Ποια κόμματα στην Ευρώπη στηρίζουν τον Πούτιν

Ποια κόμματα στην Ευρώπη στηρίζουν τον Πούτιν Facebook Twitter
4

Μία λίστα με τα λιγότερο ή περισσότερο φιλικά προς τη Ρωσία κόμματα δημοσιεύει ο Economist, τοποθετώντας την Ελλάδα στη δεύτερη θέση, με τη συμμετοχή δύο κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

«Λαϊκά κόμματα, τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά, πολλά υπέρ της Ρωσίας, είχαν καλή επίδοση στις περασμένες ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας συνολικά περίπου το ένα τέταρτο των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο», σημειώνει σε άρθρο του ο Economist, τονίζοντας ότι αυτό το γεγονός έχει αυξήσει τους φόβους για τη δημιουργία ενός συνεκτικού φιλορωσικού μπλοκ στο Στρασβούργο.

Ποια κόμματα στην Ευρώπη στηρίζουν τον Πούτιν Facebook Twitter

Στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ «κλίνει προς τη Ρωσία. Στις 11 Φεβρουαρίου ο Νίκος Κοτζιάς, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, πήγε στη Μόσχα -η πρώτη του επίσκεψη σε ένα ξένο κράτος εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψυχρός ως προς την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, και αντίθετος με την επέκταση τους», αναφέρει το άρθρο.

Ο Economist σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι και το Podemos στην Ισπανία, που βρίσκεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, είναι σε γενικές γραμμές φιλορωσικό, ενώ ο αρχηγός του έχει κατηγορήσει τη Δύση για διπλά μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση της Ρωσίας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δύο άτομα φυλακίστηκαν στο Λονδίνο για ξέπλυμα £6,6 εκατ. μέσω ψεύτικης εξαγωγικής εταιρείας και κρυπτονομισμάτων. Εμπλέκονται Ουκρανία και Ρώσος ενορχηστρωτής.
LIFO NEWSROOM
Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Διεθνή / Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί από τους απελαθέντες είναι «στην πραγματικότητα τρομοκράτες, εγκληματίες πολέμου και μέλη συμμοριών», ακόμη και αν δεν έχουν ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Με ποια κριτήρια; Όταν λέμε φιλορώσος τι εννοούμε; Όποιος δεν είναι μαζί μας και μας κάνει κριτική είναι φιλορώσος και πουτινικός, εγώ αυτό καταλαβαίνω. Για τα άλλα κόμματα δεν ξέρω, ίσως επειδή ανήκουν στην ακροδεξιά (για όσα είναι ακροδεξιά ή δεξιά, δεν γνωρίζω όλα τα κόμματα)να τους αρέσει ο αυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης του Πούτιν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και το PODEMOS βρίσκεται για άλλους λόγους στη λίστα.
Καλά κι εσύ, προφανώς δεν αναφέρεται στην πολιτική που ασκούν εσωτερικά. Δεν υπάρχει νομίζω σοβαρός άνθρωπος που να συγκρίνει Ομπάμα με Πούτιν στα ανθρώπινα διακαιώματα, τις ελευθερίες, ακόμη και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις του πρώτου σε σχέση με τον δεύτερο. Στο εξωτερικό και οι δύο νομίζω ότι παίζουν περίεργο ρόλο.