ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.3.2019 | 14:23

απόγνωση φαγητού

Γεια σας παιδιά έχω ενα θεμα με το φαγητό και Και τα κιλά μου .τρώω λίγο φαγητό και βάζω Κιλα τι να κάνω πείτε μου ..
12
 
 
 
 
σχόλια
Απαραιτήτως, όπως είπε και η Καραβάν, θα πας σε ενδοκρινολόγο. Επίσης, γράφε τι τρως μεταξύ των γευμάτων σου. Πολύ πιθανόν να εκπλαγεις. Έτσι και μια φίλη μου, έπαιρνε πολλές έξτρα θερμίδες από τσιμπολογηματα υγιεινών σνακς. Μόλις τα έκοψε, έχασε αμέσως βάρος.
Αν δεν ταΐζεις το σώμα σου σωστά δεν χάνεις κιλά γιατί δεν έχει κάτι να μεταβολίσει. Ειναι θέμα μεταβολισμου ξεκάθαρα. Πρέπει να τρως συχνα και σωστά για να χάσεις. Επισκέψου διατροφολόγο να σου δώσει πλάνο. Κι εγω εχασα 13 κιλά τρώγοντας όλη μέρα.
Δεν υπαρχει "τρωω λιγο και βαζω κιλα" όπως και ουτε "τρωω πολυ και δε βαζω κιλα". Οι παραπανω ισχυρισμοι δεν ειναι αληθεις. Στον πρωτο ισχυρισμο το ατομο υποεκτιμα τις θερμιδες που καταναλωνει και στον δευτερο τις υπερεκτιμα. Εσυ μπορει να θεωρεις οτι τρως λιγο ομως η αυξηση του βαρους σου μαρτυρα το αντιθετο.
Μην κάνετε εξαγωγή επιφανειακών συμπερασμάτων χωρίς κανένα στοιχείο. Ένα άτομο με διαταραχές πολυξυστικών ωοθηκών ή υποθυρεοειδισμό μπορεί να τρώει κανονικά ή και λίγο με βάση το μέσο όρο και όμως να βάζει κιλά. Με ρύθμιση του ζητήματος και (μάλλον) φαρμακευτική αγωγή μπορεί να κατορθώσει να ελέγξει το βάρος/όρεξη/μεταβολισμό.Ας μην βιαζόμαστε, ας δει ένας γιατρός πρώτα να αποκλείσει κάποια (συνήθη) νοσήματα κσι κατόπιν βλέπει.
Αναφερομαι παντα σε υγιη ατομα. Calories in - calories out. Αν ενα ατομο δε μετρα ποσες θερμιδες(ενεργεια) περιπου αποδιδει η διατροφη του τοτε δε μπορει να ξερει αν τρωει "λιγο η πολυ" οποτε περαιτερω διερευνηση δεν εχει νοημα. Εσυ αναφερεσαι στην εξαιρεση του κανονα (προβλημα υγειας) λολ
Συνήθως αυτό που λες έχει εφαρμογή σε άντρες που λίγο πολυ έται είναι, calories in calories out. Οι γυναίκες λογω χαμηλότερου ποσοστού μυικης μάζας, μεγαλύτερου ποσοστού λίπους, μεγαλύτερης κατακράτγσγς υγρων, χαμηλότερης μεταβολικής οκανότγτας (λόγω των ανωτέρω) και μηνιαίας ορμονικής αναστάτωσης λόγω μηνιαίου κύκλου, ακόμα κι ιγιέστατη να είναι, είναι πολύ πιο περίπλοκη η εξαγωγή συμπεράσματος για το πόσο καλά χρησιμοποιεί την τροφή που τρώει. Επομένως ακόμα κι ο κανόνας δεν αποτελεί και τόσο κανόνα, λολ.Επίσης οι διαταραχές που αναφέρω (όπως κι η ινσουλινοαντίσταση, που δεν ανέφερα) είναι αρκετά πιο διαδεδομένες απο όσο νομίζεις.
Scroll to top icon