Δέκα μεγάλοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μισούν δικές τους ταινίες.

Δέκα μεγάλοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μισούν δικές τους ταινίες. Facebook Twitter
0

«American History X»
Όταν το 2008, το νεοναζί δράμα με πρωταγωνιστή τον Εdward Norton έλαβε διθυραμβικές κριτικές, ο σκηνοθέτης Tony Kaye είχε ήδη αποκηρύξει το φιλμ, καθώς διαφωνούσε με τις ριζικές επεμβάσεις που έγιναν στην επεξεργασία από τους χρηματοδότες και υπεύθυνους διανομής της New Line. Ο σκηνοθέτης προσπάθησε ακόμα και να αφαιρέσει το όνομά του από τους τίτλους. Υποστήριξε, δε, πως η σκηνοθεσία θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει στον Χάμπτυ Ντάμπτυ.

 

Δέκα μεγάλοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μισούν δικές τους ταινίες. Facebook Twitter

 

«Alien 3»
Ο David Fincher έχει σκηνοθετήσει ταινίες που θεωρούνται πλέον κλασικές: «The Social Network», «Fight Club» και «Gone Girl». Ήρθε, όμως, σε έντονη ρήξη με την 20th Century Fox όταν γύριζε τη συνέχεια του γνωστού sci-fi που απογοήτευσε κοινό και κριτικούς. «Κανείς δεν το μίσησε όσο εγώ και έως τώρα κανείς δεν το έχει μισήσει όσο εγώ» έλεγε το 2009.

 

Δέκα μεγάλοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μισούν δικές τους ταινίες. Facebook Twitter

 

«The Underneath»
Το 1995, ο Steven Soderbergh ένωσε τις δυνάμεις του για δεύτερη φορά με τον ηθοποιό του «Sex, lies and videotape» Peter Gallagher στο ριμέικ του κλασικού νουάρ του 1949. Το ριμέικ ξεχάστηκε εντελώς και η συνεργασία τους απέτυχε παταγωδώς. Ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε πως «δεν συμμετείχε ψυχή τε και σώματι», ενώ χαρακτήρισε την ταινία «χάλια» και παραδέχτηκε «πως το πράγμα είχε στραβώσει από την αρχή».

 

Δέκα μεγάλοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μισούν δικές τους ταινίες. Facebook Twitter

 

«Fear and Desire»
Το αντιπολεμικό δράμα του 1953 ήταν το πρώτο που φιλμ που σκηνοθέτησε ο θρυλικός Stanley Kubrick. Παραμένει μία από τις πλέον ασαφείς ταινίες που έχει γυρίσει. Ακόμα και ο ίδιος έχει μιλήσει με τρόπο καυστικό για την ταινία. Συγκεκριμένα, τη χαρακτήρισε «αδέξια και ακατανόητη αποπειρα» που του θύμιζε παιδική ζωγραφιά κρεμασμένη σε ψυγείο.

 

Δέκα μεγάλοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μισούν δικές τους ταινίες. Facebook Twitter

 

«Woman Wanted»
Ο Kiefer Sutherland ήταν τόσο δυσαρεστημένος από αυτήν τη σκηνοθετική του απόπειρα το 1999 που ζήτησε να αναφερθεί στους τίτλους με το όνομα «Alan Smithee», ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιούν σκηνοθέτες του Χόλιγουντ από το 1968 όταν θέλουν να αποποιηθούν ταινίες τους. Συμπτωματικά, το περιβόητο ψευδώνυμο δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά μετά την κυκλοφορία του «Woman Wanted» και η ταινία ήταν η τελευταία που γύρισε ο εν λόγω σκηνοθέτης.

 

Δέκα μεγάλοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μισούν δικές τους ταινίες. Facebook Twitter

 

«Dune»
Ο David Lynch συμφώνησε να σκηνοθετήσει την καταδικασμένη εξαρχής διασκευή της sci-fi νουβέλας του Frank Herbert μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει απόλυτο δημιουργικό έλεγχο στο επομενο πλάνο του, το κλασικό πλέον «Blue Velvet» του 1986. Αναγκάστηκε, όμως, να απομακρυνθεί λόγω της υπερβολικής ανάμειξης της παραγωγής πριν καν κυκλοφορήσει η ταινία και αργότερα ζήτησε να σβηστεί το όνομά του από κάποια ζενερίκ της ταινίας.

 

Δέκα μεγάλοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μισούν δικές τους ταινίες. Facebook Twitter

 

«Batman & Robin»
Ο George Clooney πρόσφατα απολογήθηκε για το καταστροφικό φιλμ του 1997 και ο σκηνοθέτης Joel Schumacher έχει επίσης μετανιώσει για την ταινία αυτή. Παραδέχεται, δε, ότι ζήλεψε τις τολμηρές και ρεαλιστικές εκδοχές του Μπάτμαν που γύρισε ο Christopher Νόλαν: «Θέλησα απελπισμένα να σκηνοθετήσω το "Dark Knight"», φέρεται να είπε το 2011, «αλλά το στούντιο δεν ήθελε. Δικά τους τα λεφτά, δική τους η δουλειά».

 

Δέκα μεγάλοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μισούν δικές τους ταινίες. Facebook Twitter

 

«Accidental Love»
Ο David O. Russell ξεκίνησε τα γυρίσματα της σακατεμένης κωμωδίας το 2008, πριν φτιάξει το «Fighter», αλλά παραιτήθηκε από το πρότζεκτ δύο χρόνια μετά, λόγω οικονομικών προβλημάτων που καθυστερούσαν την παραγωγή. Τελικά, το φιλμ βγήκε στις αίθουσες το 2015, αλλά ο Ράσελ είχε ήδη ζητήσει να σβηστεί το όνομά του και να χρεωθεί η ταινία στο ψευδώνυμο «Stephen Greene».

 

Δέκα μεγάλοι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ που μισούν δικές τους ταινίες. Facebook Twitter

 

«Fantastic Four»
Ο σκηνοθέτης Josh Trank «ένιψε τας χείρας του» για την επική αποτυχία του καλοκαιρού. «Πριν από έναν χρόνο υπήρχε μια υπέροχη βερσιόν της ταινίας. Θα είχε συγκεντρώσει θαυμάσιες κριτικές. Σίγουρα δεν θα έχετε την ευκαιρία να τη δείτε, αλλά αυτή είναι η αλήθεια» έγραψε στο Τwitter, επιβεβαιώνοντας έτσι φήμες που τον ήθελαν να έρχεται σε απόλυτη ρήξη με την 20th Century Fox κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

 


 

 

 

Οθόνες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γεγονότα της ζωής

Οθόνες / Κασσαβέτης, Σκορσέζε, Ερίθε: 10 άχαστες προβολές στο φετινό Πανόραμα

Πρεμιέρες, παράλληλες εκδηλώσεις, αφιερώματα: Από τις 21 ως τις 27 Νοεμβρίου, οι κινηματογράφοι Τριανόν, Newman και Στούντιο φιλοξενούν το μακροβιότερο αθηναϊκό κινηματογραφικό φεστιβάλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πάνος Χ. Κούτρας: Queer before it was cool, νυν και αεί

Οθόνες / Πάνος Χ. Κούτρας: Queer before it was cool, νυν και αεί

Ο αγαπημένος Έλληνας σκηνοθέτης ξεδίπλωσε σημαντικές στιγμές από τη ζωή και την πορεία του και αφηγήθηκε πολύτιμες ιστορίες που διαμόρφωσαν το queer σινεμά του στο φετινό Iconic Talks Powered by Mastercard που πραγματοποιήθηκε στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Τα δέκα αγαπημένα animation του Αλέξανδρου Βούλγαρη (aka The Boy)

Μυθολογίες / Τα 10 αγαπημένα animation του Αλέξανδρου Βούλγαρη (aka The Boy)

«Κάθε φορά που το βλέπω προσπαθώ να καταλάβω πώς έχει οργανωθεί αυτό το χάος»: Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης μάς καλεί να ανακαλύψουμε δέκα animation διαφορετικών τεχνικών, που τον έχουν επηρεάσει βαθιά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΝΕΤΤΑ ΓΙΑΚΙΝΤΖΗ
65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Όσα ξεχώρισαν κοινό και επιτροπές

Οθόνες / 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Όσα ξεχώρισαν κοινό και επιτροπές

Η Fischer, επίσημος χορηγός των Βραβείων Κοινού εδώ και μια δεκαετία, στήριξε για μία ακόμη χρονιά τον θεσμό, απονέμοντας πέντε βραβεία στις ταινίες που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους των θεατών.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Dune: Prophecy»: Το κυνήγι του επόμενου «Game of Thrones» συνεχίζεται

Οθόνες / «Dune: Prophecy»: Το κυνήγι του επόμενου Game of Thrones συνεχίζεται

Η σειρά του HBO, που παίρνει τη σκυτάλη από το πραγματικά αξιόλογο «Penguin», προσπαθεί να επικαλεστεί τη συνταγή του μεγάλου hit του καναλιού και ξεστρατίζει από το ατμοσφαιρικό σύμπαν του Ντενί Βιλνέβ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οι θρυλικοί boomers του 65ου φεστιβάλ θεσσαλονίκης

Pulp Fiction / Οι θρυλικοί boomers του 65ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ρέιφ Φάινς, Ζιλιέτ Μπινός, Ματ Ντίλον: Oι διάσημοι, σχεδόν συνομήλικοι ηθοποιοί που τιμήθηκαν με Χρυσό Αλέξανδρο και έδειξαν με τις διαφορετικές επιλογές τους ισάριθμα σίκουελ στην καριέρας τους.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Μονομάχος II»: Αν και λιγότερο brutal από τον Ράσελ Κρόου, ο Πολ Μέσκαλ υπόσχεται αίμα στην αρένα

Οθόνες / «Μονομάχος II»: Αν και λιγότερο brutal από τον Ράσελ Κρόου, ο Πολ Μέσκαλ υπόσχεται αίμα στην αρένα

Ένα έπος δράσης και χαρακτήρων που κυλά θεαματικά, ουσιαστικά, υπερβολικά, συγκινητικά, χορταστικά και εμφατικά, όπως όλοι οι υποψήφιοι θεατές αναμένουν εδώ και πολύ καιρό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η πιο διάσημη υπόθεση «απαγωγής από εξωγήινους» αναβιώνει στο Netflix εν μέσω μηνύσεων

Οθόνες / Η απαγωγή του αιώνα αναβιώνει στο Netflix εν μέσω μηνύσεων

Παρότι συμμετείχε στο σενάριο του ντοκιμαντέρ «The Manhattan Alien Abduction», η Λίντα Ναπολιτάνο που ισχυρίζεται ότι απήχθη από εξωγήινους στο κέντρο του Μανχάταν προ 35ετίας μηνύει την πλατφόρμα για αθέτηση της συμφωνίας τους.
THE LIFO TEAM
Ο Άγγελος Φραντζής θέλησε να κάνει μια αστεία ταινία 

Οθόνες / Άγγελος Φραντζής: «Mόνο αν πας στην πηγή των τραυμάτων, μπορείς να απελευθερωθείς»

Μια κουβέντα με τον ακατάτακτο σκηνοθέτη λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Ο Νόμος του Μέρφυ», μιας σουρεαλιστικής υπαρξιακής κωμωδίας που δεν μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες δουλειές του.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Γιατί διχάζει τόσο το «The Substance»;

The Review / Γιατί διχάζει τόσο το «The Substance»;

Ο Αλέξανδρος Διακοσάββας και η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Ιωσηφίνα Γριβέα συζητούν για την πιο αμφιλεγόμενη ταινία της χρονιάς, που έχει προκαλέσει έντονες διαμάχες στα social media, για τη φεμινιστική της διάσταση και για τις γυναικείες φωνές στο σινεμά, που επιτέλους ακούγονται πιο ηχηρά από ποτέ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ