Νέο βραβείο για την Ελληνίδα βιολόγο Ελένη Αντωνιάδου

Νέο βραβείο για την Ελληνίδα βιολόγο Ελένη Αντωνιάδου Facebook Twitter
2

Συνεχίζει να μαζεύει διακρίσεις και διεθνή βραβεία η 29χρονη Ελληνίδα βιολόγος Ελένη Αντωνιάδου που φέτος θα τιμηθεί με τo Βραβείο «Επιστήμης & Έρευνας 2016» από τα Διεθνή Βραβεία G. Sciacca.

Η Αντωνιάδου είναι ερευνήτρια Βιολόγος και συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές (Transplants Without Donors), με στόχο την από βιοϋλικά και βιοκύτταρα.

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G.Sciacca, Αρχαιολόγος –Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους Έλληνες που για 2η χρονιά το Βραβείο Επιστήμης πηγαίνει σε ελληνικά χέρια, στην εξαιρετική επιστήμονα, στη Βιολόγο της NASA, Ελένη Αντωνιάδου. Επίσης, είναι συγκινητική στιγμή για μένα και για τους συνεργάτες μου, όταν ηχηρά ονόματα Ελλήνων επιστημόνων επιβραβεύονται για την τεράστια προσφορά τους στην Επιστήμη και στην ανθρωπότητα. Είναι τα λαμπερά στολίδια που δίνουν ελπίδα σε μια ραγισμένη Ελλάδα».

Η Αντωνιάδου σπούδασε στην Ελλάδα πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα αντικείμενα «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ασχολείται επισταμένα με την διερεύνηση της δυνατότητας αποκατάστασης της λειτουργίας των οργάνων και των ιστών, με τη βοήθεια των βλαστικών κυττάρων, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.

Σε μία παλιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη LiFO (και μπορείτε να διαβάσετε εδώ), ρωτήθηκε για πως νιώθει με όλα αυτά που μπορεί και πετυχαίνει μέσα από την επιστημονική της έρευνα είχε δηλώσει:

«Αισθάνομαι δέος και συγκίνηση κάθε φορά που παρακολουθώ ένα άψυχο βιοϋλικό να παίρνει ζωή. Μια στιγμή που με έχει συγκλονίσει σαν επιστήμονα, ήταν όταν μπήκα στην αίθουσα ελέγχου του Voyager 1 που εκτοξέυτηκε το 1977 και σήμερα βρίσκεται στο πιο μακρυνό σημείο του ηλιακού μας συστήματος. Ξαφνικά, ο επικεφαλής του προγράμματος μου έδειξε στην γιγαντιαία οθόνη μια μικρή κουκίδα σ'ένα χαοτικό απέραντο χώρο που σου κόβει την ανάσα και μου είπε «εδώ είμαστε εμείς, αυτή είναι η Γη». Πιστεύω στο θάυμα της ζωής και νιώθω πραγματικά τυχερή για όλα όσα βιώνουμε σ'αυτόν τον μικρό πλανήτη, μα πάνω απ'όλα πιστεύω στην αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσωπική ευθύνη».

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο «αρχιοδοντίατρου» των Φαραώ ηλικίας 4.100 ετών

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο «αρχιοδοντίατρου» των Φαραώ ηλικίας 4.100 ετών

Ο θάλαμος περιέχει πέτρινο φέρετρο στο οποίο είναι χαραγμένα το όνομα και οι τίτλοι του γιατρού, στους οποίους περιλαμβάνονται «διευθυντής φαρμακευτικών φυτών» και «αρχιοδοντίατρος»
LIFO NEWSROOM
Την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου τα εγκαίνια αντιγράφων του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριό

Πολιτισμός / Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Ο Οικονομικός απολογισμός για την κατασκευή του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς

Αύριο τα εγκαίνια της έκθεσης με τα δύο μοναδικά εκθέματα που κοσμούν εδώ και λίγο καιρό την κεντρική είσοδο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου
LIFO NEWSROOM
Το Ιστορικό Μεταλλευτικό Τοπίο της Σερίφου στο World Monuments Watch

Πολιτισμός / Το Ιστορικό Μεταλλευτικό Τοπίο της Σερίφου στο World Monuments Watch

Έπειτα από αξιολόγηση περισσοτέρων από 200 υποψηφιοτήτων, το μεταλλευτικό τοπίο της Σερίφου επιλέχθηκε ως ένα από τα 25 μνημεία σε όλον τον κόσμο που οφείλουν να προστατευθούν και αναδειχθούν
LIFO NEWSROOM
O καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, έρχεται στην Ελλάδα

Πολιτισμός / O Thomas Jolly, καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, έρχεται στην Ελλάδα

Ο Thomas Jolly στις 29 Ιανουαρίου θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο, όπου θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και δημιουργό ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών εκπομπών τέχνης και πολιτισμού Γιώργο Αρχιμανδρίτη
LIFO NEWSROOM
Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ο Στιβ ΜακΚουίν και η Μπιάνκα Στίγκτερ

Πολιτισμός / Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ο Στιβ ΜακΚουίν και η Μπιάνκα Στίγκτερ

Στον Βρετανό σκηνοθέτη και στην Ολλανδή σύζυγό του ιστορικό και σκηνοθέτρια απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα για τη μεγάλη κοινωνική και ιστορική αξία του έργου τους, ιδιαίτερα του ντοκιμαντέρ τους «Occupied City»
LIFO NEWSROOM
Πομπηία: Ανακαλύφθηκε πολυτελές, ιδιωτικό λουτρό - Ίσως το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ εκεί

Πολιτισμός / Πομπηία: Ανακαλύφθηκε πολυτελές, ιδιωτικό λουτρό - Ίσως το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ εκεί

Το BBC κάνει λόγο για ένα εύρημα που εντοπίζεται «μια φορά στον αιώνα» και έμενε κρυμμένο κάτω από πολλά μέτρα ηφαιστειακών πετρωμάτων και στάχτης για 2.000 χρόνια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Συγχαρητήρια στην ωραία Ελένη. p.s. Εάν σας είναι εύκολο βάλτε ένα link για να δουμε πιο αναλυτικά το cv, publications & academic achievements όσοι ενδιαφερόμαστε. Ο φίλος μου ο Γκούγγλης δεν με βοήθησε πολύ.
Με μια γρήγορη αναζήτηση στο pubmed φαίνεται ότι έχει αυτά τα publications https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Antoniadou%20EV%5BAuthor%5D&cauthor=true&cauthor_uid=222550331 review paper και 2 conference proceedings δηλαδή.και το PhD που είχε ξεκινήσει στο University of Illinois έγινε master. Μάλλον overhyped η συγκεκριμένη.