Mε πόσους ανθρώπους έχετε κάνει σεξ;

Mε πόσους ανθρώπους έχετε κάνει σεξ; Facebook Twitter
21

via

Με πόσους ανθρώπους έχετε κοιμηθεί; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και πολλές φορές ρήξεις σε ζευγάρια, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει ιδανική απάντηση. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να αισθάνονται ιδιαίτερα άβολα όταν το θέμα αυτό έρχεται προς συζήτηση με τον σύντροφό τους. Συνήθως στην απάντηση υποβόσκει ο φόβος ότι κάποιος θα κριθεί είτε για το ότι είναι «άπειρος» είτε γιατί μπορεί να είναι «επιπόλαιος», ή ακόμη χειρότερα, πολύ «εύκολος».

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ό αριθμός που δίνει μια γυναίκα θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί τρία ώστε να βρεθεί η πραγματική απάντηση, και ο αριθμός των συντρόφων με τις-τους οποίους ισχυρίζεται ότι έχει κοιμηθεί ένας άνδρας, θα πρέπει να διαιρεθεί με το τρία.

Το τι είναι «φυσιολογικό» διαμορφώνεται από τις δικές μας πολύ διαφορετικές εμπειρίες και αξίες. Όποιος και αν είναι ο δικός σας αριθμός, μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους φίλους σας, τους συνεργάτες ή τις κοινωνικές προσδοκίες

Ποιος όμως είναι ο μέσος αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων; Μιλώντας με απλά μαθηματικά, ο αριθμός αυτός δεν υπάρχει. Σύμφωνα με έρευνα του 2010 για την Υγεία στην Αγγλία, ο μέσος αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων ήταν 9,3 για τους άνδρες και 4,7 για τις γυναίκες. Ωστόσο, στην Εθνική Έρευνα του 2013 για τον Σεξουαλικό τρόπο σκέψης και ζωής (Natsal) ο μέσος όρος ήταν 11,7 για τους άνδρες και 7,7 για τις γυναίκες.

Στην έκθεση του The Way We Are Now για το 2014, διαπιστώνουμε ότι το 31% των ανδρών και 21% των γυναικών που συμμετείχαν, είχαν κάνει σεξ με περισσότερα από δέκα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους. Ίσως λόγω της πιο φιλελεύθερης στάσης και τον αριθμό των ετών που είναι σεξουαλικά ενεργοί, ο αριθμός των συντρόφων σε άτομα ηλικίας από 35 έως 44 κορυφώθηκε, με πάνω από το ένα πέμπτο αυτής της ηλικιακής ομάδας, να κάνει λόγο για 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους.

Σε αντίθεση, μόνο το 9% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών δήλωσαν ότι είχαν 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό αναμφίβολα πηγαίνει χέρι-χέρι με τον τρόπο που η κοινωνία αλλάζει.

Άλλα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι ένα 8% δεν είχε ποτέ σεξουαλικό σύντροφο και ένα 17% δήλωσε ότι είχε μόνο έναν. Η έρευνα καταλήγει ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Ένας μέσος ή χαμηλός αριθμός συντρόφων, που μπορεί να θεωρείται φυσιολογικός για κάποιον, για έναν άλλο, φαίνεται τρομακτικά μεγάλος.

Το τι είναι «φυσιολογικό» διαμορφώνεται από τις δικές μας πολύ διαφορετικές εμπειρίες και αξίες. Όποιος και αν είναι ο δικός σας αριθμός, μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους φίλους σας, τους συνεργάτες ή τις κοινωνικές προσδοκίες. Δεν είναι διαγωνισμός.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ