7 σημάδια που στέλνει το σώμα σας, όταν δεν πίνετε αρκετό νερό

7 σημάδια που στέλνει το σώμα σας, όταν δεν πίνετε αρκετό νερό Facebook Twitter
Το σώμα μας «μιλάει», όταν διψάει, αλλά μπορεί να μην αναγνωρίζουμε τα σημάδια
6

Για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού μας, σχεδόν κάθε μέρα γράφονται κατεβατά σε περιοδικά υγείας και επιστημονικές επιθεωρήσεις: το να πίνουμε τις σωστές ποσότητες νερού, μας κρατά υγιείς και μας προστατεύει από πολλά, ωστόσο το ξεχνάμε. Ή ακόμη χειρότερα, πειθόμαστε πως ό,τι άλλο πίνουμε κατά τη διάρκεια της μέρας – καφέδες, αναψυκτικά, χυμούς – μπορεί να υποκαταστήσει το νερό, οπότε δεν χάθηκε κι ο κόσμος, αν δεν πιούμε ούτε μισό ποτηράκι.

 

Και επειδή, το σώμα μας «μιλάει», όταν διψάει, αλλά μπορεί να μην αναγνωρίζουμε τα σημάδια, αν έχετε παρατηρήσει κάτι απ’ όσα ακολουθούν, ήρθε η ώρα να αυξήσετε τα ποτήρια νερού που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα.

 

1.

Ξηροστομία

Αν αισθάνεστε το στόμα σας να κολλάει, τα χείλη και τη γύρω περιοχή να ξεφλουδίζουν συχνά και να πονάνε, ειδικά μετά την κατανάλωση αλμυρών ή αναψυκτικών, ήρθε η ώρα να ελαττώσετε τα πρώτα και να πιείτε περισσότερο νερό άμεσα.

 

2.

Μάτια που τσούζουν και «τραβάνε»

Σε συνδυασμό με τις λίγες ώρες ύπνου καθημερινά είναι η αιτία που νιώθετε τα μάτια σας να «καίνε» και να κλείνουν. Ο οργανισμός, τις ώρες που κοιμόμαστε, εξαντλεί τα αποθέματα νερού στο σώμα, γι’ αυτό και συνήθως μετά από hang over ή ξενύχτια νιώθουμε διψασμένοι και με μάτια που «τραβάνε».

 

3.

Πόνοι στα κόκκαλα και όλο το σώμα

Μην τα αποδίδετε όλα στον καιρό και την υγρασία της εποχής. Οι αρθρώσεις «ζητάνε» νερό και δεν τις «ακούτε», με αποτέλεσμα να πονάτε παντού και συνήθως τις πρωινές ώρες, όταν επιχειρείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι και αισθάνεστε απίστευτα «πιασμένοι»

 

4. 

Αρρωσταίνετε πιο εύκολα, συνέρχεστε δυσκολότερα

Ο αφυδατωμένος οργανισμός ενός ανθρώπου που ταλαιπωρείται από κάποιο κρυολόγημα ή μία γρίπη συνέρχεται πολύ πιο αργά από έναν οργανισμό που φροντίζει να ενυδατώνεται συχνά.

 

5.

Νιώθετε κουρασμένοι και μονίμως νυσταγμένοι

Πέρα από τα εξαντλητικά ωράρια και τις απαιτητικές δουλειές, πολλές φορές για το αίσθημα κόπωσης ευθύνεται και η δίψα. Το νερό αναζωογονεί το σώμα με πολλούς τρόπους.

 

6.

Πρόωρη γήρανση

Ναι, το viral πείραμα της γυναίκας που ξεκίνησε να πίνει συστηματικά 2 λίτρα νερό την ημέρα για περίπου 6 μήνες και μετά συνέκρινε φωτογραφίες της πριν και μετά την κατανάλωση νερού, έχει δόση αλήθειας. Εκείνες οι ρυτίδες, που εμφανίστηκαν ξαφνικά στο μέτωπο ή φαίνονται πιο τονισμένες, οφείλονται και στο ότι δεν πίνετε νερό.

 

7.

Έχετε φτάσει μέχρι εδώ, αναζητώντας πιθανά σημάδια

Αν πίνατε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, δεν θα διαβάζατε μέχρι το τέλος αυτό το κείμενο. Ανησυχείτε και κάνετε πολύ καλά, γιατί κάπως έτσι θα αποφασίσετε να βάλετε κι άλλο νερό στο ποτήρι σας.

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια