To τρίτο φύλο αναγνώρισε επίσημα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας

To τρίτο φύλο αναγνώρισε επίσημα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας Facebook Twitter
EPA
1

Η ανώτατη δικαστική αρχή της Γερμανίας ζήτησε σήμερα να θεσμοθετηθεί ένα «τρίτο φύλο» στα πιστοποιητικά γέννησης, κάτι που αναμένεται να κάνει τη χώρα την πρώτη στην Ευρώπη που αναγνωρίζει κάτι τέτοιο επισήμως.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε διορία στο γερμανικό κοινοβούλιο ως «το τέλος του 2018» να ψηφίσει τη θεσμοθέτηση «του τρίτου φύλου» στα πιστοποιητικά γέννησης, δίπλα στα «άρρεν» και «θήλυ».

Από τον Μάιο του 2013 οι γονείς στη Γερμανία μπορούσαν να μην συμπληρώνουν το πεδίο του φύλου στα πιστοποιητικά γέννησης, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να το συμπληρώσουν αργότερα μόνοι τους, να επιλέγουν μεταξύ αρσενικού και θηλυκού ή να προτιμήσουν την επιλογή του ακαθόριστου φύλου.

Ωστόσο το ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε αρνηθεί τον Αύγουστο του 2016 να κάνει ένα βήμα πάρα πέρα και να αναγνωρίσει τη νομική υπόσταση ενός τρίτου φύλου, κρίνοντας ότι αυτό «δεν θα ήταν νόμιμο». Είχε απορρίψει το αίτημα ενός μεσοφυλικού ατόμου, που γεννήθηκε το 1989 και είχε καταγραφεί ως «θήλυ».

Το πρόσωπο αυτό, με τη βοήθεια μιας οργάνωσης που στηρίζει το τρίτο φύλο, στράφηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο. Παρουσίασε μάλιστα στο δικαστήριο τη χρωμοσωμική ανάλυση των γιατρών που αποδείκνυε ότι δεν ήταν ούτε άνδρας ούτε γυναίκα.

Αν οι Γερμανοί βουλευτές ακολουθήσουν την απόφαση του δικαστηρίου, τότε η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα αναγνωρίζει επισήμως τρίτο φύλο.

Με πληροφορίες από AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM