7 σημάδια που στέλνει το σώμα σας, όταν δεν πίνετε αρκετό νερό

7 σημάδια που στέλνει το σώμα σας, όταν δεν πίνετε αρκετό νερό Facebook Twitter
Το σώμα μας «μιλάει», όταν διψάει, αλλά μπορεί να μην αναγνωρίζουμε τα σημάδια
6

Για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας, σχεδόν κάθε μέρα γράφονται κατεβατά σε περιοδικά υγείας και επιστημονικές επιθεωρήσεις: το να πίνουμε τις σωστές ποσότητες νερού, μας κρατά υγιείς και μας προστατεύει από πολλά, ωστόσο το ξεχνάμε. Ή ακόμη χειρότερα, πειθόμαστε πως ό,τι άλλο πίνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας – καφέδες, αναψυκτικά, χυμούς – μπορεί να υποκαταστήσει το νερό, οπότε δεν χάθηκε κι ο κόσμος, αν δεν πιούμε ούτε μισό ποτηράκι.

 

Και επειδή, το σώμα μας «μιλάει», όταν διψάει, αλλά μπορεί να μην αναγνωρίζουμε τα σημάδια, αν έχετε παρατηρήσει κάτι απ’ όσα ακολουθούν, ήρθε η ώρα να αυξήσετε τα ποτήρια νερού που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα.

 

1.

Ξηροστομία

Αν αισθάνεστε το στόμα σας να κολλάει, τα χείλη και τη γύρω περιοχή να ξεφλουδίζουν συχνά και να πονάνε, ειδικά μετά την κατανάλωση αλμυρών ή αναψυκτικών, ήρθε η ώρα να ελαττώσετε τα πρώτα και να πιείτε περισσότερο νερό άμεσα.

 

2.

Μάτια που τσούζουν και «τραβάνε»

Σε συνδυασμό με τις λίγες ώρες ύπνου καθημερινά είναι η αιτία που νιώθετε τα μάτια σας να «καίνε» και να κλείνουν. Ο οργανισμός, τις ώρες που κοιμόμαστε, εξαντλεί τα αποθέματα νερού στο σώμα, γι’ αυτό και συνήθως μετά από hang over ή ξενύχτια νιώθουμε διψασμένοι και με μάτια που «τραβάνε».

 

3.

Πόνοι στα κόκκαλα και όλο το σώμα

Μην τα αποδίδετε όλα στον καιρό και την υγρασία της εποχής. Οι αρθρώσεις «ζητάνε» νερό και δεν τις «ακούτε», με αποτέλεσμα να πονάτε παντού και συνήθως τις πρωινές ώρες, όταν επιχειρείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και αισθάνεστε απίστευτα «πιασμένοι»

 

4. 

Αρρωσταίνετε πιο εύκολα, συνέρχεστε δυσκολότερα

Ο αφυδατωμένος οργανισμός ενός ανθρώπου που ταλαιπωρείται από κάποιο κρυολόγημα ή μία γρίπη συνέρχεται πολύ πιο αργά από έναν οργανισμό που φροντίζει να ενυδατώνεται συχνά.

 

5.

Νιώθετε κουρασμένοι και μονίμως νυσταγμένοι

Πέρα από τα εξαντλητικά ωράρια και τις απαιτητικές δουλειές, πολλές φορές για το αίσθημα κόπωσης ευθύνεται και η δίψα. Το νερό αναζωογονεί το σώμα με πολλούς τρόπους.

 

6.

Πρόωρη γήρανση

Ναι, το viral πείραμα της γυναίκας που ξεκίνησε να πίνει συστηματικά 2 λίτρα νερό την ημέρα για περίπου 6 μήνες και μετά συνέκρινε φωτογραφίες της πριν και μετά την κατανάλωση νερού, έχει δόση αλήθειας. Εκείνες οι ρυτίδες, που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο μέτωπο ή φαίνονται πιο τονισμένες, οφείλονται και στο ότι δεν πίνετε νερό.

 

7.

Έχετε φτάσει μέχρι εδώ, αναζητώντας πιθανά σημάδια

Αν πίνατε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, δεν θα διαβάζατε μέχρι το τέλος αυτό το κείμενο. Ανησυχείτε και κάνετε πολύ καλά, γιατί κάπως έτσι θα αποφασίσετε να βάλετε κι άλλο νερό στο ποτήρι σας.

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

6 σχόλια