N.Δ.: Τα δώσαμε όλα και δεν πήραμε τίποτα

N.Δ.: Τα δώσαμε όλα και δεν πήραμε τίποτα Facebook Twitter
8

 Ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης, που οδήγησε στο αποτέλεσμα του Eurogroup, αποδίδει, με ανακοίνωσή της, η ΝΔ. 

 «Η Κυβέρνηση καθυστέρησε επί επτά μήνες την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, φόρτωσε πολύ βαριά μέτρα στους Έλληνες, πρόσθεσε νέες επώδυνες και ταπεινωτικές υποχρεώσεις στη χώρα, όπως το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, επέβαλε μόνιμα μνημόνια με τον "κόφτη", και φούσκωσε τις οφειλές του Κράτους στους ιδιώτες. "Τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα! Γιατί; Διότι είναι παντελώς αναξιόπιστη» αναφέρει συγκεκριμένα.

   Ακολούθως και αποτιμώντας το χθεσινό Eurogroup υποστηρίζει:

   1ον: Η αξιολόγηση, που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, κάτι που δεν έγινε με ευθύνη της Κυβέρνησης, ολοκληρώθηκε. Ή μάλλον σχεδόν ολοκληρώθηκε. Γιατί υπάρχουν και άλλα "κρυφά" προαπαιτούμενα, τα οποία ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί.

   Σε κάθε περίπτωση, αυτή η καθυστέρηση:

   * "Φούσκωσε" τον λογαριασμό των μέτρων, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν ήδη ψηφιστεί 9 δισ. ευρώ μέτρα

   * Πρόσθεσε νέες υποχρεώσεις στη χώρα μας, πέραν των όσων προβλέπονταν στο τρίτο Μνημόνιο, όπως είναι η δημιουργία του νέου, αιώνιου "Υπερταμείου" αποκρατικοποιήσεων

   * Προσέθεσε ένα συμπληρωματικό, τέταρτο Μνημόνιο και μέσω αυτού έναν πρόσθετο, οριζόντιο και μόνιμο "κόφτη" μισθών και συντάξεων

   * Διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες κατά 80% από τις αρχές του 2015.

   2ον: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έγινε με το λάθος μείγμα μέτρων, ως αποτέλεσμα των ιδεοληψιών της κυβέρνησης.

 Νέοι φόροι, περισσότεροι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, εξοντωτικές εισφορές, που πλήττουν όλους τους Έλληνες, κυρίως όμως τους ασθενέστερους οικονομικά.

Και όπως έχει ήδη αποδειχθεί και από το πρώτο Μνημόνιο, αυτό το μείγμα μέτρων είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο. Θα οδηγήσει, με βεβαιότητα, στην μελλοντική ενεργοποίηση του "κόφτη".

3ον: Η δόση που συνοδεύει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπολείπεται σημαντικά του ποσού που είχε προγραμματιστεί να λάβει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Και μάλιστα αυτή θα δοθεί σταδιακά, υπό προϋποθέσεις και νέα προαπαιτούμενα. Ένα κομμάτι αυτής, και μάλιστα το μικρότερο, θα αποπληρώσει μόνο μέρος από τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Είναι προφανές ότι η συνολική τους αποπληρωμή μετατίθεται, στην καλύτερη περίπτωση, για το 2017, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

4ον: Η ρύθμιση για το χρέος παραμένει ασαφής, είναι αβέβαιη, τελεί υπό προϋποθέσεις και είναι μελλοντική. Ενώ τα μέτρα για τους πολίτες, για τα επόμενα αρκετά χρόνια, είναι επώδυνα και συνεχώς αυξάνονται. Σε κάθε δε περίπτωση η ρύθμιση αυτή συνοδεύεται από τη διατήρηση υψηλών δημοσιονομικών πλεονασμάτων για μακρά χρονική περίοδο, ενώ δεν γίνεται καθόλου λόγος για την εξέλιξη του μεγέθους χρέος/ΑΕΠ. Η Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τα μόνιμα μνημόνια, την ταπεινωτική απώλεια εθνικής αξιοπρέπειας, την υπερφορολόγηση και την απώλεια 21 δις ευρώ εθνικού πλούτου που χάθηκαν εξαιτίας των πράξεων και παραλείψεών της.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Με μεταρρυθμίσεις, με μείωση των δαπανών και των φόρων, για να έρθουν επενδύσεις, δουλειές, ανάπτυξη. Αυτά που η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Απαξιω και να σχολιασω πλεον ανακοινωσεις οπως αυτη,ειδικα οταν προερχονται απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,τα κομματα δηλαδη τα οποια εχουν σχεδον ολοκληρωτικα την ευθυνη για το συστημα νεποτισμου,αναξιοκρατιας και διαφθορας το οποιο δημιουργησαν και συντηρησαν επι δεκαετιες.Μεσω αυτων οδηγηθηκαμε στην πτωχευση,στα μνημονια και στην τωρινη καταστροφη της οικονομιας και της πλειονοτητας των πολιτων της χωρας.Ισως και της ιδιας της χωρας.Αφηνω να σχολιασθουν απο καποιον αλλο,γνωστο τοις πασι."Ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι κατεσθιετε τας οικιας των χηρων και προφασει μακρα προσευχομενοι δια τουτο ληψεσθε περισσοτερον κριμα......ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι καθαριζετε το εξωθεν του ποτηριου και της παροψιδος εσωθεν δε γεμουσιν εξ αρπαγης και ακρασιας"""Κατα Ματθαιον , 23.Για τον Συριζα,ομως,οχι απλα δεν απαξιω να σχολιασω,αλλα υποχρεουμαι να πω κατι σημαντικο.Ποτε στην ελληνικη πολιτικη ιστορια δεν υπηρξε τοσο μεγαλη στροφη,τοσο ολοκληρωτικη αναιρεση υπεσχημενων,τοσο πληρης ανατροπη ιδεολογικου υποβαθρου στην εφαρμογη του,τοσο θεαματικη πολλιτικη μεταλλαξη σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα.Ποτέ.Και ολα αυτα με γνωμονα κατι γνωστο σε ολες τις πολιτικες παραταξεις.Την διατηρηση της εξουσιας.Και μεσον την γνωστη μεθοδο "μετονομασιας"της συμφορας σε θριαμβο.Ας αποδεχθουμε,λοιπον,το προφανες.Οτι ο συνεταιρισμος των ασχετων,διεφθαρμενων,ανικανων, ιδιοτελων,υποκριτων και φαυλων,ο και αποκαλουμενος "ελληνικο πολιτικο συστημα",σχεδον ολοκληρωσε ,πλεον,το εργο του.Μετετρεψε τελικα την χωρα σε οικονομικη αποικια και προτεκτορατο.Χωρις εθνικη περιουσια, φωνη, ,κυριαρχια,και δικαιωματα.Ας τους 'συγχαρουμε' λοιπον για την επιτυχια αυτη με τον δεοντα τροπο.Οποτε προκυψει η ευκαιρια.
Αυτη ειναι και η βασικοτερη διαφορα μας ,αγαπητε Skeletor.Εγω δεν εμαθα ποτε μου,δεν θελησα ποτε να μαθω, να κανω διαχωρισμο σκουπιδιων σε "ανακυκλωσιμα η μη".Για μενα τα πασης φυσεως σκουππιδια ηταν,ειναι και θα παραμεινουν αυτο και μονον.Σκουπιδια.Ας τα ξεχωρισουν αλλοι σε "πιθανως ωφελιμα δια της ανακυκλωσεως η μη".Στο μετρο που με αφορα τα πασης φυσεως σκουπιδια θα επρεπε να εχουν δυο μονον "καταληξεις'.Την ταφη η την καυση.
Κακώς Λάμπρο. Αυτή η λογική είναι αφοριστική και μηδενιστική.Και για τέτοιες λογικές, σας αξίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι χειρότερο μπορεί να φέρουν τέτοιες λογικές στην Ελλάδα.
"Μας αξιζει" skeletor ? "Μας" αξιζει ; Εισαι βεβαιος οτι συμφωνεις με αυτο που εγραψες ;Εν πασει περιπτωσει τα περι αφοριστικης και μηδενιστικης λογικης ερχονται σε αντιθεση με την ιδια την λογικη,με την ηθικη,με τον νομο,αλλα και με την λαικη σοφια.Διοτι ,ακομη και αν δεν ειναι "ολοι ιδιοι"--που ασφαλως και δεν ειναι--το βασικο χαρακτησριστικο της "φυλης"των πολιτικων στην οποια αναφερθηκα ειναι οτι χαρακτηριζονται απο την "λατρεια της εξουσιας".Ας διαφερουν σε αρκετα αλλα.Διοτι ο λαος μας λεει με σαφηνεια οτι :"Ασπρος λυκος,μαυρος λυκος,ολοι οι λυκοι μια γενια".
Μολις συνειδητοποιησα μιαν ακομη βασικη διαφορα μας skeletor.Η οποια εγκειται στο οτι εγω,ο οποιος ημουν και παραμενω ενας ανεξαρτητα σκεπτομενος ανθρωπος ο οποιος ενω ουδεποτε ειχε την παραμικρη σχεση με καποιο πολιτικο κομμα,ουδεποτε αμφισβητησα το δικαιωμα καποιου αλλου να ειναι οπαδος καποιου κομματος.Θα ειχα καθε λογικο επιχειρημα να το κανω,ειδικα για οσους υποστηριξαν-και υποστηριζουν-ενα απο τα δυο τεως κομματα εξουσιας,το ΠΑΣΟΚ κια την Ν.Δ.,διοτι αυτα κατεστρεψαν την χωρα με 40 χρονια διεφθαρμενης και ανικανης διακυβερνησης και την οδηγησαν στην χρωκοπια ,της επιπτωσεις της οποιας υφισταμαι και εγω οπως οι περισσοτεροι πολιτες.Θα ειχα καθε δικαιωμα να απευθυνομαι προς αυτους λεγοντας τους "καλα να παθετε και να ψοφησετε αφου με δικη σας εκλογικη ευθυνη μας βρηκε η συμφορα".Και να τους λουζω με υβριστικους χαρακτηρισμους.Ομως δεν το εκανα ,και ουτε θα το κανω,ποτε.Το πολυ πολυ να επισημανα το λαθος τους.Επιπροσθετα δε εχω "λουσει πατοκορφα"αρκετες φορες την κυβερνηση του Συριζα για την ανικανοτητα του και την ασυνεπεια λογων και εργων του.Χαρακτηριζω,ομως, και κρινω πολυ σκληρα τον Συριζα.Οχι οσους τον ψηφισαν.Ο'τι ακριβως εκανα και για τους ψηφοφορους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.Τιποτε αλλο.Εσυ αντιθετα βγαζεις ενα μονομερες μενος τρομερων διαστασεων κατα των ψηφοφορων του Συριζα,το οποιο φτανει σε εξωπραγματικα επιπεδα,της μορφης "βρε Συριζα μεχρι να λυωσετε" !!Και ομως....Εγω ουδεποτε σε εκρινα για τις οποιες επιλογες σου.Ουτε κατ'ελαχιστον.Εσυ το κανεις συστηματικα -τωρα τελευταια εμμεσα,βεβαια-απευθυνομενος προς εμενα ,χωρις να επηρεαζεσαι καν απο το γεγονος οτι ουδεποτε εχω υποστηριξει τον Συριζα,διδοντας μου μαλιστα και τις "ευχες"που προανεφερα !!!Ειναι μια αξιοπροσεκτη διαφορα,δεν νομιζεις ;
Φούσκωσε" τον λογαριασμό των μέτρων, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν ήδη ψηφιστεί 9 δισ. ευρώ μέτρα Και που είσαι ακόμα!! Δεν τελειώσαμε. Έχει ΚΑΙ ΑΛΛΑ προαπαιτούμενα. Αλλά δεν πειράζει, ας τα πληρώσει ο βλάκας ο λαός και να σκάσει.