Anna Fedorova, Παραμύθια και Μαγεία

Anna Fedorova, Παραμύθια και Μαγεία Facebook Twitter
0

Μια νέα σειρά συναυλιών ξεκινά στην Λίμνη Βουλιαγμένης με τίτλο "Η Λίμνη των Ήχων", υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου. Η πρώτη συναυλία της σειράς, με τίτλο "Παραμύθια και Μαγεία", θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου, και με σολίστ τη διεθνούς φήμης πιανίστα Anna Fedorova.

Η Anna Fedorova, μία από τις κορυφαίες νέες πιανίστες διεθνώς. Έδειξε από μικρή ηλικία τόσο την κλίση της για τη μουσική όσο και την ικανότητά της να εντυπωσιάζει με το βάθος και την δύναμη της μουσικότητάς της το κοινό. Μερικοί από τους συναυλιακούς χώρους που έχει εμφανιστεί είναι το Carnegie Hall, Zurich Tonhalle, The Palacio de Bellas Artes, Teatro Colon, Warsaw Filharmonia και Tokyo Bunka Kaikan, ενώ έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως η Dallas Symphony, Yomiuri Nippon Symphony, Hong Kong Philharmonic, Orquestra Filarmonica de Buenos Aires, Orchestre de Chambre de Lausanne, Netherlands Philharmonic, Residentie Orkest, Nordwestdeutsche Philharmonie και Orquesta Sinfonica Nacional de Mexico. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους όπως ο Jaap Van Zweden, Jun Markl, Olari Elts, Alun Francis, Howard Griffiths, Kevin Griffiths, Carlos Miguel Prieto και Martin Panteleev. Η Anna είναι κάτοχος κορυφαίων διακρίσεων από πληθώρα διεθνών διαγωνισμών πιάνου, όπως o διαγωνισμός Rubinstein «In Memoriam», ο Frederick Chopin της Μόσχας για νέους πιανίστες από όλο τον κόσμο, ο διαγωνισμός Lyon Piano, ενώ πρόσφατα έλαβε και το βραβείο της Verbier Festival Academy. Ακόμη, έχει βραβευτεί με την κορυφαία διάκριση Dorothy MacKenzie Artist Recognition Scholarship Award στο International Keyboards Institute & Festival της Νέας Υόρκης. 

Ο Κερκυραίος διευθυντής ορχήστρας και σόλο κλαρινετίστας, Διονύσης Γραμμένος, έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Η πρώτη του μεγάλη διεθνής επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2008, όταν κέρδισε τον τίτλο του «Ευρωπαίου Νέου Μουσικού της Χρονιάς» από την EBU, συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης στην τελετή έναρξης του Wiener Festwochen, μπροστά σε κοινό 50.000 θεατών και σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση σε περισσότερες από 20 χώρες. Σημειώνεται πως είναι ο πρώτος μουσικός πνευστού οργάνου που έλαβε αυτό τον τίτλο. Το 2013, έλαβε το βραβείο «Rising Star» της ECHO ενώ πρόσφατα ήταν ο πρώτος Έλληνας διευθυντής ορχήστρας που κλήθηκε να συμμετάσχει στο Αspen Music Festival της Αμερικής. Ο Διονύσης Γραμμένος εμφανίζεται τακτικά στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές όπως το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, Berliner Philharmoniker, Amsterdam Concertgebouw, Barbican Center του Λονδίνου, Vienna Konzerthaus, ενώ για τη φετινή σεζόν είναι προσκεκλημένος μαέστρος των Φιλαρμονικών Ορχηστρών της Μάλτας, της Οδησσού, της Ταϊλάνδης, της Όπερας του Καναδά στο Τορόντο αλλά και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βιέννης. Έχει τιμηθεί με το παγκόσμιο βραβείο Τέχνης Leonardo da Vinci και το Χρυσό μετάλλιο της πόλεως των Αθηνών για τις υπηρεσίες του στη μουσική. Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες Naïve και Warner Classics. 

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαβίνα Γιαννάτου: «Μια καλή κριτική κινητοποιεί κι άλλους ανθρώπους, και μαζί τους κινητοποιείσαι κι εσύ»

Σαβίνα Γιαννάτου / Σαβίνα Γιαννάτου: «Μια καλή κριτική κινητοποιεί κι άλλους ανθρώπους, και μαζί τους κινητοποιείσαι κι εσύ»

Το νέο της άλμπουμ, που αποθέωσε η «Guardian», είναι άλλο ένα λιθαράκι στην αξιοζήλευτη μουσική πορεία της. Λίγες μέρες πριν τις εμφανίσεις της στην Ελλάδα, η «υπέροχη Ελληνίδα τραγουδίστρια» όπως την αποκάλεσαν μιλά για τη δουλειά της και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο που έχει, τη φωνή της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Μια σπουδαία συμφωνία σε ένα μόνο μέρος

Η Ματούλα Κουστένη μιλά για την Έβδομη Συμφωνία του Γιαν Σιμπέλιους, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του ρομαντικού κινήματος του 19ου αιώνα, που συνέθεσε ο δημιουργός-σύμβολο της Φινλανδίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Δημήτρης Σκύλλας

Μουσική / «Υπήρξα αλαζόνας από τη λαχτάρα μου να πετύχω»

Ο διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας επιστρέφει με ένα έργο για το Μέγαρο Μουσικής, εμπνευσμένο από την απέριττη ομορφιά της ελληνικής δημοτικής παράδοσης, αντλώντας στοιχεία από το ηπειρώτικο μοιρολόι αλλά και από τα «σκυλάδικα».
M. HULOT
Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Μουσική / Όλες οι συναυλίες που θα δούμε το φετινό καλοκαίρι

Ποπ, ροκ, ραπ, πειραματική ηλεκτρονική μουσική και ξέφρενα πάρτι με χορό δίνουν πολλές επιλογές για διασκέδαση με (σχεδόν) νέα αλλά και δημοφιλή ονόματα του παρελθόντος να διαμορφώνουν ένα καλοκαιρινό μουσικό τοπίο με μεγάλο ενδιαφέρον.
M. HULOT
Οι Blackpink επιστρέφουν αλλά σόλο

Μουσική / Έχετε έστω ακουστά τις Blackpink ή είστε τίποτα boomers;

Σε μια μουσική βιομηχανία που δεν μπορεί να συνέλθει από την απόλυτη κυριαρχία της Κ-pop, τα μέλη του πιο δημοφιλούς νοτιοκορεάτικου γυναικείου γκρουπ κυκλοφόρησαν σόλο δουλειές. Μαζί κατέκτησαν τον κόσμο, μόνες τους τι κάνουν;
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ: Τι συμβαίνει με αυτό το ερεθιστικό έργο;

Με αφορμή τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Απριλίου, η Ματούλα Κουστένη περιγράφει ένα από τα περιφημότερα έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, την εμβληματική Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ιγκόρ Στραβίνσκυ, αλλά και αφηγείται ένα από τα διασημότερα σκάνδαλα στην Ιστορία της Μουσικής. Η πρεμιέρα του έργου στο Παρίσι του 1913 συνοδεύτηκε από επεισόδια που οδήγησαν μέχρι και στην παρέμβαση της αστυνομίας.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
O Kristof και το τέλος του παιχνιδιού

Μουσική / «Αν δουν ένα αγόρι με ρούχα που θεωρούν ότι δεν είναι αντρικά, ξαφνικά το φετιχοποιούν»

Στο νέο άλμπουμ του, ο Kristof εμπνέεται από τα παιχνίδια κάθε είδους και τo fluidity, κυκλοφορώντας την πιο προσωπική δουλειά του μέχρι σήμερα, η οποία συνοδεύεται από ένα επιτραπέζιο.
M. HULOT