H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας

H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
0
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στη Δαμασκό η υψηλή τάξη συνεχίζει να διασκεδάζει υπό τον φόβο, όμως, ότι η χώρα θα παραδοθεί τελικά στους αντάρτες. Οι παραστάσεις από τη συμφωνική ορχήστρα της πρωτεύουσας, η σαμπάνια στα υπαίθρια εστιατόρια, η όπερα, τα πλουσιοπάροχα δείπνα, καθώς και τα πάρτι στην πισίνα είναι μερικές από τις δραστηριότητες που υπάρχουν. Μια διασκέδαση που συνοδεύεται, όμως, από τους ήχους των όπλων και των αυτοσχέδιων βομβών.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Μία έκρηξη σημειώθηκε απέναντι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην είσοδο της Souq Al Hamidiyehh. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού. Στη φωτογραφία, οι Σύριοι ψωνίζουν από τα καταστήματα της Souq, λίγες μέρες πριν το συμβάν.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Οι Σύριοι συγκεντρώνονται κοντά στη Souq Al Hamidiyeh για να δουν από κοντά το μέρος που κατεστράφη από δύο παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Μια Ρωσίδα χορεύει στο εβδομαδιαίο DJ πάρτι του Dama Rose Hotel στη Δαμασκό. Οι ντόπιοι μαζεύονται εκεί κάθε Πέμπτη.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Παρά την κοντινή έκρηξη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το πάρτι συνεχίζεται στο Dama Rose Hotel. Εδώ μια γυναίκα από τη Συρία βρέχει τα πόδια της στο νερό, την ίδια ώρα που ο φίλος της την «πυροβολάει» με ένα νεροπίστολο. Το ζευγάρι υποστηρίζει τον Πρόεδρο και ισχυρίζεται ότι βρίσκεται στη μαύρη λίστα των ανταρτών.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Οι σύριοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι ελέγχουν το χώρο της βομβιστικής επίθεσης. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τέτοιου είδους επιθέσεις γίνονται με την ανoχή των ξένων δυνάμεων.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Ο ταγματάρχης, Firas Jabr, έτων 30, έχασε το δεξί του πόδι και χέρι όταν πολεμούσε εναντίων των ανταρτών στην πόλη Χομς. Αγαπάει τη χώρα του και υποστηρίζει την τωρινή κυβέρνηση. Ο ίδιος μάλιστα παρομοιάζει την κατάσταση με την ιστορία του Βασιλιά Αρθούρου και των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης. «Αυτό είναι το Κάμελοτ», εξηγεί. «Ο Άσαντ είναι ο Βασιλιάς Αρθούρος κι εγώ ένας ιππότης».
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
H συριακή συμφωνική ορχήστρα και χωρωδία εκτελούν το Stabat Mater του Dvorak. Ένας βιολονίστας πιστεύει ότι η παράσταση πρέπει να συνεχιστεί. «Λένε ότι δεν θα έπρεπε να παίζουμε μουσική, την ίδια ώρα που πεθαίνουν άνθρωποι. Εγώ λέω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δίνουμε στους ανθρώπους ελπίδα. Μια μουσικός συμφωνεί μαζί του, υποστηρίζοντας ότι «η μουσική και η τέχνη, σε τέτοιος καιρούς, τροφοδοτούν την ψυχή».
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Δύο γυναίκες περπατούν στο Τζαμί Umayyad, το οποίο θεωρείται το τέταρτο σημαντικότερο τζαμί του Ισλάμ. Είναι ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο και διαθέτει ένα μνημείο του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή , ο οποίος θεωρείται ότι είναι προφήτης. Οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι αυτή είναι η τοποθεσία, από την οποία ο Ιησούς θα επιστρέψει κάποια μέρα.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Οι εκτοπισμένοι από τη βία κάτοικοι της Χομς, βρίσκουν καταφύγιο σε σχολεία και ορφανοτροφεία άλλων τοποθεσιών.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Η Dina είναι ηθοποιός και μοντέλο από τη Συρία. Κάνει μακιγιάζ πριν από μια φωτογράφιση. Παρά την κλιμάκωση της βίας στη χώρα της, η καριέρα της βρίσκεται στα ύψη. «Έχω περισσότερη δουλειά από ποτέ», υποστηρίζει η ίδια.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Η νύφη, Nivin Alshami, γιορτάζει τη μεγάλη μέρα μαζί με το σύζυγό της, Mahmud Albitar, στο Dama Rose Hotel στη Δαμασκό. Σημειώνεται ότι παρατηρητές του ΟΗΕ διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Το συριακό κοινοβούλιο συνεδριάζει στη Δαμασκό, Μία μέρα πριν, ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ όρισε ένα νέο μέλος του υπουργικού συμβουλίου στο τιμόνι του νεοσύστατου Υπουργείου Συμφιλίωσης.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Μια κηδεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο Tishreenl, στις 23 Ιουνίου 2012 για 42 στρατιώτες. Ο διευθυντής του νοσοκομείου υπολογίζει ότι περίπου 100 στρατιώτες σκοτώνονται κάθε εβδομάδα.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Κηδεία στο στρατιωτικό νοσοκομείο Tishreen. Οι στρατιώτες σκεπάζουν με συριακές σημαίες τα ξύλινα φέρετρα των πεσόντων.
H ακμάζουσα ελίτ της Συρίας Facebook Twitter
Σε μια πλατεία της κεντρικής Δαμασκού, υπάρχει το άγαλμα του πρώην προέδρου Χαφέζ Άσαντ, ο οποίο ήταν ο πατέρας του τωρινού. Ο Μπασάρ, μικρός, ήταν ντροπαλός και δεν είχε τάση προς την πολιτική, καθώς σπούδασε οφθαλμολογία στο Λονδίνο. Όταν ο αδερφός του, Μπασέλ, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1994, ο Μπασάρ έγινε ξαφνικά διάδοχος του πατέρα του. Ο σημερινός πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του, το 2000.

[via]

Φωτογραφία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Enri Canaj, φωτογράφος

Φωτογραφία / Enri Canaj: «Δεν έχω εξοικειωθεί με τον πόνο»

Ο φωτογράφος των ασπρόμαυρων κάδρων, που κατέγραψε την Ελλάδα της κρίσης και το μεταναστευτικό ζήτημα της Ευρώπης, μιλά για τη δική του πορεία μετανάστευσης, για το πώς ο ερχομός του από τα Τίρανα στην Αθήνα ήταν μια «έκρηξη» μέσα στο κεφάλι του. Και είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας
M. HULOT
Οι φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024 - σε εικόνες

Φωτογραφία / Η ζωή στην Αυστραλία μέσα από τον διαγωνισμό φωτογραφίας Australian Life 2024

Εκτροφή προβάτων, βρικόλακες στο σαλόνι, Αβορίγινες στη γη τους και στα σπίτια τους: Μια περιήγηση στην Αυστραλία μέσα από τις εικόνες των φιναλίστ του διαγωνισμού φωτογραφίας Australian Life 2024.
THE LIFO TEAM
Κοιτάζοντας τους άλλους: Η Μαρτίν Φρανκ στην Άνδρο 

Φωτογραφία / «Κοιτάζοντας τους άλλους»: Οι ανθρωποκεντρικές εικόνες της Μαρτίν Φρανκ σε μια έκθεση στην Άνδρο

Στη χώρα της Άνδρου, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, 150 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό αναδεικνύουν τη δημιουργική πορεία μιας καλλιτέχνιδας που παραμένει ελάχιστα γνωστή σήμερα στη διεθνή κοινότητα ενώ το έργο της συχνά ταυτίζεται με αυτό του Καρτιέ-Μπρεσόν.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Φωτογραφία / 100 χρόνια από τη γέννηση του Ρόμπερτ Φρανκ

Κατέγραψε την πραγματική Αμερική, έβρισκε τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες ανάμεσα στους λιγότερο προνομιούχους, κατάφερε να αλλάξει για πάντα την πορεία της φωτογραφίας και του κινηματογράφου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Μάρτιν Παρ επιστρέφει για να φωτογραφίσει το ελληνικό καλοκαίρι

Φωτογραφία / Ο Μάρτιν Παρ ετοιμάζεται να φωτογραφίσει ξανά το ελληνικό καλοκαίρι

Ένας από τους πιο σημαντικούς Βρετανούς φωτογράφους θα εκθέσει έργα του στο Hyper Hypo και θα υπογράψει βιβλία και αναμνηστικά που θα είναι διαθέσιμα για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
M. HULOT
Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

ADM 2024: New Vision / Η φωτογραφική γλώσσα της Erieta Attali για το εφήμερο των τοπίων

Έχει αφιερώσει πάνω από δύο δεκαετίες στην εξερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και το τοπίο και το πρωτοποριακό καλλιτεχνικό της έργο έχει χαράξει μια νέα πορεία στην αρχιτεκτονική φωτογραφία.
ERIETA ATTALI
Photography - A Queer History

Φωτογραφία / Η queer πλευρά της φωτογραφίας σε μια μνημειακή φωτογραφική έκδοση

Δύο Βρετανοί ιστορικοί τέχνης επιμελήθηκαν το «Photography – A Queer History», μια πολυεπίπεδη συλλογή αφιερωμένη στη φωτογραφία που προκαλεί τις κατεστημένες αντιλήψεις για τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Φωτογραφία / Στάνλεϊ Στέλαρ: Ο φωτογράφος της γκέι γενιάς που αποδεκατίστηκε από το AIDS

Τα «πειρατικά» του πορτρέτα, τα στιγμιότυπα τεμπέλικης ανεμελιάς στις ετοιμόρροπες προβλήτες του West Side αποτελούν μαρτυρία μιας εποχής και μιας κοινότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τις ελληνικές επινοήσεις που λύνουν καθημερινά προβλήματα

Φωτογραφία / Travelogue: Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στις λαϊκές ευρεσιτεχνίες

Μια πρωτότυπη συλλογή DIY κατασκευών από «ανώνυμους» designers, από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες, «πατέντες» με τις οποίες συνυπάρχουμε εδώ και χρόνια χωρίς απαραίτητα να το συνειδητοποιούμε.
M. HULOT