Τσίπρας: Να συνδυάσουμε τον σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία και τους κανόνες

Τσίπρας: Να συνδυάσουμε τον σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία και τους κανόνες Facebook Twitter
3

«Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη και πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διαφορές και να βρίσκει λύσεις, συνδυάζοντας τις αρχές του σεβασμού της Δημοκρατίας και της λαϊκής ετυμηγορίας και ταυτόχρονα, του σεβασμού στους νόμους και τους κανόνες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.


Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη «να αλλάξει το μίγμα της πολιτικής και να προχωρήσουμε σε εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που μέχρι χθες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν την πολιτική βούληση να προωθήσουν», ενώ τόνισε για άλλη μία φορά πως «τώρα είναι ώρα να χτυπήσουμε με αποφασιστικότητα τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, το πελατειακό κράτος και τις σχέσεις διαφθοράς με την οικονομική ολιγαρχία».

Ευχαρίστησε τον Βέλγο ομόλογό του για την κατανόηση που έδειξε στις ελληνικές θέσεις και τόνισε ακόμη πως τώρα είναι η ώρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη να επαναφέρουμε την ατζέντα της ανάπτυξης για να επιστρέψουμε σε έναν δρόμο κοινωνικής συνοχής, που είναι απαραίτητα για το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον.  Εξέφρασε την πεποίθηση πως μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία μπορούμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον καλύτερο για τους λαούς μας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική και εποικοδομητική και εξέφρασε την προσήλωση της χώρας του στη δημιουργία συνθηκών για ανάπτυξη στην Ευρώπη. Οι προσπάθειες των χωρών για περιορισμό των ελλειμμάτων θα πρέπει να συνοδεύονται και από συμπληρωματικές προσπάθειες για τις επενδύσεις και τον συντονισμό των πρωτοβουλιών σε διαρθρωτικό επίπεδο, επισήμανε.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που ξεκίνησαν χθες μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, τόνισε πως είναι σημαντικές για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης και το Βέλγιο. «Θα πρέπει να εργαστούμε με δημιουργικότητα για να υπάρξει προοπτική και σταθερότητα και ο καθένας θα πρέπει να καταβάλει τις προσπάθειες που του αναλογούν για συμφωνία που σέβεται τις ανησυχίες του καθενός» είπε. Η κατάσταση είναι ευαίσθητη, δύσκολη και χρειάζεται αποφασιστικότητα και βούληση για να φτάσουμε σε λύση, πρόσθεσε.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ας αρχίσουμε και εμείς να σκεφτόμαστε την λαϊκή εντολή των ψηφοφόρων των άλλων χωρών (ιδιαίτερα των φτωχότερων) που μάλιστα μας δανείζουν.... Αλλά ξέχασα μόνο τι αποφασίζει ο περιούσιος ελληνικός λαός μετράει...