Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα

Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
2
  • Σπονδή. Δικαίως θεωρείται η βασίλισσα της ελληνικής εστιατορικής σκηνής. Με δύο αστέρια Michelin στο ενεργητικό της και μία από τις πιο γοητευτικές αυλές της Αθήνας, είναι αδιαμφισβήτητα η Νο 1 επιλογή, αν επιθυμείτε να γνωρίσετε τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Το μενού ακολουθεί πιστά την εποχή και ο σεφ Άγγελος Λάντος δημιουργεί, με εξαιρετικά έως σπάνια υλικά, πρωτότυπα γευστικά πιάτα που ενθουσιάζουν αλλά και... ξαφνιάζουν: φουαγκρά με πορτοκάλι και σοκολάτα Xocopili με μπαχαρικά. Το μενού «τάπας» σε συστήνει στη φιλοσοφία της κουζίνας.  ☛ Πύρρωνος 5, πλ. Βαρνάβα Παγκράτι, 210 7564021
  • Βαρούλκο. Η περίπτωση του Λευτέρη Λαζάρου είναι ίσως η μοναδική στον χώρο της ελληνικής εστίασης. Είναι ο άνθρωπος που επανεφηύρε τον ρόλο του ψαριού στην ελληνική κουζίνα. Στα πιάτα του, ταπεινά ψαράκια έγιναν βασιλιάδες και συνδυάστηκαν ιδανικά με υλικά της ελληνικής γαστρονομίας. Με διαφορά μία από τις πιο πολύτιμες γαστρονομικές παρουσίες στη χώρα. ☛ Πειραιώς 80, Κεραμεικός, 210 5228400
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • Γαλάζια Hytra. Σκουμπρί σε ζελέ από ξίδι λευκό και κρεμμύδι σε παραλλαγές από τουρσί, μαγειρεμένο σε ζωμό μαϊντανού έως και στη σχάρα, και δίπλα πραλίνα από σουσάμι. Ένα από τα καινούργια καλοκαιρινά πιάτα του αστεράτου σεφ Νίκου Καραθάνου, που είναι σε κέφια και δημιουργικό μαγειρικό οίστρο. Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της αθηναϊκής Ριβιέρας μία από τις σημαντικότερες γαστρονομικές εμπειρίες που μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα στην Αθήνα.   ☛ 6ος όροφος Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, 210 3316767, 217 7071118
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • GB Roof Garden Restaurant. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μπαλκόνια της πόλης. Τα ηνία της κουζίνας κρατά με μαεστρία ο σεφ Αστέριος Κουστούδης. Τα πιάτα εκφράζουν φρεσκάδα, καλή τεχνική με γκουρμέ υπόσταση. Δροσερή, πράσινη σαλάτα, με ιδανικά ψημένες γαρίδες για τους γνήσιους εραστές της ανάλαφρης, θαλασσινής γεύσης.  ☛ Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», πλ. Συντάγματος, 210 3330000
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • Milos Restaurant. Τα πιάτα του σεφ Περικλή Κοσκινά αναδεικνύουν την περίπλοκη απλότητα και τη φρεσκάδα. Αρώματα και γεύσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση. Η κουζίνα ευωδιάζει Ελλάδα. Υποδειγματικό λαβράκι καρπάτσιο, αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι και λεμόνι, κατσούλα με τσίλι και lime. Εξαιρετική τεχνική, καλές δόσεις φαντασίας και μια πρέζα αγάπης συνθέτουν τα πιάτα που θα δοκιμάσετε. ☛ Ξενοδοχείο «Hilton», Βασ. Σοφίας 46, 210 7244400
  • Matsuhisa Athens. Διάσημο ανά τον κόσμο εστιατόριο που σε μυεί στη φιλοσοφία της fusion γιαπωνέζικης κουζίνας του Nobu Matsuhisa. Λιτότητα, φρεσκάδα, λεπτές ισορροπίες που συναντούν σε ιδανικές δόσεις την κάψα και την ένταση της λατινοαμερικάνικης παράδοσης. Η γαστρονομική τέχνη αποκαλύπτεται στο φίνο σασίμι με την καυτερή χαλαπένιο αλλά και στον θρυλικό μαύρο μπακαλιάρο σε den miso, το πιάτο υπογραφή του Nobu. Μοναδική θέση στον κόλπο της Βουλιαγμένης, εκπληκτικά τα κοκτέιλ του διάσημου mixologist Ντέιλ ντε Γκροφ και άψογο σέρβις υπό τη διευθυντική μπαγκέτα του Μιχάλη Λαδά.  ☛ Ξενοδοχείο «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • Vezene. Το mini wagyu burger σε μπριός με φουαγκρά torchon και μαρμελάδα κρεμμύδι είναι μια απίστευτη έκρηξη πληθωρικής νοστιμιάς που εντυπώνεται στη γευστική μνήμη. Το βοδινό μεδούλι πάνω σε μπρουσκέτα προζυμένιου ψωμιού είναι έρωτας κεραυνοβόλος. Εδέσματα με ανατρεπτική έξαψη που ευλογούνται από την ασυμβίβαστη τελειομανία του Αρη Βεζενέ για απόλυτη ποιότητα στα καλοδιαλεγμένα υλικά και σεβασμό στον χειρισμό τους. Νοστιμιά όπως δεν την φαντάζεστε στο πλέον επιτυχημένο νέο άνοιγμα στην Αθήνα την τελευταία τριετία. ☛ Βρασίδα 11, Χίλτον, 210 7232002
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • Βασίλαινας. Ο Βασίλαινας βρίσκεται στα καλύτερά του. Νόστιμο ποιοτικό φαγητό που όχι μόνο δικαιώνει τη διάσημη ιστορία του από το 1920 αλλά «γράφει» νέες, εξαιρετικές, γκουρμέ σελίδες στην καλοκαιρινή ταράτσα του με τις ορτανσίες. Το μενού του σεφ Ρενάτο Μεκόλι διατηρεί τη λογική του table d' hôte με δέκα λαχταριστά πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική στεριά και θάλασσα. Φρέσκο καλαμαράκι σχάρας με καπνιστή μελιτζάνα και πρωταγωνίστρια την αξεπέραστη ταραμοσαλάτα. Θέλεις πάντα να επιστρέφεις. ☛ Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 210 4612457
  • Botrini's. Το μενού του Έκτορα Μποτρίνι είναι ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι. Μικρά κομψοτεχνήματα που αποκαλύπτουν την υψηλή μαγειρική τεχνική και τη φρεσκάδα της Μεσογείου που ξέρει τόσο καλά να χειρίζεται ο Έκτορας. Τον εμπιστεύεσαι όταν προτείνει, στον καταπράσινο κήπο του κομψού εστιατόριου του, ανοιχτό ραβιόλι με τζίντζερ και θαλασσινά. Η αγάπη για τις γεύσεις κορυφώνεται με το γλυκό μονοπάτι της σοκολάτας με σορμπέ εσπεριδοειδών.  ☛ Βασ. Γεωργίου Β' 24Β, Χαλάνδρι, 210 68573243
Γαστρονομική έκρηξη στην Αθήνα Facebook Twitter
  • Funky Gourmet. Το Funky Gourmet είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αστέρι της ελληνικής εστίασης. H Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος, σεφ αμφότεροι, έστησαν το μαγειρικό στρατηγείο τους σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό. Νέοι με γνώση, τεχνική και αγάπη για τη μαγειρική ένωσαν τις δυνάμεις τους, υπερασπίζοντας μια φρέσκια πρόταση. Εδώ η μαγειρική είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, μία μορφή τέχνης. Θα το διαπιστώσεις σε ένα ταρτάρ rib eye με παγωτό μουστάρδας αλλά και στο γαλακτομπούρεκο στους -196° C. Πιάτα που συνδυάζουν γεύση, τεχνική, σκέψη και χιούμορ. ☛ Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 210 5242727
  • Ιsland club restaurant. Ένας από τους σημαντικότερους πόλους διασκέδασης της καλοκαιρινής Αθήνας σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της πόλης. Σημείο συνάντησης επωνύμων και μη, που αναδίδει κοσμοπολίτικο αέρα. Η κουζίνα του εστιατορίου είναι μεσογειακή-δημιουργική, περιλαμβάνει μοντέρνες εκδοχές πιάτων από τις περισσότερες χώρες της Μεσογείου και τελεί υπό την απόλυτη επίβλεψη του έμπειρου και ταλαντούχου σεφ Νίκου Σκλήρα. Ένα κελάρι με πολλές ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, σαμπάνιες και αποστάγματα συμπληρώνει ιδανικά τις γεύσεις της κουζίνας. ☛ 27o χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα, 210 9653563-4

 

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

2 σχόλια