Frontex: Η μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η Ισπανία

Frontex: Η μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή είναι η Ισπανία Facebook Twitter
Ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λετζερί, υπογράμμισε ότι περίπου 6.000 μετανάστες αποβιβάστηκαν στις ισπανικές ακτές μόνο τον Ιούνιο φέτος, σχεδόν όσοι τους πρώτους έξι μήνες της περυσινής χρονιάς. (EPA/MIGUEL PAQUET)
1

Την ανησυχία ότι η Ισπανία θα μπορούσε να γίνει σιγά σιγά το νέο σημείο άφιξης για τους μετανάστες που προέρχονται από την Αφρική, ενώ άλλοι δρόμοι ετοιμάζονται να κλείσουν, εξέφρασε σήμερα Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) Φαμπρίς Λετζερί υπογράμμισε ότι περίπου 6.000 μετανάστες αποβιβάστηκαν στις ισπανικές ακτές μόνο τον Ιούνιο φέτος, σχεδόν όσοι τους πρώτους έξι μήνες της περυσινής χρονιάς.

«Αν με ρωτάτε ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου τώρα, θα έλεγα η Ισπανία», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ενώ η διαδρομή από τη Λιβύη καθίσταται όλο και πιο δύσκολη λόγω των αυξημένων περιπολιών της λιβυκής ακτοφυλακής, όλο και περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ισπανία από το Μαρόκο.

«Εάν οι αριθμοί συνεχίσουν να αυξάνονται όπως αυξάνονται τώρα, αυτή η διαδρομή θα είναι ολοένα και πιο σημαντική», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα και η Ιταλία παραμένουν επί του παρόντος τα κύρια σημεία άφιξης των μεταναστών, αλλά με πολύ σαφείς μειώσεις εδώ και δύο χρόνια.

Η Ελλάδα, από την οποία πέρασαν περίπου 900.000 μετανάστες το 2015, πέρυσι είδε να φθάνουν στο έδαφός της μόλις 42.000, μετά τη συμφωνία του 2016 με την Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex.

Η Ιταλία δέχτηκε πέρυσι σχεδόν 120.000 μετανάστες, αλλά έπειτα από μια συμφωνία στα μέσα Ιουλίου του 2017 με την ακτοφυλακή της Λιβύης, οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 75%, σύμφωνα πάντα με τη Frontex.

Η Ισπανία δέχτηκε πέρυσι σχεδόν 23.000 μετανάστες, οι μισοί από τους οποίους ήταν Μαροκινοί και πολλοί Αλγερινοί και πολίτες της Ακτής Ελεφαντοστού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Ένοχη η Ελλάδα για τις επαναπροωθήσεις στη Μεσόγειο

Διεθνή / Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ένοχη η Ελλάδα για τις επαναπροωθήσεις στη Μεσόγειο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι η Ελλάδα συμμετείχε σε παράνομες απελάσεις, διατάσσοντας το ελληνικό κράτος να καταβάλει αποζημίωση σε μία γυναίκα
LIFO NEWSROOM
Νέα Υόρκη: Αθώος δηλώνει ο άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε γυναίκα βάζοντάς της φωτιά στο μετρό

Διεθνή / Νέα Υόρκη: Αθώος δηλώνει ο άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε γυναίκα βάζοντάς της φωτιά στο μετρό

Κατηγορείται για φόνο και εμπρησμό - Εφόσον καταδικαστεί, ο άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς τη δυνατότητα αναστολής
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δεν αποκλείει στρατιωτική δράση για τον έλεγχο της Διώρυγας του Παναμά και της Γροιλανδίας

Διεθνή / Ο Τραμπ δεν αποκλείει στρατιωτική δράση για τον έλεγχο της Διώρυγας του Παναμά και της Γροιλανδίας

Ο Τραμπ υποσχέθηκε να αλλάξει την ονομασία του Κόλπου του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής και επανέλαβε το ενδιαφέρον του να μετατρέψει τον Καναδά σε αμερικανικό κράτος
LIFO NEWSROOM
Dry January στις ΗΠΑ: Κορυφαίες εταιρείες εξηγούν γιατί πολλοί Αμερικανοί επιλέγουν πλέον μη αλκοολούχα ποτά

Διεθνή / Dry January στις ΗΠΑ: Κορυφαίες εταιρείες εξηγούν γιατί πολλοί Αμερικανοί επιλέγουν πλέον μη αλκοολούχα ποτά

Το "Dry January" και η πιο χαλαρή προσέγγιση του "Damp January" αναδεικνύουν την τάση προς τη μετριοπαθή κατανάλωση. Οι συμμετέχοντες συχνά υιοθετούν μακροπρόθεσμες αλλαγές στη συμπεριφορά τους, επιλέγοντας να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ και μετά το τέλος της πρόκλησης
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς τα drones μπορούν να δώσουν κατά λάθος χρήσιμες πληροφορίες στον εχθρό

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς τα drones δίνουν κατά λάθος χρήσιμες πληροφορίες στον εχθρό

Τα drones χρησιμοποιούνται τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Ουκρανία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σύγκρουση στην ιστορία - Ο τεράστιος αριθμός τους και ο συνωστισμός επιτρέπουν στον εχθρό να συλλέγει πληροφορίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το 1961 το Μαρόκο είχε πληθυσμό 12 εκ κατοίκους. Σήμερα έχει πληθυσμό 35 εκ, όλοι μουσουλμάνοι. Σημειώστε πως η Ισπανία, σε αντίθεση με την Ιταλία, περιλαμβάνεται στους χάρτες της Daesh σαν τμήμα του ισλαμικού κόσμου (κι η Ελλάδα επίσης). Αν λοιπόν ο νέος, όμορφος και σοσιαλιστής Pedro Sánchez ανοίξει τα σύνορα, πού να υπολογίζω τα ποσοστά της Δεξιάς στις επόμενες εκλογές;Αγαπητοί Σοσιαλιστές, παρακαλώ συνέλθετε. Θα εξαερωθείτε.