Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Η θρησκευτική ουδετερότητα της ελληνικής Πολιτείας και η καθιέρωση της απλής αναλογικής προβλέπονται, μεταξύ άλλων στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση. 

Η Κουμουνδούρου προτείνει, ακόμα, την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους βουλευτές και τη δυνατότητα εκλογής του ΠτΔ και από το λαό.

Η αλλαγή της νομοθεσίας για την ποινική ευθύνη των υπουργών, με κατάργηση της σύντομης παραγραφής των αδικημάτων, είναι επίσης μεταξύ των 16 προτάσεων αναθεώρησης του Συντάγματος που κατέθεσε η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο των προτάσεων παρατίθενται συγκριτικοί πίνακες με τις ισχύουσες και τις προτεινόμενες προς αναθεώρηση διατάξεις του συντάγματος.

Το όλο πνεύμα των προτάσεων κινείται στο πλαίσιο όσων δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση και στις αλλαγές που αφορούν στην προστασία βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια καθώς και τα δίκτυα διανομής τους, που θα υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και θα τελούν υπό δημόσιο έλεγχο.


Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει μόνο τα προς αναθεώρηση άρθρα που προτείνει αλλά και την κατεύθυνση της αναθεώρησής τους και ποιο θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο τους επικαλούμενος απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου που ορίζει ότι η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, θα πρέπει να προσδιορίζει δεσμευτικά και το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων.

Διαβάστε εδώ όλες τις προτάσεις.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Χώρες σαν την Ελλαδα δεν θα έχουν ποτέ θρησκευτική ουδετερότητα γιατί τυχαίνει η συντριπτικη πλειοψηφία των ανθρώπων τους να ανήκει σε ένα δόγμα. Με αλλά λόγια το συγκεκριμένο δόγμα θα δίνει χρωμα σε όλες τις εκδηλώσεις. Λοιπον καθαρα πράγματα, η θρησκευτική ουδετερότητα να ισχύσει γενικά. Δηλαδή η Κυριακή (ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο) να είναι μια μέρα σαν όλες, άρα να πηγαίνουμε στην δουλειά. Τα Χριστούγεννα και το Πασχα ειναι θρησκευτικές εορτες, όποτε οι σχολικές τους αργίες να καταργηθούν. Τι;; οχι;; (Πορεία ΟΛΜΕ με σταυρούς και εξαπτέρυγα)Ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους θα αργήσει πολύ να γίνει. Οταν θα μπορέσει το κράτος να ξεβολευτει από την εξάρτηση του απο την εκκλησία το συζητάμε.
Όσοι πιστεύατε ότι ο Συριζα θα καταργήσει τη μισθοδοσια του κλήρου από το κράτος μη φάτε, έχουμε γλαρόσουπα. Αυτές υπόψην είναι οι τολμηρές προτάσεις για διαχωρισμό εκκλησίας κράτους, δηλαδή περισσότεροι πολιτικοί όρκοι, όπως βασικά γίνεται και τώρα... και με τις υγείες σας.(Εγώ πάντοτε υποστήριζα την αντιδημοφιλή στη lifo άποψη ότι αυτό είναι αδύνατο να γίνει και άρα είναι ένα παραπλανητικό τρικ του Συριζα για τους αφελείς).