Να τι συνέβη όταν το πανάκριβο και πιο πολυπόθητο sneaker της χρονιάς αποκαλύφθηκε πως φτιάχνεται πλέον στην Κίνα

Να τι συνέβη όταν το πανάκριβο και πιο πολυπόθητο sneaker της χρονιάς αποκαλύφθηκε πως φτιάχνεται πλέον στην Κίνα Facebook Twitter
8

Το Triple S του οίκου Balenciaga ανακηρύχθηκε το πιο δημοφιλές αθλητικό παπούτσι του 2017, έκανε τάση καθώς ήδη πολλοί σχεδιαστές ετοιμάζουν τη δική τους εκδοχή για chunky sneaker και εξακολουθεί να είναι ο διακαής -πανάκριβος- πόθος για τους λάτρεις της μόδας.

Ωστόσο, οι φανς που περιμένουν να αποκτήσουν ένα ζευγάρι αξίας 850 δολαρίων, θα εκπλαγούν από το γεγονός ότι οι πιο πρόσφατες εκδόσεις δεν θα γράφουν Made in Italy, αλλά Made in China.

Να τι συνέβη όταν το πανάκριβο και πιο πολυπόθητο sneaker της χρονιάς αποκαλύφθηκε πως φτιάχνεται πλέον στην Κίνα Facebook Twitter

Η κίνηση προκάλεσε σοκ σε πολλούς που ήδη αγόρασαν τα νέα μοντέλα, καθώς η αλλαγή στον κατασκευαστή δεν αποκαλύφθηκε και δεν  ανακοινώθηκε ρητά από τον Balenciaga.

Το "Made in China" για τη μόδα σίγουρα δεν είναι ίσο σε πρεστίζ με αυτό της Iταίλίας, ακόμη και αν υπάρχουν λόγοι κάτι τέτοιο να θεωρείται άδικο.

 

Αυτές οι έννοιες της δεξιοτεχνίας και της ποιότητας επηρεάζουν καθημερινά εκατομμύρια αποφάσεις στο χρηματιστήριο της μόδας και τοποθετούν τα πολυτελή προϊόντα ψηλά ή χαμηλά στη λίστα αγορών.

Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο καθώς οι κριτικές στο Reddit και το YouTube είναι πολλές και όλες στρέφονται εναντίον του οίκου ο οποίος τελικά σχεδόν αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση.

Να τι συνέβη όταν το πανάκριβο και πιο πολυπόθητο sneaker της χρονιάς αποκαλύφθηκε πως φτιάχνεται πλέον στην Κίνα Facebook Twitter

Ο οίκος απάντησε πως έχει μεταφέρει την παραγωγή κατασκευής του παπουτσιού Triple S από την Ιταλία στην Κίνα καθώς εκεί του δίνεται η δυνατότητα να παράγει ένα ελαφρύτερο παπούτσι.

Όμως οι αγοραστές της νέας έκδοσης διαφωνούν, αισθάνονται εξαπατημένοι και σημειώνουν πως ήδη υπάρχουν θέματα ποιότητας - κάτι που αν ισχύει είναι μάλλον απαράδεκτο για παπούτσι 850 δολαρίων.

Να τι συνέβη όταν το πανάκριβο και πιο πολυπόθητο sneaker της χρονιάς αποκαλύφθηκε πως φτιάχνεται πλέον στην Κίνα Facebook Twitter

Κάποιοι δημοσιεύουν φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται σημάδια από την κόλλα η κάποιο ελάττωμα στις ραφές. Αλλά, αυτό που έχει εκνευρίσει τους περισσότερους, είναι πως η εταιρία δεν το ανακοίνωσε και πως επιπλέον δεν έριξε την τιμή ούτε δολάριο.

Αν και τεχνικά είναι αδύνατον να είναι κανείς βέβαιος πως το κόστος στη Κίνα είναι μικρότερο από αυτό στην Ιταλία, η κοινή αντίληψη που  επικρατεί στην αγορά είναι πως τα εργοστάσια της Ασίας είναι φθηνότερα.

Μόδα & Στυλ
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jonathan Anderson: Ο χαϊδεμένος της Anna Wintour αναλαμβάνει τον Dior;

Μόδα & Στυλ / Jonathan Anderson: Ο χαϊδεμένος της Anna Wintour αναλαμβάνει τον Dior;

Ορμητικός και αλαζονικός, με μια εντελώς προσωπική ταυτότητα που έχει ορίσει τα τελευταία χρόνια το gender-fluid στυλ, ο Βορειοϊρλανδός σχεδιαστής υπόσχεται μια νέα εποχή στον κορυφαίο οίκο μόδας.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Matthieu Blazy

Μόδα & Στυλ / Matthieu Blazy: Ποιος είναι ο ιδιοφυής designer που επέλεξε η Chanel να την πάει στο μέλλον;

Ανακοινώθηκε επιτέλους πως ο νεαρός Γαλλοβέλγος σχεδιαστής είναι ο εκλεκτός του οίκου Chanel για την (ακέφαλη επί 6 μήνες) κορυφή της υψηλής μόδας, διαψεύδοντας και τα πιο τολμηρά προγνωστικά.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Miu Miu: Ο εμπορικός θρίαμβος μιας φιλότεχνης κυρίας

Μόδα & Στυλ / Miu Miu: Ο εμπορικός θρίαμβος μιας φιλότεχνης κυρίας

Οι «Ιστορίες και Αφηγήτριες», το καλλιτεχνικό δρώμενο που παρουσίασε τέλη Οκτωβρίου στο Παρίσι η Miu Miu ως official partner της Art Basel Paris, αποτελούν το πιο πρόσφατο δείγμα της επιτυχημένης στρατηγικής μάρκετινγκ του ομίλου Prada στη διεθνή αγορά μόδας, η οποία συνδυάζει παιχνιδιάρικο νεο-φεμινισμό με μπόλικη πολιτιστική ευαισθησία. 
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
«Η γιαγιά μου, η Vivienne Westwood, ήταν για πολύ καιρό δυσαρεστημένη»

Μόδα & Στυλ / «Η γιαγιά μου, η Vivienne Westwood, ήταν για πολύ καιρό δυσαρεστημένη»

Η Cora Corré, μοντέλο και ακτιβίστρια, αφοσιωμένη στις αρχές της διάσημης σχεδιάστριας και γιαγιάς της, αποχώρησε από την εταιρεία που φέρει το όνομα εκείνης και καταγγέλλει ενέργειες που προδίδουν την κληρονομιά και τους στόχους της.
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
1. Είναι ΚΑΚΑσχημα.2. Αυτοί που δίνουν 850€ γι' αυτήν την αηδία πρέπει να ανήκουν στους 42 που συγκεντρώνουν τον πλούτο του πλανήτη, οπότε το ποσόν το έχουν για πασατέμπο. Άσ' τους να έχουν κάτι για να διαμαρτύρονται κι αυτοί οι "κακόμοιροι".
Πόσο ανόητος είναι ο (περισσότερος) κόσμος;;... ..έστω αδαής.Ακόμη και φιρμάτα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, αλλά και ηλεκτρονικών ειδών που κατακλύζουν την αγορά ως «very in & trendy», πολύ ακριβά ή λιγότερο ακριβά (ακριβά πάντως), με φαρδιά-πλατιά τα λογότυπα επάνω τους ως επιβεβαιωτικά «παράσημα» του κενού εγώ μας, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι στην Κίνα κατασκευάζονται και σε άλλες ασιατικές, υπανάπτυκτες χώρες με εξευτελιστικό κόστος παραγωγής και κυρίως τρισάθλιες εργασιακές συνθήκες.Το πολύ, πολύ κάποιες μεγάλες εταιρίες να έχουν και κάποια ή κάποιες μικρές μονάδες κατασκευής στον τόπο τους, έτσι για ξεκάρφωμα...Συμπέρασμα: Όχι μόνο τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά κατασκευάζονται και στην ανατολική Ασία...!Υ.Γ.: Οπωσδήποτε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που ακριβώς κατασκευάζονται πολλά «ματωμένα» προϊόντα, όχι απαραίτητα (και μόνο) μεγάλων και ακριβών εταιριών, αλλά και πληθώρας άλλων προϊόντων με οικονομικότερο κόστος αγοράς, τα οποία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση τα αγοράζουμε κατά κόρον. Η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και πολλά χρόνια. Αναφέρομαι, όχι τόσο στην ποιότητα, αλλά πρωτίστως στις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, ακόμη και στην εργασία ανηλίκων, σε μονάδες παραγωγής κυρίως στην ασιατική ήπειρο.
Δεν μπορεί, κάτι θα έχει αυτό το παπούτσι (λέω από μέσα μου) για να είναι τόσο ακριβό. Μάλλον θα είναι πολύ αναπαυτικό, γιατί από εμφάνιση δεν έχω δει μεγαλύτερη αηδία.
Έσφαλα.Αρχικά νόμιζα πως σου δίνουν 850 ευρώ για να τα φορέσεις.Αχ θα ήθελα να ζήσω την ημέρα που ένας οίκος θα λανσάρει τα γουρουνοτσάρουχα και τα ξυλοπάπουτσα και να βλέπω ανθρώπους να τα φοράνε.
850$ για ένα ζευγάρι παπούτσι;Και αλήθεια, τι νόμιζαν κάποιοι; Οι περισσότερες εταιρίες πλέον πάνε Κίνα. Είτε για κινητά, είτε για τηλεοράσεις, είτε για ρούχα.Τώρα για να μην πληρώσει ακριβούς υπαλλήλους, επέλεξε πάμφθηνους εργάτες στην Κίνα.