Όταν συνάντησα τον ΚΙΤΤ

Facebook Twitter
2

Όσο κι αν έψαξα, δεν κατάφερα να βρω πότε και που ήταν η εμφάνιση του ΚΙΤΤ στην Αθήνα, αν υπήρχε κόσμος, αν υπήρχε εισιτήριο...Αν υπάρχει κανείς που θυμάται, τον παρακαλώ να μας το πει.

Ο Σπύρος μπορεί να μην θυμάται αυτές τις λεπτομέρειες, θυμάται όμως πολύ καλά τη συνάντηση που τον σημάδεψε:

"Δεν υπάρχουν πολλά βιώματα που μπορεί να θυμάται ένα παιδί πέντε-έξι χρονών. Κάποια θυμούνται την πρώτη τους επίσκεψη στον οδοντίατρο, άλλα μπορεί να θυμούνται την πρώτη τους «σαβούρα», που είχε σαν αποτέλεσμα να ματώσει πολύ το γόνατό τους. Εγώ πάλι δεν θυμάμαι κάτι τόσο... κοινό, η δική μου εμπιερία από αυτήν την ηλικία ξεπερνά τις προσδοκίες.

Δεν μπορώ να θυμηθώ ημερομηνία, δεν μπορώ να θυμηθώ το ακριβές σημείο στο κέντρο της Αθήνας. Θυμάμαι όμως το πως ένιωθα... Θυμάμαι πως τα πόδια μου έτρεμαν από προσμονή και τα χέρια μου είχαν ιδρώσει από την ανυπομονησία. Ο πατέρας μου μου είπε «φτάσαμε» και μέχρι τότε μπορούσα να κοιτάξω μόνο τα οπίσθια των μπροστινών μου. Είχε πολύ κόσμο και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να είναι λιγότερος, το είχα υπολογίσει αυτό μέσα στο αθώο μυαλουδάκι μου, άσχετα αν θα ήθελα πολύ να μην υπάρχει κανείς, μόνο εγώ... Με παίρνει λοιπόν στην αγκαλιά του ο μπαμπάς και τότε όλα τα όνειρα της παιδικής μου ηλικίας, όλα όσα είχα στο μυαλό μου ως τρελές σκέψεις, ήταν πλέον μπροστά στα μάτια μου!

Ο KITT στεκόταν αγέρωχος και γυαλισμένος πάνω σε μια υπερυψωμένη εξέδρα, ό,τι πιο όμορφο είχα δει ποτέ μου στην τηλεόραση, ήταν τώρα τόσο κοντά μου, που δεν μπορούσα να αναπνεύσω από χαρά και δέος...  Το κόκκινο φωτάκι που πήγαινε αριστερά-δεξιά στο μπροστινό μέρος της κούρσας, νόμιζα ότι επιτάχυνε την κίνησή του μόνο και μόνο επειδή με είδε! Άκουσα την φωνή του να μου λέει «καλώς ήρθες Σπύρο, σε περίμενα, νόμιζα ότι δεν θα ερχόσουν»...

Το ότι ο KITT ήταν ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο, το ξέρουν όλοι. Για μένα όμως ο KITT ήταν φίλος, αδερφός, δάσκαλος, σωτήρας, τα πάντα. Χώρια που πάντα νόμιζα ότι η Μπόνι γούσταρε περισσότερο τον KITT παρά τον Μάικλ Νάιτ, τον οποίο μάλιστα θεωρούσα πάντα «λίγο» για αυτό το αυτοκίνητο!

Δεν ξέρω αν μετά τα 80s θα ξανανιώσω ποτέ -με οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς στην μικρή οθόνη αυτού του αυτοκινήτου- αυτό που ένιωσα τότε... Και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω, γιατί μου φτάνει και μόνο που θυμάμαι πως ένιωθα όταν το μαύρο Trans Am βρισκόταν στον αέρα, με «πατημένο» το turbo boost!"


Για το Σπύρο (και για όλους τους μικρούς μας φίλους) υπάρχει ένα συγκλονιστικό νέο: ο ΚΙΤΤ θα βρεθεί στη μεγάλη οθόνη για μερικές ακόμα βόλτες για την ταινία "Knight Rider: the Movie" για να κυνηγήσει κι άλλους κακούς! Η ταινία βρίσκεται ακόμα στη φάση "development" οπότε πρέπει να κάνουν υπομονή για, δυστυχώς, αόριστο χρονικό διάστημα.

Ως τότε, ας θυμηθούμε όλοι μαζί την κουλ φωνή του:

Αρχείο
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια