν 800 ευρω για θυμισου ποσα επαιρναν οι δυ προ κρισης...οι επιδοτησεις τα μπονους οι μισθοι δυ οι διορισμοι δυ ολα αυτα ειχε λεφτα οι ελλαδα να τα αντεξει και να τα πληρωσει?τι λες τωρα? να ειμαστε και λιγο σοβαροι...τι παρηγαγε η ελλαδα?ποια βιομηχανια ειχε και ηθελε να ζει με εξοχικα και τζιπ?ασε τωρα τα ψεκασματα και τις συνωμωσιες και τα παιχνιδια θεωριας και αν θες ακου και λιγο τον υπουργο οικονομικων που μιλησε για λιτο βιο...θεωρεις οτι ο λιτος βιος διαφερει κατα πολυ απο τη λιτοτητα?και για να σου δωσω ενα παραδειγμα για αυτο που ειπες το δουλευαν και πληρωνονταν ενα πραγμα θα σου πω...για πηγαινε κατα θεσσαλια να δεις σε ποσα χωραφια μπηκαν φωτοβολταικα και μετα ελα να μου πεις ποιοι δουλευαν.
1. ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, 2. τι όρια βάζεις εσύ στον ''εξωφρενικό'' μισθό,3. ποιοι αγρότες έπαιρναν τις επιδοτήσεις, 4. ποια είναι η αιτία της μη επέκτασης της βαριάς βιομηχανίας, 5. ποιος ο ρόλος των επιδοτήσεων? 1. Διευθυντικά στελέχη, ο μέσος μισθός ενός δημοσίου υπαλλήλου, βάσει των χρόνων υπηρεσίας δεν ξεπερνούσε τα 1600 ευρώ.2. Θεωρείς εξωφρενικό μισθό τα 1600 ευρώ?3. Θεσσαλοί αγρότες με πολλά στρέμματα. Για πάνε ρώτα τους αγρότες της Μακεδονίας και του Έβρου, πόσο πολύ ωφελήθηκαν από επιδοτήσεις..4. Η Ελλάδα στον καταμερισμό της Ε.Ε. εγκλωβίστηκε στον ρόλο του εισαγωγέα.5. Οι επιδοτήσεις δίνονταν προκειμένου την μείωση της παραγωγής και παράλληλα την εισαγωγή γεωργικών προϊόντων που σταμάτησαν να παράγονται. Τα φωτοβολταϊκά προωθήθηκαν από το ίδιο το κράτος στη βάση της ΚΑΠ, ως εναλλακτική χρήση της καλλιεργήσιμης γης. 'Οταν η παραγωγή έφτασαν σε σημείο να χαρίζουν την παραγωγή τους και η λύση που έδινε το κράτος στις συνέπειες της ΚΑΠ ήταν τα φωτοβολταϊκά, αρκετοί την επέλεξαν και αρκετοί λέγοντας, όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα και τα πολλά στρέμματα. Δεν ξέρω αν έχεις κάποια σχέση με τον αγροτικό τομέα, επειδή εγώ έχω όμως, θεωρώ εξίσου ιδεολόγημα με το ''μαζί υτα φάγαμε'', το επιχείρημα ότι οι αγρότες επωφελήθηκαν και πλούτισαν με τις επιδοτήσεις.
Ανεξάρτητα απο ευθυνες ή οχι των άλλων ή και των Γερμανων πιο ειδικά, ειναι λυπηρό ένας λαός που επικαλείται τον πολιτισμό του να κρίνει την πολιτική του Σοιμπλε με σχόλια που αφορούν την αναπηρία του. Επίσης πέρα απο οποιοδήποτε θετικό συναίσθημα είχαμε ή έχουμε για τη νέα διαπραγματευση - που προς το παρόν βεβαια κινείται κυρίως με επικοινωνιακούς όρους - το αρνητικό είναι πως εάν μέσα απο την κρίση είχαμε αρχίσει να αναθεωρούμε καπως τον τροπο σκεψης μας, με όλο αυτο το "πανηγύρι" αρχίσαμε πάλι τον ελληνογερμανικό πόλεμο - βλ γελοιογραφία Αυγής - και κυρίως ξαναμπήκαμε στον εθνκό μύθο .... μας ζηλευουν που είμαστε ωραιοι, για τον ηλιο , για την μαγκια μας , είμαστε θύματα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας κλπ κλπΠάντως εμείς καμμιά ευθύνη πάλι!
"...κανείς εκτός της Ελλάδας δεν πρέπει να κατηγορείται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα."Άντε καλέ, απλά ακολουθούσαμε επί 4 χρόνια ένα πρόγραμμα που μας επέβαλαν άλλοι και που αντί να μειώσει το χρέος μας το αύξησε 50%, πέρα από την εξαθλίωσή μας η οποία δεν απέδωσε τίποτα...σε εμάς τουλάχιστον γιατί απ'ότι μαθαίνω οι Γερμανοί κερδισμένοι βγήκαν.
καπως φτασαμε ομως μεχρι εκει αγαπητε...το προγραμμα δεν ηρθαν να μας το επιβαλλουν με το ετσι θελω...ο εκλεγμενος πρωθυπουργος μας καλεσε δντ και τροικα...αυτα που ακουγονται μοιαζουν με τα κλαμματα αυτων που επαιρναν αφειδως δανεια και τωρα παρακαλανε να μην τα πληρωσουν.
Εμενα προσωπικα αυτο που με θλίβει περισσοτερο ειναι η χαζομάρα, η κουτοπονηριά κ η ψευτομαγκιά του Έλληνα! Τρανή απόδειξη κ τα σχολια μερικών για την αναπηρία του Σόιμπλε κατω απο το ποστ. Δεν φταίει ο Σόιμπλε ούτε η Μερκελ ούτε η Γερμανία. Φταίει το κράτος που ειναι ανύπαρκτο κ σαθρό ολα αυτα τα χρόνια, η ελλιπής παιδεία, η ανυπαρξία οργανωσης και η αδικαιολόγητη έπαρση που μας διακατέχει. Ενα κράτος που ειχε ασύλληπτα έξοδα κ αδικαιολόγητα για τα έσοδα του κάποτε, ειναι άξιο της μοίρας του. Αυτη ειναι η νοοτροπία του Ελληνα δεν θα αλλάξει ποτε. Φιγούρα, καλοπέραση, τεμπελιά κ η τσέπη άδεια γιατι πηγα στα μπουζουκια χθες βραδυ.
Λάθος planet ... Μου το επέβαλλε ο εκλεγμενος , για άλλο λόγο και πρόγραμμα, πρωθυπουργός , που φαίνεται πως είχε τους λόγους του με βάση αυτά που διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες.Αν δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί ότι για να "πληρωθούν για τον κόπο τους" πρέπει να επιβιώσουμε τότε μπορούμε να το καταλάβουμε εμείς μέσω του ένστικτου μας. ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ . ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!
@eleni_1319συμφωνω απολυτα με αυτα που λεςαδιαβαστε αυτοχειρα αν πιστευεις οτι σαν χωρα ημασταν ολα καλα τελεια και δεν ειχαμε αναγκη κανεναν και ολα εγιναν για τα λεφτα της μαργαριτας παπνδρεου τοτε πραγματικα πρεπει να πιστευεις οτι μας ψεκαζουν κιολαςτοσο καιρο που ζουσαμε με δανεικα δεν ειδα κανενα να παραπονιεται τωρα που κοπηκαν τα δανεικα ολοι εγιναν αδικημενοι και εννοια σου δεν περιμενουν απο τη ψωροκωσταινα να ζησουν με τα αυτα που επιστρεφουμε γιατι αυτα που παιρνουμε ειναι πολυ περισσοτερα και αμα δε μας αρεσει ας παμε αλλου να χορεψουμε να δουμε κατα ποσο μας παιρνειεγινε σαφες οτι δεν μας κρατανε με το ζορι πια στην εε απο τις δηλωσεις των εταιρων τις τελευταιες ημερες
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτό το αυτομαστίγωμα που θυμίζει το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Φυσικά και φταίμε εμείς που χρεωθήκαμε μέχρι το λαιμό αν και ποτέ κανείς δε μας ενημέρωσε για το πόσα χρωστάμε ως κράτος οπότε δε φταίει ο λαός μόνο αλλά το σάπιο πολιτικό σύστημα κυρίως. Ωστόσο, αδυνατώ να κατανοήσω γιατί δεν πρέπει να ρίξουμε τις ευθύνες για την περαιτέρω αύξηση του χρέους στους ευρωπαίους "φίλους" μας. Εκείνοι δε μας έβγαλαν ένα πρόγραμμα να ακολουθήσουμε το οποίο θα έφερνε ανάπτυξη και θα μείωνε το χρέος μας; Αφού έγινε το ακριβώς αντίθετο και ακόμα και οι ίδιοι το παραδέχονται γιατί εμείς το αρνούμαστε ακόμα και πρέπει να καταδικαζόμαστε; Όσο για το ΔΝΤ να σου θυμίσω πως όταν ο Παπανδρέου (που ΚΑΜΜΙΑ διάθεση δεν έχω να υποστηρίξω) ζήτησε βοήθεια από τους εταίρους μας πριν ζητήσει από το ΔΝΤ εκείνοι σφύριζαν αδιάφορα αντί να βοηθήσουν και το θυμήθηκαν να το κάνουν όταν ήταν πολύ αργά με τραγικά αποτελέσματα. Επίσης, θα το ξαναπώ για χιλιοστή φορά. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να διαγράψουμε μέρος τους χρέους μας αφού δεν είναι ότι δε θέλουμε αλλά δε γίνεται να το αποπληρώσουμε τη στιγμή που η Γερμανία έχει κάνει το ίδιο στο παρελθόν, και γιατί να πρέπει να αναφέρουμε συνεχώς τα δικά μας χρέη όταν η Γερμανία δεν έχει εξοφλήσει ακόμα το χρέος της προς εμάς; Μα τόσο πολύ πια έχει πιάσει τόπο η προπαγάνδα κατά της Ελλάδας στην Ελλάδα;