Νύχτες κλασικής μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Νύχτες κλασικής μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη Facebook Twitter
0

Από τις 26 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου το Ίδρυμα Schwarz, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το Curtis on Tour, the Nina von Maltzahn Global Touring Initiative, ενώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν τις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη».

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ υψηλού επιπέδου, το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό στην πόλη κάθε φθινόπωρο, γίνεται το σημείο σύζευξης της διαπολιτιστικής κουλτούρας την οποία πρεσβεύει το Ίδρυμα Schwarz, της παράδοσης και της ιστορίας που αντιπροσωπεύει η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και του κύρους που φέρει η υπογραφή του Ινστιτούτου Μουσικής Curtis.

«Μία από τις καλύτερες Ακαδημίες του κόσμου» σύμφωνα με το ΒΒC Culture, το Curtis Institute of Music συνδυάζει την παράδοση και την καινοτομία, εκπαιδεύοντας εξαιρετικά ταλαντούχους νέους μουσικούς ως «καλλιτέχνες-πολίτες», οι οποίοι συνδέονται και αλληλεπιδρούν με την τοπική και παγκόσμια κοινότητα μέσω της μουσικής δημιουργίας.

Και φέτος, σημαντικοί μουσικοί του Curtis Institute of Music δημιουργούν στη σκηνή του Cotsen Hall -το αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα- ένα ατμοσφαιρικό soundtrack με αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Δύο καθηγητές συμπράττουν επί σκηνής με φοιτητές του Curtis Institute of Music και δίνουν ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας.

Ξεχωριστή μνεία αξίζει να γίνει στο σπουδαίο Mikael Eliasen, εκπαιδευτή και μουσικό συνοδό με λαμπρή πορεία στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Έχει διατελέσει μουσικός διευθυντής του Κέντρου Όπερας του Σαν Φρανσίσκο και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Όπερας και Φωνητικής Τέχνης του Βελγίου, ενώ το 2013 διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής της Όπερας της Φιλαδέλφειας.

Με πλούσιο διδακτικό έργο στο βιογραφικό του, εντάχθηκε στο διδακτικό προσωπικό του Curtis το 1986 και είναι επικεφαλής του τμήματος από το 1988. Έχει συνεργαστεί με αναρίθμητους τραγουδιστές σε ρεσιτάλ ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Robert Merrill, Tom Krause, John Shirley-Quirk, Elly Ameling και πολλών ακόμη.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, 20:30

Music for Cello & Piano
Oliver Herbert, cello
Xiaohui Yang, piano ('13)

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, 20:30

Music of War and Peace
Jonathan Beyer, baritone ('18)
Claire Bourg, violin
Edward Gazouleas, viola ('84)
Oliver Herbert, cello
Xiaohui Yang, piano ('13)
Mikael Eliasen, piano

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, 20:30

Operatic Favorites
Sophia Hunt, mezzo-soprano
Jonathan Beyer, baritone ('18)
Mikael Eliasen, piano

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 20:30

Farewell Concert: Dream with Me
Sophia Hunt, mezzo-soprano
Jonathan Beyer, baritone ('18)
Claire Bourg, violin
Edward Gazouleas, viola ('84)
Oliver Herbert, cello
Xiaohui Yang, piano ('13)
Mikael Eliasen, piano

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Παπαδημητρίου: Ο συνθέτης των επιτυχιών, που πέθανε προχθές

Απώλειες / Αλέξης Παπαδημητρίου (1944-2024): Ο συνθέτης επιτυχιών που τραγούδησαν όλοι οι Έλληνες

Τραγούδια του συνθέτη και τραγουδοποιού Αλέξη Παπαδημητρίου, που πέθανε προχθές σε ηλικία 80 ετών, είχαν ερμηνεύσει οι Μαρινέλλα, Πάριος, Καλογιάννης, Κανελλίδου κ.ά., όπως και όλη η ελληνική ποπ του ’80 και του ’90.
ΦΩΝΤΑΣ ΤΡΟΥΣΑΣ
Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Μουσική / Μια ιστορία για τη μουσική της ταινίας «Ρεμπέτικο»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος περιγράφει όλα όσα συνέβησαν και τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι να δημιουργηθεί το θρυλικό σάουντρακ, το οποίο τέσσερις δεκαετίες μετά θα παρουσιαστεί ολόκληρο για πρώτη φορά.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ
10 Πράγματα για τον Eric Prydz

Μουσική / H επιρροή του «Pryda» στην ηλεκτρονική μουσική και τα άλλα πρόσωπα του Eric Prydz

Ο Σουηδός DJ και παραγωγός με τα χίλια ψευδώνυμα, που σταμάτησε να παίζει επιτυχίες του όπως το «Call on Me» και έβαλε τα visuals στις μεγάλες dance διοργανώσεις, θα βρίσκεται στο Primer Festival το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Πέθανε Σαν Σήμερα / Ο βασιλιάς της Όπερας λεγόταν Λουτσιάνο, ήταν προληπτικός, ανοικονόμητος, ανεπανάληπτος

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 σιγεί για πάντα η πιο υπέροχη φωνή που πέρασε από τα λυρικά θέατρα τον 20ό αιώνα και έμεινε στην ιστορία με το όνομα Λουτσιάνο Παβαρότι
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ