«Εισόδημα κοινωνικής ένταξης» ενέκρινε η κυβέρνηση της Ιταλίας

«Εισόδημα κοινωνικής ένταξης» ενέκρινε η κυβέρνηση της Ιταλίας Facebook Twitter
1

Η κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι ενέκρινε σήμερα το λεγόμενο «εισόδημα κοινωνικής ένταξης», το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα μηνιαίο βοήθημα για περίπου δύο εκατομμύρια Ιταλούς.

Οι λεπτομέρειες αυτής της πρωτοβουλίας θα πρέπει να καθοριστούν τις ερχόμενες εβδομάδες, αλλά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο «εισόδημα ένταξης» οι πολίτες με ετήσιες απολαβές οι οποίες δεν ξεπερνούν τις έξι χιλιάδες ευρώ.

Το μηνιαίο ύψος του εισοδήματος κοινωνικής ένταξης (reddito di inclusione sociale) ορίστηκε στα 485 ευρώ και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό και οικογένειες που είναι ιδιοκτήτριες ακινήτου, οι οποίες, όμως, δεν διαθέτουν άλλες πηγές οικονομικής στήριξης. «Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια δέσμευσή μας υπέρ της αξιοπρέπειας των πολιτών, ώστε να ελευθερωθούν από την πίεση της ανάγκης», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

«Η οικονομική κρίση που ζήσαμε ήταν η μεγαλύτερη που σημειώθηκε μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ενάμιση εκατομμύριο οικογένειες ζουν σε κατάσταση φτώχειας», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ένα από τα κύρια στοιχεία του νέου εισοδήματος ένταξης είναι ότι θα συνεχίζει να καταβάλλεται και για μερικούς μήνες αφότου ο δικαιούχος καταφέρει να βρει μια θέση εργασίας. Μια κίνηση που στοχεύει στο να προσφερθεί ένα έμμεσο κίνητρο για την αύξηση της απασχόλησης. Συνολικά, όμως, οι πολίτες οι οποίοι στην Ιταλία βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Η 43χρονη αποκάλυψε την περίοδο όπου αντιμετώπιζε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και παράλληλα έπρεπε να ανταποκρίνεται και στις δημόσιες υποχρεώσεις της ως Δούκισσα του Σάσεξ
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Η νομική διαμάχη του με το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε το 2020, όταν η επιτροπή RAVEC αποφάσισε ότι, εφόσον δεν είναι πλέον «ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας», δεν δικαιούται κρατική φύλαξη
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δύο άτομα φυλακίστηκαν στο Λονδίνο για ξέπλυμα £6,6 εκατ. μέσω ψεύτικης εξαγωγικής εταιρείας και κρυπτονομισμάτων. Εμπλέκονται Ουκρανία και Ρώσος ενορχηστρωτής.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μπράβο (και πάλι) στους Ιταλούς. Αποδεικνύουν ότι ακόμα και σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, μπορεί μία χώρα να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος αρκεί να μην πλιατσικολογει και να μην χτίζει κομματικούς στρατούς. Αντίστοιχα η Κύπρος έχει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ κι άλλες χώρες επενδύουν σε τέτοια μέτρα στήριξης των πολιτών.Εδώ η ελληνική κυβέρνηση αναδιανέμει τον ιδρώτα σας σε μούφα κρατικούς οργανισμούς, διαστημικές υπηρεσίες, Καρανίκες, τρολάκια, ταξίδια και.διακοπες με φιλους και συγγενείς.Καλό Πάσχα.