Η Γερμανία βάζει τέλος στα επιδόματα σε άνεργους Ευρωπαίους μετανάστες

Η Γερμανία βάζει τέλος στα επιδόματα σε άνεργους Ευρωπαίους μετανάστες Facebook Twitter
H υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Αντρέα Νάλες.
3

Η κυβέρνηση της Γερμανίας επιδιώκει να περιορίσει δραστικά την πρόσβαση στα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας για τους μετανάστες από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συγχρονίζοντας κατά τα φαινόμενα το βήμα της με τη Βρετανία.


Σύμφωνα με σχέδιο νόμου το οποίο κατήρτισε η υπουργός Εργασίας Αντρέα Νάλες (SPD) και τα κυριότερα σημεία του αποκαλύφθηκαν σήμερα από τον γερμανικό Τύπο, οι Ευρωπαίοι υπήκοοι που ζουν στη Γερμανία δεν θα δικαιούνται στο εξής κανένα επίδομα κοινωνικής πρόνοιας εάν δεν εργάζονται.


Το κείμενο –το οποίο ήδη επικρίνεται με σφοδρότητα από την αντιπολίτευση– προβλέπει ότι οι Ευρωπαίοι μετανάστες στη Γερμανία που είναι άνεργοι δεν θα μπορούν να λαμβάνουν κανένα επίδομα κοινωνικής πρόνοιας εάν δεν έχουν ήδη συμπληρώσει μια πενταετία νόμιμης παραμονής στη χώρα. Η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο αντιστοιχεί σε «αυτό που ήδη πρακτικά εφαρμόζεται σήμερα», ενώ εκτίμησε ότι η πενταετία αποτελεί «σε όλη την Ευρώπη» μια «δεσμευτική προθεσμία».


Όσοι θα αποκλειστούν προσεχώς από τα κοινωνικά επιδόματα θα δικαιούνται πάντως να λάβουν ένα μεταβατικό επίδομα για τέσσερις εβδομάδες, το οποίο θα χορηγείται εφάπαξ για την κάλυψη βασικών αναγκών τους, όπως η αγορά τροφίμων, η εξασφάλιση ιατρικής περίθαλψης ή στέγης.


Προβλέπεται ακόμη η δυνατότητα χορήγησης δανείων για την κάλυψη των εξόδων επιστροφής των μεταναστών στη χώρα προέλευσής τους, όπου θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λαμβάνουν επιδόματα.


Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει καταρχήν να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο πριν υποβληθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, αντηχούν σε μεγάλο βαθμό τις διεκδικήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος διεξάγει προεκλογική εκστρατεία για να αποφευχθεί το λεγόμενο Brexit, ενόψει του δημοψηφίσματος του Ιουνίου. Ο συντηρητικός Βρετανός πρωθυπουργός επιδιώκει με τον τρόπο αυτό τη μείωση των αφίξεων μεταναστών εργαζομένων από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ στο βρετανικό έδαφος.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Να χαρώ εγώ ενωμένη Ευρώπη!...Ρε παιδιά δεν το διαλύουμε να βρει ο καθένας τον δρόμο του, την ησυχία του και με ό,τι έχει ο καθένας να πορευτεί;Αυτό το πράμα που ονόμασαν ευρωπαϊκή ένωση καταρρέει και πολύ φοβάμαι πως εμείς είμαστε από εκείνους που τα σύντριμμα θα μας καταπλακώσουν κανονικά.Εκτός και αν για κάποιο λόγο την τελευταία στιγμή φανούμε, απλώς, τυχεροί.
Το πρόβλημά τους αυτή την στιγμή σε Γερμανία και Αγγλία είναι οι τσιγγάνοι από Βουλγαρία και Ρουμανία οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το ότι οι χώρες τους είναι μέλη της ΕΟΚ ηγαίνουν εκεί ελεύθερα και ζουν ζωή χαρισάμενη από τα επιδόματα.